אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

עוגת תפוחים וקינמון עם קראמבל

מכירים את הטקס הזה של שבת בבוקר, עם הקפה הנינוח והעיתון? אז זאת העוגה שאתם רוצים שתלווה את הטקס הזה: בחושה עסיסית וטובה, שמוכיחה שוב שאין על השילוב של תפוחים וקינמון

|mako אוכל| פורסם07:45
עוגת תפוחים וקינמון עם קראמבל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.8124reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

תפוחים וקינמון הם שילוב משמיים, והעוגה הבאה היא ההוכחה הניצחת לזה. עוגת קינמון עסיסית מנוקדת בתפוחים רכים, ומעל הכל קראמבל שקדים קראנצ'י – זה הדבר שאתם רוצים ליד הקפה בבוקר שבת, עם העיתון. לא מתחברים לתפוחים? אפשר להחליף אותם באגסים או אפרסקים.

המצרכים :

לתבנית עגולה קוטר 24 ס"מ:

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 3 ביצים L
  • 200 מ"ל (1 מכל) שמנת חמוצה
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 5 תפוחים מזן גראני סמית, קלופים
  • אבקת סוכר לקישוט

לקראמבל:

  • 50 גרם (5 כפות) קמח
  • 25 גרם (1/4 כוס) שקדים קצוצים
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 כפות סוכר חום דמררה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

2בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, שמן, מלח, וניל וקינמון לתערובת אחידה.

3מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים עד שהם נטמעים בתערובת.

4חותכים את התפוחים לקוביות בינוניות ומוסיפים לתערובת. מערבבים עד שהם מתפזרים בה בצורה שווה.

5יוצקים את התערובת לתוך התבנית המשומנת ומיישרים את החלק העליון.

6מכינים את הקראמבל: בקערה בינונית שמים קמח, שקדים, קוביות חמאה וסוכר ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

7מפזרים את פירורי הבצק על העוגה ואופים 40-50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

8מצננים לחלוטין ומגישים עם מעט אבקת סוכר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il