כיף לראות את התהליך שעובר על נמל יפו בשנים האחרונות. לאט וביסודיות הוא עובר מהפך של ממש – ממזח עמוס ברשתות דייגים ומחסנים למתחם בילוי שוקק, עם שלל מסעדות וחנויות לאוהבי אוכל והחיים בכלל. הצעד האחרון בשדרוג הזה קרה ממש ביום שישי האחרון, אז נפתח שוק יפו בנמל בחלל מחסן מספר 1 המרכזי.

שוק יפו החדש ממתג עצמו כמתחם קניות וקולינריה ומציע שלל דוכני מזון, עיצוב ולייפסטייל, ובהם ירקות ופירות, תבלינים, מזכרות, כלים למטבח וגאדג'טים מגניבים. בניגוד לשוק האיכרים של נמל תל אביב, שמתמקד בעיקר בתוצרת חקלאית ובחומרי גלם למטבח הביתי, השוק ביפו מזכיר יותר מהכל מתחם בילוי למשפחות ולתיירים.

שוק יפו בנמל - הירוק (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
הירוק - ישירות מהחקלאים | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

אז אילו דוכני אוכל שווים ביקור?

הירוק: ירקות, פירות ומוצרים אורגניים

חנות ירקות ופירות אורגניים מתוצרת כחול-לבן. התוצרת העונתית נקטפת באותו הבוקר, ומגיעה ישירות מהחקלאים. בין הירקות והפירות בחנות אפשר למצוא תירס טרי מתוק מתוק, פפאיות, מגוון סוגי דלועים (יפנית, דלורית, תאילנדית, דלעת ערמונים, דלעת ספגטי ועוד) וירוקים כמו קייל, רוקט, סלרי ועוד. במקום נמכרים גם שמן זית אורגני מגידולי בוטיק, שייקים ירוקים אורגניים המיועדים למטרות שונות כמו ניקוי, חיזוק הזיכרון ועוד, קוסמטיקה המבוססת על חקלאות אורגנית של פארן ותוצרת יבשה אורגנית כמו טחינה אתיופית, פולי קקאו נאים ועוד.

שוק יפו בנמל - זילבר דלי (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
זילבר דלי - מעט לחם, הרבה בשר | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

זילבר דלי בר: סנדוויצ'ים בשריים מבית מוסד הנקניקים החיפאי

נקניקים במשקל וכריכים בסגנון דלי אמריקאי - הרבה בשר ומעט לחם. קורנביף, רוסטביף, קוביות בשר מעושנות, שינקין, סלמי, הודו ועוד – את כל אלו אפשר לקנות במשקל או לשים בסנדוויץ'. בנוסף, אפשר למצוא במקום סלטים, גזוז וחמוצים רומניים מעולים. את הבשר והחמוצים מכינים במקום (חלק מהבשרים מוכנים בבסיס האם בחיפה). המחירים: 30-37 שקלים.

שוק יפו בנמל - פורט 19 עם נקניקייה (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
פורט 19 של אלן טלמור - נקניקיות במקום וגם לקחת הביתה במשקל | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

Port 19 by Alan Talmor: דוכן נקניקיות הגורמה של השרקוטייר אלן טלמור

אלן טלמור הוא שם מוכר לכל חובבי הנקניקיות, שאוהבים להשקיע בנקניקיות איכותיות בעבודת יד. עד היום ייצר ושיווק טלמור את מוצריו למסעדות בארץ, או בהזמנה אישית ללקוחות. עכשיו, אחרי שנים של דרישה מהקהל, הוא החליט למכור את נקניקיות הגורמה שלו גם לקהל הרחב. כל יום יוצעו שישה סוגי נקניקיות מבשר טרי בתפריט הקבוע ועשרה סוגים לקחת הביתה על המשקל, כמו מרגז, נקניקיות בקר מעושנות, עוף, טלה, עגל ועוד. הנקניקיות במקום נצלות על הפלנצ'ה ומוגשות בלחמניות לצד כרוב כבוש בבירה, חרדל, קטשופ ותוספות אחרות. המחירים – 26-29 שקלים לנקניקייה במקום, ובין 69 ל-79 שקלים ל(קילו) נקניקיות לקחת הביתה.

