
תחתיות פריכות ומוס לוטוס עם פירותבצק פריך? יש. מוס חלק ומתקתק? פירות טריים? יש. בקיצור, כל מה שאנחנו אוהבים בקינוח נמצא במתכון הזה. מעט עבודה, שעתיים של המתנה, ותוכלו לפנק את עצמכם בקינוח קטן וממכראולגה טוכשר|mako אוכל| פורסם11/11/1507:00 ![]() צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל |
המצרכים (10 מנות):לתחתיות:
למוס:
אופן ההכנה:1מכינים את התחתיות: מערבבים במעבד מזון את החמאה, הסוכר, הקמח והמלח עד שמתקבלת תערובת פירורית יבשה. 2מוסיפים את החלב ומערבבים ערבוב קצר עד שנוצרים גושי בצק גדולים. 3מוציאים את הבצק מהקערה, מאחדים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה. 4מכינים את המוס: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך מאוד (אם אתם במקרה מאלה שיש להם מדחום בבית - הטמפרטורה צריכה להיות 118 מעלות). 5טורפים את החלמונים בקערת מיקסר, במהירות גבוהה. יוצקים פנימה את הסירופ תוך כדי פעילות המיקסר וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. 6מוסיפים את ממרח הלוטוס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות. 7מקציפים בקערה נפרדת את השמנת עם אינסטנט פודינג ומלח עד לקבלת קצף עבה. 8מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול, מעבירים לשק זילוף עם צנתר גדול משונן ומקררים שעה לפחות. 9מחממים תנור ל-170 מעלות. 10על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-5 ס"מ. 11מסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות עד להזהבה. מצננים לחלוטין. 12מרכיבים את הקינוח: מסדרים את התחתיות על צלחת הגשה ומזלפים מעליהן את המוס בתנועה סיבובית. מקשטים בפירות חתוכים ועלי נענע. * ניתן להכין מראש את התחתיות ואת המוס ולשמור בקירור בכלים אטומים עד להרכבה. * מומלץ להרכיב את הקינוח בסמוך להגשה. >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |