>> כל המתכונים לפסח

>> ככה מארגנים את צלחת פסח

מנות ראשונות

מרק עוף עם קניידלך של חיים כהן

במקרה של מנה כל כך קלאסית - אולי ה-מנה ה-קלאסית של פסח - אנחנו מרגישים הכי בטוח ללכת בעקבותיו של השף הכי קלאסי. מתכון ששווה לגזור ולשמור למרק פשוט אבל עמוק טעמים, והכל עם תיבול בסיס של מלח ופלפל בלבד (וסלרי ושמיר ופטרוזיליה, שכמובן נותנים את התרומה שלהם).

>> למתכון: מרק עוף עם קניידלך של חיים כהן

סלמון אום פפיוט (צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב)
סלמון אום פפיוט | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

סלמון מאודה במנות אישיות

אחרי המרק הסופר שגרתי, מנת דג שהיא קצת פחות מקובלת (אל דאגה, כולם יאהבו אותה. היא פשוט לא חריימה, לא גפילטע פיש ולא דג מרוקאי). הדג שלנו הפעם הוא סלמון, ואנחנו מכינים אותו בתנור - אבל בצורה של אידוי בתוך נייר אפייה. כל סועד מקבל אריזת "סלמון מתנה" משלו, ומתייחד איתה עד בוא העיקרית.

>> למתכון: סלמון מאודה במנות אישיות

מנה עיקרית

הצלי הכי טעים שאנחנו מכירים

גילינו אותו בפסח של השנה שעברה, ואנחנו לא רואים את עצמנו נפרדים ממנו בעתיד החגים הנראה לעין. הצלי של חן במטבח מבלה בתנור הרבה שעות (בהרבה אנחנו מתכוונים כמעט יום שלם!), ויוצא ממנו נימוח כמו שבחלומות הוורודים ביותר שלנו לא חשבנו שצלי כתף יכול להיות. והרוטב שבצלוחית בצד - אלוהים שייתן לנו שנה כמו הרוטב שבצלוחית בצד.

>> למתכון: צלי של חן במטבח

צלי כתף של חן במטבח (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
צלי כתף של חן במטבח | צילום: חן מזרחי, חן במטבח

תוספות

סלט עדשים כתומות ותרד

פסח בלי נוכחות יפה של עלים ירוקים הוא לא פסח, ולכן אנחנו מתכוונים להתמסר לסלט העדשים הזה של עז תלם, עם התרד הטורקי, גרעיני החמנייה והתיבול הים תיכוני האהוב כל כך של שמן זית ולימון. אחלה תוספת, שהיא גם יופי של מנה עיקרית לצמחונים וטבעונים.

>> למתכון: סלט עדשים כתומות ותרד

סלט עדשים כתומות, תרד, גרעיני חמנייה וסומאק (צילום: קרן ביטון כהן, אוכל טוב)
סלט עדשים כתומות, תרד, גרעיני חמנייה וסומאק | צילום: קרן ביטון כהן, אוכל טוב

אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה

עוד קצת תרד, והפעם במנה של אורז אדום - ולא, הכוונה לא לאורז שבושל עם רסק עגבניות אלא לסוג של אורז מלא שנולד אדום (ואגב דורש זמן בישול קצת יותר ארוך ממה שאתם רגילים באורז לבן). כאן הוא חובר לכמה ירקות ולחופן נאה של שקדים קלויים, לקבלת מנה חגיגית, משביעה וטעימה מאוד מאוד.

>> למתכון: אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה

אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה (צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל)
אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה של פסקל פרץ רובין | צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

סלט עגבניות טריות ומבושלות

מתכון מתוך הספר החדש של רון יוחננוב, לסלט שבו חצי מעגבניות השרי צלויות בתנור עם תימין ושיני שום שלמות והחצי השני נותרות בטריותן. כל אלה מתערבבים יחד (פלוס נוזלי הצלייה), מקבלים חיזוק של חומץ בלסמי ויוצאים לכבוש את שולחן החג שלכם.

>> למתכון: סלט עגבניות טריות ומבושלות

סלט עגבניות, רון יוחננוב (צילום: נמרוד סונדרס, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב")
סלט עגבניות, רון יוחננוב | צילום: נמרוד סונדרס, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

קינוחים

פונדנט פרווה

הספר החדש של נטלי לוין הזכיר לנו כמה מוצלחים יכולים קינוחים פרווה להיות. לליל הסדר אנחנו הולכים על לא פחות מפונדנט שוקולד - אחד הקינוחים המרשימים שאתם יכולים לפנק בהם את האורחים שלכם, אבל גם אחד הפשוטים יותר להכנה. נדרשת הקצפת ביצים הגונה, אבל מבלי הפרדתן לחלמון וחלבון, וזה כבר משהו.

>> למתכון: פונדנט פרווה

פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

מלבי פרווה

בזכות קיומו של חלב הקוקוס בחיינו, מלבי הוא מהמנות האחרונות שעוברות המרה לפרווה בקלות יחסית. רק שימו לב - המתכון דורש חלב קוקוס ולא קרם קוקוס, שהוא עשיר ושומני יותר, ובמקרה הזה יכול לעלות לכם בהצלחה של הקינוח. מתכון נהדר של שי-לי ליפא.

>> למתכון: מלבי פרווה

מלבי חלב קוקוס עם ריבת תותים ומי ורדים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
מלבי חלב קוקוס עם ריבת תותים ומי ורדים | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

חג שמח!