1 מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים בסיר גדול את הבצל הקצוץ בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים יחד עוד 2 דקות.
2 מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג. מטגנים ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו מאדום לחום-אפרפר וכל הנוזלים מתאדים (זה חשוב!).
3 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב, תוך כדי חריכה קלה של הרסק (זה נותן טעם וארומה מיוחדים).
4 מוסיפים את העגבנייה המגוררת, התבלינים היבשים והמים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הצורך.
5 מוסיפים את הבזיליקום ומכבים את האש.
6 אחרי שהרוטב מוכן מכינים את הפסטה: מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים ומלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן (נמנעים מבישול יתר). כשהפסטה מוכנה מסננים אותה היטב, מערבבים עם הרוטב ומגישים או מחלקים למנות ושולחים למקרר.
שאלות תשובות
במה אפשר להחליף את הבזיליקום?
תימין, אורגנו או כל עשב תיבול שאוהבים, ואפשר גם פשוט להשמיט.
אפשר לבשל את הרוטב יותר מ-10 דקות אחרי הוספת התבלינים והמים?
אפשר בהחלט, זה אפילו יעמיק את הטעמים וישפר את התוצאה הסופית. יש המבשלים את הרוטב אפילו שעתיים או יותר; צריך רק לבדוק מדי פעם שיש מספיק נוזלים, ואם לא - להוסיף.
אפשר להחליף את רסק העגבניות בקופסת שימורים של עגבניות מרוסקות?
בהחלט, ואפשר להשתמש בשניהם ביחד.
הרוטב יצא קצת חמצמץ, מה עושים?
אפשר להוסיף מעט מאוד סוכר, לנטרול החמיצות.