כולם אוהבים אוכל מטוגן. הוא פריך, חם ומספק במיוחד, אבל בואו נודה בזה – זה לא הדבר הכי בריא בעולם, ואם אפשר למצוא דרך להכין את אותם הדברים עם הטעם ובלי הטיגון, אז למה שלא נעשה את זה?

קציצות

הודו, עוף, בקר או דגים – אין בעיה לאפות קציצות, כל עוד שומרים עליהן עסיסיות בדרכים אחרות. הטריק להפוך אותן גם לפריכות, כמו בטיגון, זה להוסיף להן ציפוי של פירורי לחם.

>> מתכון: קציצות עוף והודו אפויות

קציצות עוף והודו אפויות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
קציצות אפויות. פריכות ועסיסיות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

שניצל

איך מכינים שניצל בלי לערב מחבת? פשוט מאוד – אופים אותו. אם אתם רוצים שחזה העוף יצא אקסטרה עסיסי, אפשר להשרות אותו במקרר לפני האפייה. ביצים, חרדל, סויה ותבלינים עושים עבודה ממש טובה במקרה הזה.

>> מתכון: שניצל אפוי עסיסי
>> מתכון: שניצל אפוי בקוואקר

שניצל עוף ותירס (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto

עוף קריספי

כן, כמו עוף מטוגן בסגנון KFC, רק בלי השטיגון בשמן עמוק. שוקיים, בלילה קלאסית עם חרדל וירורי לחם (פנקו, שיהיה יותר קריספי). שעה בתנור וזה הכל.

>> למתכון: עןף KFC



צ'יפס

בן הלוויה הנצחי של השניצל הוא הצ'יפס. ולמרות שאין כמו צ'יפס חם ופריך שבדיוק יצא מהשמן, יש כמה טריקים לצ'יפס אפוי מוצלח מאוד. אחד מהם הוא למרוח את תפוחי האדמה בחלבון ביצה לפני שמכניסים אותם לתנור. החלבון מתייבש על תפוח האדמה וכך הופך אותו לקריספי יותר, וכל זאת ללא שימוש בכמויות מופרזות של שמן. עוד דרך היא לגרר קודם כל את תפוחי האדמה כמו ללביבות, להוסיף להם קצת תבלינים ושמן ולאפות צ'יפס "שטוחים".

>> מתכון: צ'יפס אפוי בתנור

>> מתכון: צ'יפס שטוחים

צ'יפס 1 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לצ'יפס אפוי טוב יש סודות משלו | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

ירקות

ירקות הם תוספת נהדרת. אנחנו כל כך אוהבים ירקות אפויים, שלפעמים אנחנו מוותרים על המנה העיקרית ואוכלים רק אותם. דרך מעולה להוסיף להם תוספת של פריכות זה לחתוך אותם, למשוח במעט שמן ולצפות אותם בפירורי לחם. זה עובד עם המון ירקות, בעיקר כאלו עם תוך רך - קישואים וחצילים הן שתי דוגמאות טובות.

>> מתכון: קישואים פריכים עם פירורי לחם

עוד דוגמה מצוינת היא כרובית. כרובית מטוגנת זה תענוג נפלא ונהדר, אבל גם כרובית אפויה בתנור יכולה לא פחות. תשאלו את אייל שני.

>> מתכון:  כרובית בתנור

צ'יפס זוקיני (צילום: JB325, Istock)
צ'יפס זוקיני | צילום: JB325, Istock

לביבות
תמיד היינו מכורים ללביבות, אבל מתישהו בחיים הבנו שאם אנחנו רוצים להמשיך ולאכול לביבות באופן קבוע, כדאי להעביר אותן לתנור. לביבות הגבינות שמצופות פירורי לחם הן כבר מזמן להיט אצלנו בבית, ולא רק גבינה – לביבות תפוחי אדמה וקינואה, לביבות בטטה ומה לא.

>> 8 מתכונים ללביבות אפויות

לביבות קינואה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הלביבות האהובות עלינו | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ועוד כמה רעיונות:
פרנץ' טוסט אפוי. ארוחת בוקר מושלמת לימים הקרירים, שאפילו לא צריך לטגן. והבונוס: אפשר להכין הכל ערב לפני, ורק לאפות בבוקר. למתכון.
פודינג אורז אפוי. אורז בחלב שעושים בתנור ולא מצריך שום השגחה מיוחדת. רק לערבב ולהכניס לתנור. למתכון

פרנץ' טוסט אפוי (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
פרנץ' טוסט אפוי | צילום: חן שוקרון, mako אוכל