דג

קלאסי לאכול בראש השנה (טוב, טיפה אחרי) דג. כאן עושים חיים קלים עם מרינדה בכיוון אסייתי - ג'ינג'ר, כוסברה, שמן שומשום, סויה, שום וצ'ילי - הדג נח בתוכה חצי שעה ואז מצריך רק צלייה קצרה מכל צד וזהו. טיפ חם: תכינו מראש יותר מהמרינדה ותגישו אותה לצד הדג.

למתכון: דג בס שלם צלוי

דג בס שלם במרינדה אסייתית  (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
דג בס שלם במרינדה אסייתית | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

צ'יפס

זה מתכון מעולה שקיבלנו מרות אופק מבלוג "שמח במטבח" והוא תמיד, אבל תמיד מתחסל ראשון מהשולחן. אה, גם מדי פעם האורחים מתווכחים איתנו שהוא טעים מדי בשביל לא להיות מטוגן. 

למתכון: צ'יפס בתנור קריספי ומושלם

צ'יפס אפוי עם רטבים (צילום: רות אופק, שמח במטבח)
צ'יפס אפוי עם רטבים | צילום: רות אופק, שמח במטבח

סלט יווני

אחד הדברים הכיפיים בארוחות שבת חלביות (חוץ מקינוח חלבי שאפשר להשתולל איתו) זה סלט עם גבינה. ואם כבר דג צלוי וצ'יפס, ברור ששידכנו לו סלט יווני, נו מה. אנחנו לא מוותרים על הבצל החי, אם יש לכם תוכניות לאחרי הארוחה ופחות מתאים לכם - מוזמנים להשמיט אותו.

למתכון: סלט יווני

סלט יווני (צילום: ShyMan, Istock)
סלט יווני | צילום: ShyMan, Istock

עוגת יוגורט לימון

עוגה אוורירית שהמרקם שלה מזכיר יותר מהכל מרקם של סופלה עדין. היא טעימה גם אחרי קירור, ככה שאין שום בעיה להכין אותה מראש.

>> למתכון: עוגת יוגורט לימון ללא קמח

עוגת יוגורט לימון כמו סופלה (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
עוגת יוגורט לימון כמו סופלה | צילום: קרן אגם, אוכל טוב