אין תמונה
אייר פופס. 60 אחוז פחות שומן? לא חשבנו אחרת

חטיפי צ'יפס אייר פופס, mana

הנה לכם חטיף צ'יפס מסוג שעוד לא הכרתם: הוא לא מטוגן, אבל הוא גם לא אפוי – אלא מיוצר בטכנולוגיה מיוחדת של לחץ אוויר. מגניב? חופשי מגניב. דל שומן? חופשי דל שומן. טעים? או, כאן זה כבר יותר מורכב. האייר פופס בטעם גריל מזכירים בטעם את חטיף כיפלי האהוב, ולכן משמחים את החך למרות יבשושיותם היחסית (בכל זאת, 60 אחוז פחות שומן). הטעם הטבעי, לעומת זאת, כבר ממש לא עומד בשום סטנדרט, והוא סתם יבש ופלסטיקי ומבאס.

שורה תחתונה: הגריל חמוד (3.5 כוכבים), הטבעי מזעזע (1.5 כוכבים).

מחיר מומלץ: 4.90 שקלים לאריזת 40 גרם.

>> בואו לראות מה מחכה לכם בפייסבוק שלנו

אין תמונה
רוסט דגים מעושנים. יופי של רעיון

רוסט דגים מעושנים, מעדני מיקי

הנה לכם משהו ממשפחת ה"איך לא חשבו על זה קודם". רוסט הדגים המעושנים של מעדני מיקי למעשה אינו אלא פסטרמה – רק כזו שעשויה מדגים. הצורה היא צורת נקניק (רק משולש), הריח ריח נקניק, ואפילו הטעם מזכיר נקניק מאוד, בהיותו מעושן וגם למרבה הצער מעובד למדי.

בינתיים אפשר להשיג את נקניק הדגים הזה בשני טעמים – טונה וסלמון. הטונה יבשושי יותר, ומתאים יותר למבוגרים, והסלמון אינו יבשושי כלל וטעמו עז מאוד – מה שהופך אותו אהוב יותר על הטף. אנחנו הגשנו אותו בארוחת הערב תחת שם הקוד "פסטרמה", וזה עבר אצל הקטנטנים חלק לגמרי.

שורה תחתונה: גיוון מגניב וממש טעים לנקניקי העוף והבקר. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: מחיר: 10-11 שקלים ל-100 גרם.

אין תמונה
מיקסלט. לא שדרג לנו

מיקסלט, מאסטר שף

אחת הדרכים המוכרות לשדרג סלט ירקות היא בעזרת תערובת פיצוחים, או אם רוצים להשקיע – תערובת פיצוחים ושיבולת שועל קלויה ומתובלת. אל הנישה הזו נכנסה חברת מאסטר שף, כשהשיקה תערובת לסלט שמכילה גרעיני חמנייה ודלעת, פולי סויה וחומוס, אגוזי קשיו, לוז ושקדים, שומשום מלא ושומשום רגיל. נשמע עשיר להפליא, אבל האמת היא שאנחנו לא נפלנו. האשם הוא בריבוי הטעמים והמרקמים של התערובת, אבל בעיקר בפולי הסויה, שקיבלו זמן קצר אחרי המגע עם הסלט טעם לא טרי שכזה.

שורה תחתונה: לא מספיק טוב. 2.5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 16.90-14.90 שקלים לאריזת 200 גרם.

עוד באוכל טוב:

 

אנטיפסטי, חוות תקוע (צילום: ראובן אילת,  יחסי ציבור )
אנטיפסטי. טוב ממש | צילום: ראובן אילת, יחסי ציבור

אנטיפסטי, חוות תקוע

לפני כמה שנים השיקה חוות תקוע מגשי אנטיפסטי קטנים, ואנחנו התלהבנו מאוד. היו שם קישואים, פלפלים וחצילים (כל אחד במגש משלו) – ושלושתם היו טעימים מאוד, נצלו בצורה טובה ושידרו ביתיות לא מתאמצת. באיזשהו שלב המוצר הזה ירד, השד יודע למה, מהמדפים – והנה הוא חוזר, בגרסה דומה עד זהה. אנחנו שדרגנו עם האנטיפסטי הזה כריכים וגם נשנשנו אותו סתם מהמקרר, ונהנינו מאוד. להבא נמשיך כמובן להכין את האנטיפסטי שלנו לבד בבית, אבל זה רק כי אנחנו לא רוצים שיחשבו שאנחנו עצלנים.

