mako
פרסומת

חנוכה 2011: כל הלביבות שאתם צריכים להכיר

ביקשנו מטל יעקב, השפית של טל ושני, ללמד אותנו איך מכינים לביבות כמו מקצוענים, וחזרנו עם 5 מתכונים. מתפוחי אדמה, דרך קישואים ועד שקדים – כל הדרכים להפוך את הלביבה שלכם למיוחדת, אבל עדיין מסורתית להפליא

טל יעקב
טל ושני
פורסם:
הקישור הועתק

טל יעקב, שפית טל ושני
טל יעקב. היא כבר תראה לכם מה זה לביבה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לביבות גבינות ותפוחי אדמה

המצרכים (4 מנות):
1 תפוח אדמה גדול
100 גרם גבינת עזים רכה, איזה שאוהבים
50 גרם גבינת ריקוטה
2 כפות קמח תופח
חופן פטרוזיליה, קצוצה
חופן בזיליקום, קצוץ
מלח ופלפל
1 ביצה
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1. קולפים ומגרדים דק בפומפייה את תפוח האדמה. סוחטים היטב ומניחים בקערה.

2. מוסיפים את הגבינות, הקמח, עשבי התיבול, המלח, הפלפל והביצה ומערבבים למסה אחידה.

3. מחממים מעט שמן זית במחבת, יוצרים לביבות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מגישים חם.

תפוחי אדמה מגוררים בפומפייה
תפודים מגורדים. רק טוב יכול לצאת מזה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
מטגנים את הלביבות
כשאומרים "לטגן עד הזהבה" - מתכוונים לצבע הזה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
לביבות גבינות ותפוחי אדמה של טל ושני
לביבות תפודים וגבינות. כמעט הכי קלאסי | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לביבות קישואים

המצרכים (4 מנות):
4 קישואים מגוררים גס
1 בצל בינוני מגורר
2 שיני שום
1 ביצה
מעט תימין (לפי הטעם)
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט
3 כפות קמח
שמן לטיגון

פרסומת
מגררים את הבצל בפומפייה
מגררים את הבצל בפומפייה. זה ייתן את המתיקות | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. סוחטים את הנוזלים של הקישואים והבצל במסננת, ומעבירים לקערה.

2. מוסיפים את שאר החומרים: השום, הביצה, התימין, המלח, הפלפל, אגוז המוסקט והקמח, ומערבבים היטב.

3. יוצרים לביבות, ומטגנים במעט שמן משני הצדדים עד הזהבה.

לביבות קישואים של טל ושני
לביבות קישואים. מגישים חם, עם רוטב קר | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לביבות בטטה

המצרכים (4 מנות):
1 בצל גדול
1 תפוח אדמה בינוני
בטטהגדולה
2.5 כפות קמח
ביצה
1 כף רוטב סויה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר

לרוטב:
גביע שמנת חמוצה
2 כפות מיונז
1/4 צרור עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. מגרדים בפומפייה את הבצל, תפוחי האדמה והבטטה לרצועות דקות.

2. סוחטים את הנוזלים, מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים.

3. יוצרים לביבות שטוחות ומטגנים בשמן משני הצדדים עד הזהבה.

פרסומת

4. מערבבים היטב את החומרי הרוטב וקוצצים את העירית, ומגישים עם הלביבות.

לביבות בטטה של טל ושני
לביבות בטטה - מבט מבחוץ | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
לביבות בטטה של טל ושני
הווווו, ככה זה נראה מבפנים | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לביבות חצילים ויוגורט

המצרכים (4 מנות):
4 חצילים בינוניים
1 ביצה
כוס קמח
100 גרם גבינת פטה מגוררת
מלח ופלפל
שמן זית לטיגון

לרוטב:
כוס יוגורט
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
עגבנייה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. קולים את החצילים על האש ומצננים.

2. מוציאים את בשר החצילים, ומערבבים עם הביצה, הקמח והגבינה.

3. מתבלים, יוצרים לביבות ומטגנים בשמן זית משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.

4. מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים עם הלביבות.

לביבות חצילים של טל ושני
לביבות חצילים. תרשו לעצמכם לצאת מהשגרה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
פרסומת

לביבות גבינות, שקדים ובזיליקום

המצרכים (4 מנות):
4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
3 כפות בזיליקום קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
150 גרם גבינת ריקוטה
1 כף גבינת פרמזן מגורדת
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים גס
1/3 כוס שקדים מולבנים טחונים גס
3 ביצים
1 כף קמח
מלח ופלפל
שמן לטיגון

מוסיפים ביצים לבלילה
הלביבות האלה דורשות קצת יותר ביצים (תרתי משמע) | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

אופן ההכנה:

1. מועכים את תפוחי האדמה כמו לפירה.

2. מוסיפים את עשבי התיבול, הגבינות, האגוזים והביצים ומערבבים למסה אחידה.

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים.

4. יוצרים לביבות ומטגנים בשמן לא רותח, מוציאים לנייר סופג ומגישים.

לביבות שקדים ובזיליקום של טל ושני
וככה הן נראות בסוף. לביבות שקדים ובזיליקום | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל