במהלך החופשה בחו"ל יש לא מעט דברים שאין לנו שליטה עליהם ויכולים לקלקל לנו את חווית הטיול. למשל, מלון שאנחנו לא מרוצים ממנו, עוקץ במהלך החופשה, עומסים לא צפויים באטרקציות ועוד.
בנוסף לכל אלה, יש דבר אחד שיכול ללוות אותנו גם לאחר שהחופשה נגמרה ונחתנו כבר בארץ - הרכב ששכרנו. לא מעט פעמים, ישראלים שסיימו לטייל בחו"ל וכבר חזרו לשגרת חייהם קיבלו פתאום מכתב מחברת השכרת הרכב בו הם נדרשים לשלם על מכה ברכב ששכרו, פנצ'ר או קנס שקיבלו. במקרה כזה, כשאנחנו בארץ, קשה מאוד לטפל בתלונה או לנסות להוכיח שלא קרה דבר.
>> איך האוזניות בטיסה יכולות לשפר לכם את הטעם של האוכל?
>> משתמשים באשראי בחו"ל? זו הדרך הכי נפוצה לעקוץ תיירים שמושכים כסף
>> מפחדים מטיסות? זה המושב שאתם צריכים לשבת בו
לכן, כששוכרים רכב הדבר הכי פשוט וחשוב לעשות הוא לצלם אותו מכל כיוון ולשמור את התמונות. אמנם בעת ההשכרה עוברים סביב הרכב ומסמנים על דף את כלל המכות והשריטות שיש לו, אך לא צריך להתבייש לעבור גם עם מצלמה ולצלם כל פגיעה וקילוף צבע הכי קטן שיש, כולל בגלגלים. כך, אם תקבלו דרישה לשלם על פגיעה כלשהי ברכב, תוכלו לדרוש לראות את המכה ותוכלו להשוות לצילומים שעשיתם.
בעייה נוספת איתה מתמודדים לא מעט מטיילים היא קבלת דוח תנועה שמגיע לארץ, ולרוב הוא מלווה בריביות לא קטנות, היות ועבר הרבה זמן מיום העבירה. לא מעט סיפורים כאלה מגיעים מאיטליה, ויש ישראלים שקיבלו את דוח התנועה באירוח של כמה שנים. חשוב לשים לב איפה חונים במהלך הטיול, היות ורוב הדוחות הם על חנייה, ומומלץ כמובן תמיד לחנות בחניון ולא ברוחב. גם אם זה יותר יקר, זה יכול להיות מאוד משתלם בעתיד.