שורה תחתונה: יופי של מוצר לעצלנים ומאותגרי בישול. 4.5 כוכבים.

מחיר מומלץ: 14.90 שקלים למגשית של 150-180 גרם.

זיתים ממולאים, תומר (צילום: עידו קימלוב,  יחסי ציבור )
זיתים ממולאים. אל תצפו לגורמה | צילום: עידו קימלוב, יחסי ציבור

זיתים ממולאים, תומר

חברת תומר השיקה לאחרונה סדרת זיתים ממולאים בייבוא מיוון בשלושה טעמים. אלה עם השום היו נחמדים, אבל הנוכחות של השום בטעם הייתה מאוד מאוד מינורית, אלה עם הלימון הכבוש היו חביבים, ואוהבי הלימון הכבוש עטו עליהם בשמחה, וגם אלה עם הפלפל החריף היו אחלה – בדרגת חריפות שמספיקה בדיוק כדי להרגיש שאתה גיבור אבל בלי לעלות באש. מה שכן, הזיתים עצמם לא הרגישו לנו איכותיים מספיק, והיו פשוטים ובסיסיים בטעמם, קצת כמו אלה שקונים בקופסאות השימורים הזולות.

שורה תחתונה: תוספת נחמדה לשולחן, לא מעבר. 3 כוכבים.

מחיר מומלץ: 19.90 שקלים לצנצנת של 350 גרם.

מיץ רימונים, תומר (צילום: עידו קימלוב,  יחסי ציבור )
מיץ רימונים. טוב מאוד | צילום: עידו קימלוב, יחסי ציבור

מיץ רימונים אורגני, תומר

מיץ הרימונים של תומר, לעומת זאת, היה ממש מעולה. יש בו את כל מה שאמור להיות במיץ רימונים - שזה מתיקות, עומק ורמיזה קלה בלבד לטעם הגרעינים המעצבנים שהיו שם קודם, בלי המרירות המתבקשת. ומה עוד? המון נוגדי חמצון, ושום תוספת של סוכר או חומרים משמרים. הבאסה היחידה היא שהוא מיוצר מרכז, אבל אחרי מאמץ קטנטן – נראה שאנחנו יכולים לחיות עם זה.

שורה תחתונה: טעים מאוד. 4 כוכבים.

מחיר מומלץ: 15 שקלים לבקבוק זכוכית של ליטר.

אין תמונה
חלב קוקוס וחלב שיבולת שועל. לא לקוקוס, כן לשיבולת

חלב קוקוס וחלב שיבולת שועל, אלפרו

אהבנו את הרעיון להכניס לקרטון משקה קוקוס לצריכה משפחתית, כי יותר ויותר אנשים מהמעגל שלנו ויתרו על חלב (מסיבות כאלו או אחרות) ומחפשים אלטרנטיבות לקפה ולדגני הבוקר. אבל גם בתור חובבי קוקוס כבדים (וחובבים כבדים של פרסומות חמודות), אנחנו חייבים להגיד שזה פשוט יותר מדי קוקוס. אין ספק שזה יכול לשדרג קוקטיילים או קינוחים שאיזה קיק קוקוסי קטן לא יזיק להם, אבל כמשקה זה פשוט לא עובר וממאיס את עצמו אחרי שני שלוקים.

כדי לא לזרוק לפח קרטון שלם השתמשנו במשקה כדי להכין אורז קוקוס, שדווקא עבר בהצלחה אצל בני המשפחה - אבל עם יד על הלב, לא היינו קונים את המוצר הזה.

משקה שיבולת השועל, לעומת זאת, היה להיט אצל בן הזוג, שניסה אותו בדגני הבוקר שלו וגם בדייסת שיבולת השועל של הבוקר ואהב מאוד.

