דימיטרי גלבוב, תושב חיפה בשנות הארבעים לחייו, לא הבין מאיפה נפל עליו התיק הזה כשחזר ב-2007 משהות של שש שנים בקנדה. גלבוב,  שנשלח ללימודים בחו"ל על ידי בנק הפועלים בו עבד, גילה עם שובו לישראל שנושים מחפשים אחריו, צ'קים ללא כיסוי מחשבון על שמו שנפתח בבנק לאומי הופצו בכל רחבי הארץ, ההוצאה לפועל בעקבותיו ושלל תביעות משפטיות עומדות תלויות נגדו.

גלבוב מיהר להגיע לסניף בנק לאומי בעמק רפאים בירושלים, שם התגורר באותה התקופה. אלא שהפקידים, שלא זיהו אותו כלל, הזעיקו שוטרים שהובילו אותו אסור באזיקים לחקירה במשטרה.

עוד ב-mako כסף:

"הפקידים היו אמורים לדעת שאני הקורבן ולא העבריין", טוען גלבוב, "במקום להזעיק משטרה, הם היו צריכים לקחת אותי הצידה ולברר את העניין בדיסקרטיות ולא לגרום לי לעוגמת נפש. כל המעצר היה מיותר ופגע בשמי הטוב. השפילו ורמסו את כבודי, סתם ככה. גם בחקירה עובדי הבנק הבינו שאני לא נוכל ולא רמאי שמישהו התחזה בשמי, גנב את זהותי, ולמרות זאת הם המשיכו לרדוף אותי עוד כמה חודשים לאחר מכן ולא הניחו לי".

מאוחר התגלה הסיפור האמיתי. אלמוני גנב את זהותו של גלבוב ופתח חשבון על שמו. לגלבוב נודע כי אותו אלמוני המשיך ופתח חשבון נוסף על שמו בבנק דיסקונט והפיץ בשמו לא פחות מ-130 צ'קים ללא כיסוי. חקירת המשטרה למעשה ניקתה את שמו גלבוב. הוא אף פנה לבית המשפט וקיבל פסק דין הצהרתי שהוא אינו הבעלים של חשבונות הבנק שמהם נמשכו כספים ושבעת פתיחת החשבונות הוא בכלל שהה בחו"ל.

בכתב התביעה שהגיש גלבוב לבית משפט השלום בחיפה נגד בנק לאומי נטען, כי פקידי הבנק התרשלו בעבודתם ואם היו פונים לרשם האוכלוסין במשרד הפנים היו מגלים שהוא כלל אינו מתגורר בארץ וכי הכתובת שנתן אותו נוכל שונה מזו שצוינה בתעודת הזהות המזויפת שהציג לפקידי הבנק בעת שפתח את החשבון. בנוסף, גנב הזהות הזדהה כרווק, בזמן שגלבוב היה נשוי.

לטענתו, עוגמת הנפש שנגרמה לו עם מעצרו כאחרון העבריינים ועקב שרבוב שמו לפרשה על לא עוול בכפו. הוא דרש מבית המשפט להורות לבנק לפצותו.

הבנק הגיש כתב הגנה בו טען, כי גם הוא נפל קורבן לפרשת הונאה מתוחכמת ושתעודת הזהות שמסר אותו נוכל לפקיד בנק נראתה אותנטית לגמרי. הבנק טען עוד, כי העובדת שפתחה את חשבון הבנק המזויף כבר לא עובדת בבנק כך שלא ניתן לברר האם בדקה את פרטיו של ד' במרשם האוכלוסין. מדובר היה בחלק משורה של מעשי הונאה באזור ירושלים, ולכן מדובר מדובר ברשלנות.

במהלך המשפט הסכימו הצדדים שהשופט יפסוק פיצויים לגלבוב על פי שיקול דעתו. השופט יעקב וגנר פסק, כי גלבוב יקבל פיצוי של 65 אלף שקל ועוד שכר טרחה והחזר אגרת בית משפט.

"בקרה והצמדות נהלים ייתכן והייתה מונעת את פתיחת החשבון האמורה או בקרה לגבי תנועות בחשבון או משיכת שיקים מחשבון זה בכמות לא הגיונית  מצביעה על העדר נהלים או אי קיום נהלים", פסק השופט. 

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il