חומוס: אבו אסמאעיל

המתכון המשפחתי לחומוס של האחים פריד ומוחמד ברבך כבר מוכר לאוהבי חומוס יונס באבן גבירול בתל אביב. בדוכן בשוק הם מגישים חומוס טרי הנעשה במקום על כל נגזרותיו – פול, מסבחה, פלאפל ועוד. חוץ מזה יש גם סלטים ולבנה ביתית, ואת החומוס אפשר גם לקחת הביתה. המחיר למנה: 19 שקלים.

שוק יפו בנמל - המזווה (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
המזווה - ישר משוק לווינסקי | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

המזווה: תבלינים ופיצוחים משוק לווינסקי

במזווה אפשר למצוא, מן הסתם, מוצרי מזווה יבשים כמו 50 סוגים של תבלינים (חוץ מהחשודים העיקריים גם לימון פרסי, מקלות ליקריץ, קימל ואגוז מוסקט שלם), 30 סוגי פירות יבשים (עם כמה מפתיעים כמו עגבניות שרי מיובשות, מנגו טבעי, פסיפלורה ועוד), חליטות לתה, פיצוחים, 12 סוגי חלבה של בארכה, מלח בטעמים (כמו רוזמרין, צ'ילי, לימון, פחם, מעושן ועוד), דבש טרי ממשק סולומון, סוגי גרנולה ועוד.

Lia: שוקולד גורמה

הדוכן של ליה מציע מגוון רחב של שוקולדים – שוקולד בלגי, שוקולד 100% קקאו, שוקולד אורגני, שוקולד ללא סוכר – המגיעים בצורת טבלאות, פרלינים, ליקרים ומארזים. המוצרים מיוצרים בעבודת יד במפעל בפתח תקווה המעסיק אנשים בעלי צרכים מיוחדים. עוד בדוכן – קפה הפוך, קפה קר וקרפים.

חוץ מהנ"ל תמצאו בשוק דוכן מיצים מפירות עונתיים של רונן ארדיטי ושלל חנויות כלים ומתנות. בעתיד ייפתח במקום סניף של מאפיית מרגוזה היפואית, שבו יימכרו פסטות ופיצות בעבודת יד, סניף של מאפיית "קמחים" של האופה גולי פנחסוב, ודוכן "כנאפה בנמל" שבו יוגשו כנאפות ובקלאוות ולצדן מוצרים ללא סוכר, מוצרים ללא חלב, מוצרים טבעיים ועוד.

שוק יפו בנמל - אייל לביא (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
איל לביא ברוקח ים - מהנמל ישירות לצלחת | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

רוקח ים – מסעדת אחות לרוקח 73

אי אפשר לכתוב על השוק בנמל יפו מבלי להקדיש כמה מילים לרוקח ים, המסעדה החדשה של השף איל לביא (רוקח 73, פסטיס). תפריט המסעדה, המבוסס על דגים ופירות ים, נוצר בהשראת הקולינריה היפואית והוא משלב אלמנטים של מטבח צרפתי וים תיכוני, עם השפעות מארצות אגן הים התיכון כמו ספרד, יוון ודרום צרפת. המנות מוגשות בסגנון מזטים או טאפאס.

"יש לנו יתרון עצום במיקום, אנחנו יושבים בדיוק על הנמל", אומר לביא. "נמל יפו הוא נמל של סירות, אין בו ספינות גדולות והוא מבוסס על דייג של חכות, שהוא דייג איכותי יותר. בניגוד לדייג ברשת, דייג בחכה לא מזיק מבחינה אקולוגית והדגים לא נמחצים ומקבלים שטפי דם". התפריט שמציע לביא מתבסס על התוצרת היומית של הדגה הנלכדת. "אני יכול לבחור דברים נהדרים שבכלל לא מגיעים לשוק כי אין להם ביקוש, כמו דג שד הים, רסקסים או חתולי ים". גם פירות הים המוגשים במסעדה הם מהנמל הסמוך.

"יצרנו פה משהו אחר לגמרי, לקחנו את הרעיון של מסעדת שוק כמו בברצלונה וביצענו אותו כמה שיותר קרוב למקור – הבישול נעשה לעיני הסועדים במרכז בר הישיבה, המנות מאוד בסיסיות ונותנות לחומרי הגלם הטריים לדבר. זה בישול יצירתי שמתחדש בכל יום בהתאם לדגה".

שעות הפתיחה של השוק: כל יום בין השעות 9:00 עד 23:00

>> אביב משה מגיש: מתכונים למסיבת בר מצווה
>> בראוניז קיציים של אביבה