שורה תחתונה: לא לקוקוס (שני כוכבים), כן לשיבולת השועל (3.5 כוכבים).

מחיר מומלץ לצרכן: 14.90 שקלים.

אין תמונה
קמח כרגיל. מנפיק עוגות נימוחות

קמח כרגיל, אשבל

מרוב טבעונים, טבעונאים ואוכלי פליאו קצת שכחנו מהרגישים לגלוטן, שלא אוכלים לפי שום אופנה או צו מוסרי, אלא אשכרה חייבים להימנע ממרכיב שיכול לסכן את חייהם. השחקן החדש בשוק נטול הגלוטן הוא "קמח כרגיל", בפיתוח השפית עינת מזור וחברת אשבל. הקמח אמור להחליף 1 ל-1 את הקמח הרגיל ברוב המתכונים, בעיקר במתוקים, מאפים ואפילו פיצה ופסטה. אנחנו ניסינו אותו בעוגת הנוטלה הרגילה שלנו, והיא יצאה אפילו נימוחה מהרגיל.

ולמרות זאת יש לו כמה חסרונות: קשה לדעת איך הוא יתנהג עם שמרים, המרקם שלו מזכיר קורנפלור, כשהוא מתעופף (והוא מתעופף יותר מקמח רגיל) הוא מאוד מלכלך והמחיר שלו קצת מכאיב בכיס. נכון, תחליפים נטולים גלוטן הם יקרים, וזו בעיה שהממשלה שלנו אמורה להתמודד איתה, אבל עדיין, אם היינו צריכים להשתמש בכזה קמח על בסיס קבוע, היה לנו קשה להוציא כ-20 שקלים על פחות מחצי קילו.

שורה תחתונה: תחליף מוצלח למדי, מחיר גבוה. 4 כוכבים.

מחיר: כ-20 שקלים ל-450 גרם.

אין תמונה
קאפ איט. תגידו, אתם רציניים?

מחוץ לקופסה: קאפ איט

יש דברים שאנחנו לא מבינים איך לא חשבו עליהם קודם, ויש כאלה שלא ברור לנו למה לחשוב עליהם בכלל. קאפ איט (cup it) שייכת לסוג השני. ולא בקטע רע, פשוט בגלל שכפית פלסטיק שמכילה שלושה תאי אחסון שבהם יש אבקת נס קפה, סוכר ואבקת חלב, ואחרות עם תה וסוכרזית, או עם קפה שחור וסוכר חום (באריזה יש כמה מכל סוג), לא פותרת לנו איזו מצוקת נוחיות ששווה להשקיע בה את מיטב המוחות. כלומר, אין גבול לעצלנות האנושית, והמזלג המסתובב סביב עצמו לאכילת ספגטי הוכיח זאת, אבל רובנו לא עומדים במטבח ומכינים נס קפה ומרגישים שמעל ליכולתנו לשלוף את הסוכרזית מהארון. מעל ליכולתנו לקום בבוקר לעוד יום חסר משמעות בקיום הסיזיפי והאבסורדיסטי שלנו, זה כן, אבל לא משהו שכפית שמחובר אליה תא קטן עם קפה זול יפתור. וכן, לא מדובר בקפה טעים מאוד, או בתה מיוחד או בכל דבר שחורג מהסטנדרטי מינוס, אבל הטעם הוא גם ככה לא העניין כאן. מה שכן, יכול להיות שמדובר במוצר יעיל לאנשים שנוסעים לקמפינג. מי הם האנשים האלו? אין לי מושג אבל הם קיימים ומעלים תמונות מהסחנה. עבורם, ה"קאפ איט" יכול להיות מארז נחמד ונוח לזריקה בתא המטען לצד הגזייה שכפי הנראה נמצאת גם היא ברשותם.

3 שקלים לכפית, 25-24 למארז של 10 יחידות מאותו סוג. להשיג ברשת חנויות נוחות "מיקה" ו- Sogood של סונול.

>> חדשות האוכל הכי חמות