לביבות תירס וריקוטה (צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב)
לביבות תירס וריקוטה. רבע שעה ו... הופ, יש ארוחת ערב | צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב

לביבות ריקוטה ותירס

מתכון של שף אורן גולדווסר מפסטה פיורי

המצרכים:
500 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות פרמזן, מגוררת דק
כף וחצי קמח
מלח ופלפל
1 ביצה
1 כוס גרעיני תירס מקלח טרי
מעט שמן זית, לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים.

2. מחממים מחבת טובה עם מעט שמן זית, מניחים כף לא סימטרית מהבלילה ומשטחים טיפה.

3. מטגנים כשתי דקות מכל צד, או עד שמקבלים גוון שזוף. מגישים חם.

>> לכל מתכוני הלביבות

ריזוטו תירס (צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב)
ריזוטו תירס. קצת יותר השקעה | צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב

ריזוטו תירס ושורש סלרי

מתכון של שף אורן גולדווסר מפסטה פיורי

המצרכים:
1 כוס אורז עגול לריזוטו
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות (בעלים נשתמש לציר)
גרגרי תירס משני קלחים טריים (בקלחים המגולחים נשתמש לציר)
2 עלי דפנה
מעט שמן זית
1/2 כרישה, קצוצה
1 שן שום פרוסה
1/2 כוס יין לבן
2 ענפי תימין
2 כף פרמזן מגוררת
20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מכינים ציר ירקות: מבשלים בליטר מים את עלי הסלרי השטופים, קלחי התירס המגולחים ועלי הדפנה למשך רבע שעה.

2. מטגנים בשמן זית במחבת רחבה את שורש הסלרי, הכרישה, גרגרי התירס והשום, עד הזהבה.

3. מוסיפים את האורז ומערבבים דקה.

4. מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצום.

5. מוסיפים כוס מהציר ומבשלים יחד תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז.

6. מוסיפים בהדרגה עוד מהציר ומערבבים עד שהריזוטו רך.

7. מוסיפים תימין, פרמזן וחמאה, מתקנים תיבול ומגישים.

סלט של תירס טרי ועגבניות שרי (צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב)
סלט תירס. אבל שיהיה תירס מתוק | צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב

סלט תירס טרי מתוק ועגבניות שרי

מתכון של שיר הלפרן

המרכיבים (6-4 מנות):
גרעינים מ-3-4 קלחי תירס טריים (מזן מתוק)
כוס עגבניות שרי, חצויות
1 כוס עלי כוסברה, קצוצים (אפשר גם בזיליקום, רוקט או בצל ירוק)
1/2 בצל סגול, קצוץ דק
1/2 צ’ילי אדום, קצוץ דק
5 כפות שמן זית
מיץ מחצי ליים (או לימון)
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

פולנטה מתירס טרי (צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב)
פולנטה מתירס טרי. אנחנו הוספנו פטריות צלויות | צילום: כפיר חרבי, אוכל טוב

פולנטה מתירס טרי

מתכון של יוסי שטרית מ-Kitchen Market

המצרכים:
גרגרי תירס מגולחים מ-5 קלחים
מלח ופלפל
4 כפות חמאה (60 גרם)
3 כפות פרמזן

אופן ההכנה:

1. מכניסים את גרגירי התירס לסיר ומכסים במים.

2. מתבלים ומבשלים על אש בינונית עד שהגרגרים מתרככים (כשהתירס טרי זה לוקח דקות בודדות).

3. מסננים, ושומרים את מי הבישול.

4. טוחנים את התירס בבלנדר ומוסיפים בכל פעם מעט ממי הבישול, עד לקבלת תערובת סמיכה.

5. מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהתערובת סמיכה מאוד וחלקה. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד את החמאה, ומורידים מהאש.

6. מוסיפים תוך ערבוב את הפרמזן, מתקנים תיבול ומגישים.

כל המתכונים באדיבות שוק הנמל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רקוט קרומפלי, מכירים?
>> והנה קוקילידה ביתית שתעשה לכם נעים