אוכל
אוכל
מיונז

סלט חלומי

סלט חלומי עם גבינת חלומי צרובה, עגבניות שרי טריות וכאלה שצלינו בגריל, רוטב נהדר וקרמי וגם טוויסט של שמן-צ'ילי

|mako אוכל| פורסם13:53
סלט עגבניות וגבינת חלומי צרובה (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:4.6135reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לרוטב:

  • 2 כפות מיונז
  • 5 כפות יוגורט
  • כף מיץ לימון
  • 5 עלי בזיליקום
  • 10 עלי נענע
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ

לעגבניות:

  • 2 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים לאורכן
  • 2 כפות שמן זית
  • ענף תימין
  • מעט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס

לסלט:

  • בצל סגול קטן
  • 10 עלי בזיליקום
  • כוס עגבניות שרי חצויות

לגבינת החלומי:

  • 200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • כף שמן זית

להגשה:

  • 3 כפות שמן זית
  • כף פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ לקוביות קטנטנות
  • רבע כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1טוחנים את כל חומרי הרוטב לקרם חלק.

2מכינים עגבניות צלויות: מלהיטים את התנור לטמפרטורה מקסימלית. מניחים את העגבניות החצויות על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשצדן החתוך פונה למעלה. מזלפים שמן זית ומפזרים עלי תימין, מלח ופלפל שחור. צולים כ-5 דקות במצב גריל עד שהעגבניות מתרככות מעט ומקבלות שוליים מעט שחורים. מצננים.

3לסלט: מקלפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות. מפרקים כל פרוסה לטבעות.

4מורחים בצלחת את הקרם (הרוטב) ומעליו מניחים את הבצל, הבזיליקום וכל סוגי העגבניות.

5מערבבים את פלפל הצ'ילי והשמן.

6מושחים את פרוסות החלומי בשמן זית. צולים במחבת פסים חמה ללא שמן נוסף למשך דקה, הופכים וצולים דקה נוספת. מוציאים, ומניחים על הסלט. מעל לגבינה החמה מטפטפים מעט מתערובת פלפל הצ'ילי והשמן וזורים מלח גס על כל הסלט. מגישים מיד, כל עוד הגבינה חמה.

לבלוג של שי

>> בפעם שעברה הכנו סלט ירקות שורש, גם בריא גם טעים
>> איך הופכים ענבים רגילים לארנבונים קטנים וחמודים?
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il