אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

רטטוי עם ירקות צלויים ואורז

אחרי ארוחות סוף השבוע הכבדות החשק לבשר יורד ואנחנו מתחילים לחפש פתרונות לארוחות קלילות יותר. התבשיל הזה, שמבוסס על חצילים, קישואים ועגבניות, הוא קל להכנה, אבל בעיקר נורא טעים

|mako אוכל| פורסם11:18
רטטוי ואורז בסמטי (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:513reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

זה מתכון די קלאסי לרטטוי, אבל במקום לטגן את הירקות צליתי אותם בתנור – גם כדי לתת להם צלייה אחידה וגם כדי לקצר זמני טיגון במחבת. שימוש בפסאטה (Passata) חוסך טיפול בעגבניות ונותן לנו רוטב נטול מאמץ ומהיר.

המצרכים (5 מנות):

  • 2 חצילים

  • 3 קישואים / זוקיני
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • מלח
  • מעט תימין
  • 700 מ"ל (בקבוק) Passata (עגבניות מרוסקות ומסוננות, מגיעות בבקבוק זכוכית)
  • כף חומץ בלסמי
  • שמן זית

לאורז:

  • 2 כוסות אורז בסמטי

  • 4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 200 מעלות, על תכנית טורבו.

2פורסים את החצילים לעיגולים בעובי של כ-1 ס"מ. את הקישואים והפלפלים חוצים לאורך (ונפטרים מהזרעים והגבעול של הפלפל). מסדרים את הירקות על 2 תבניות גדולות ומרופדות בנייר אפייה, מושחים בשמן זית (כדאי עם מברשת, אבל לא חובה), זורים מלח ואופים עד השחמה, 30-20 דקות.

3בינתיים מבשלים אורז: שוטפים היטב את האורז, מעבירים לסיר, מוסיפים 4 כוסות מים רותחים וסוגרים את המכסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות (סה"כ מרגע סגירת המכסה). משאירים עם מכסה סגור עד השימוש.

4לקראת סיום צליית הירקות בתנור מחממים מחבת גדולה מאוד בעלת שוליים גבוהים (או סיר, אם אין לכם כזאת).

5חותכים את הבצלים לחצי, וכל חצי לשמיניות או שישיות, תלוי בגודל הבצל. קוצצים או כותשים את השום.

6מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם מתרככים ומשחימים מעט. מוסיפים את השום והתימין לכמה שניות, רק עד שמריחים ריח של שום מטוגן ומוסיפים את הירקות הקלויים (ראו הערות בסוף). מוסיפים פסאטה וממלאים את הבקבוק במעט מים. מנערים ומוסיפים גם את המים האלו למחבת, יחד עם החומץ הבלסמי ומלח. מבשלים על אש גבוהה כ-5-7 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט ומסמיך. טועמים ומתקנים תיבול ומורידים מהאש. מגישים עם האורז.

הערות:

* לפני שמוסיפים אותם למחבת, חותכים את הקישואים למקטעים (עושים את זה בזמן שהבצל מיטגן). אם מספיקים, אפשר לחתוך מעט גם את הפלפלים והחצילים – עורמים את העיגולים אחד על השני וחוצים לשניים או לשלישים. אם זה מסתדר, אפשר גם לשלוף לפלפל את העור, אבל זה לא קריטי. אם אתם רואים שהשום מתחיל להישרף לכם ועוד לא הספקתם לחתוך את הירקות, אפשר להוסיף את הפסאטה למחבת ורק אז את הירקות.

* התוצאה הסופית צריכה להיות די נוזלית, אבל לא מדי – גם בשביל שיהיה עם מה להרטיב את האורז וגם כשהרטטוי מתקרר, הוא מתייבש עוד יותר. לכן מוטב לא לצמצם מדי את הרוטב.

>>בשבוע שעבר הכנו מג'דרה טעימה ובריאה במיוחד
>>והנה מתכון לכריך מעורב ירושלמי
לא יודעים מה לבשל השבוע? בואו לפייסבוק שלנו
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il