אם במקרה לא הייתם מחוברים, הקרוזים בארץ, בנמל חיפה ליתר דיוק, הפכו לטרנד של ממש בשנתיים האחרונות. לא פחות מ-600 אלף נוסעים ותיירים צפויים לעבור בנמל הצפוני השנה, בשלל חברות שונות. עונת השיט נפתחה כבר בסוף מרץ עם תחילת ההפלגות של מנו ספנות ולאחריהן הגיעו ועוד יגיעו גם חברות בינלאומיות.

> כך הפך נמל חיפה למעצמת קרוזים בינלאומית

> יצאנו לקרוז של NCL וזה מה שאתם חייבים לדעת על החוויה

אחת מהן היא חברת נורוויג'ן קרוז ליין (NCLׂ) שתצטרף לחגיגית הקרוזים מהארץ בחודש נובמבר. ואם גם אתם צפויים לצאת לשיט מחיפה השנה, החברה ריכזה עבורנו כמה טיפים חשובים שכדאי להכיר לפני העלייה לסיפון כדי לנצל וליהנות מהחוייה בצורה הכי טובה.

1. בחירת החדר בקרוז

כאשר מתכננים קרוז יש לדעת שבחירת החדר היא חלק החשוב בחוויה הכוללת. באוניות קרוזים יש כמה סוגי חדרים, ומחירם משתנה בהתאם למיקומם באוניה. באופן טבעי, חדר חיצוני עולה יותר מחדר פנימי (ללא חלון לים), וחדר בקומה גבוהה עולה יותר מהחדרים בקומות הנמוכות. ניתן לקבל חדרים עם מרפסות וסוויטות מרווחות יותר, חשוב כמובן לקחת בחשבון מה התקציב באישי ומהם הצרכים.

אם אתם מתכננים להיות הרבה מחוץ לחדר, ליהנות מהסיפון ומפעילויות באנייה, תוכלו  להסתפק בחדר פנימי המשמש  רק ללינה, חדר פנים עשוי להיות בסדר אבל רצוי לברר מה גודל החדר לפני ההזמנה ומי שמתכנן לחזור לחדר באמצע היום למנוחה יעדיף חדר גדול יותר עם מרפסת.

קרוז אפיק (צילום: NCL)
צילום: NCL

עצה נוספת היא שלעיתים חברת השיט נותרת עם חדרים שלא נמכרו ואז היא שולחת ללקוחות אימייל שבו הם יכולים לקחת חלק במכירה פומבית על חדר משודרג יותר מזה שהזמנתם במחיר ששילמתם מראש.  

2. הזמנות מראש לארוחות ומופעים

ההמלצה היא להזמין כמה שבועות מראש דרך האפליקציה של חברת הקרוזים או האתר מקומות שישמרו עבורכם במופעים או במסעדות נושא. כמובן שניתן גם להזמין בדסק הקבלה אבל ההזמנה מראש מאפשרת לכם לנפוש בראש שקט ולא לעסוק בשריון מקומות. אם מדובר בחופשה עם ילדים, לא תמיד כדאי להזמין מסעדת נושא כמה שבועות מראש, אלא הזמנה ביום עצמו על מנת להתאים את רצון הילדים ואת רעבונם.

קרוז אפיק (צילום: NCL)
צילום: NCL

3. אם אתם יכולים בלי אינטרנט - עדיף

אינטרנט הוא מצרך יקר באניות. במידה ואפשר כדאי לוותר על התענוג הזה לאורך השיט מתוך רצון ליהנות ולהתנתק. אפשר כמובן לרכוש זמן גלישת אינטרנט בלב ים אבל כדאי לחשב מראש את הצריכה, הן לפני אורך הקרוז והן לפי הצורך,  כיוון שחבילה גדולה יכולה להגיע למאות שקלים. בהגיעכם ליעדי החוף השונים קנו SIM בינלאומי והתחברו בקלות ובזול.

4. מניעת מחלות ים בקרוז

לרוב באניות קרוז גדולות לא מרגישים את תנודות גלי ים. התייעצו עם רופא לתרופות נגד בחילה (דראמאמין או מרזין) ורכשו אותם ליתר ביטחון כי במידה ומתגלה רגישות, עדיף להשתמש בתרופות נגד בחילות שנרכשו מראש עוד בארץ מאשר לקבל טיפול רפואי באנייה בתשלום.

5. שקעי חשמל באניית הקרוז

לכל אוניה יש צורת שקעים שונה, תלוי מאיזו מדינת ייצור הן. יש לברר אצל סוכן הנסיעות מהו המתח החשמלי (וצורת השקעים) באנייה למקרה של שימוש באביזרים חשמליים. ישנן אניות שישנו בחדר רק שקע אחד, כך שאם אתם נופשים בזוג, עדיף גם להביא גם מפצל.

6. אוכל כשר - יש דבר כזה

יש ליידע מראש את סוכן הנסיעות שלכם במידה והינכם שומרי כשרות על מנת שזה יזמין עבורכם אוכל כשר מבעוד מועד שיוגש לכם בחמגשיות. שימו לב, ישנן חברות קרוזים שמבקשות תשלום נוסף עבור אוכל כשר. שימו לב שבמרבית המקרים המטבח באנייה אינו כשר.

אפיק (צילום: אורי ברייט)
צילום: אורי ברייט
 

7. ביגוד לקרוז

מה לובשים? נוח, נוח ושוב נוח. זכרו, אתם בחופשה ורוצים להרגיש נינוחים. שימו לב, גם אם הינכם נופשים בתקופת הקיץ, יש להביא בגדים ארוכים, במידה ואתם מעוניינים לצאת לסיפון לטיול לילה מתחת לכיפת השמים, הים הפתוח מביא איתו בשעת הערב רוח קרירה, כך שעדיף להתלבש בבגדים חממים יותר.   

8. מתי להגיע לנמל ביום הראשון של הקרוז?

אם הקרוז שלכם יוצא ממדינה אחרת, מומלץ לטוס יום לפני מועד יציאת הקרוז על מנת שלא תלחצו ממצבים כמו עיכובים בטיסה. ברוב האניות תהליך הצ'ק אין מתחיל ב- 11:00 בבוקר ועד שהונייה יוצאת ללב ים, לרוב בשעות הערב. חלק מחברות השייט מאפשרות לנופשים לקבוע לעצמם מתי להגיע לצ'ק אין, אך החיסרון הוא שהנופשים לא יודעים למתי יתר הנוסעים קבעו את  צ'ק אין ויתכן שימצאו עצמם ברישום מעט עמוס.  

יש להגיע לצ'ק אין הראשוני כ-3 שעות לפחות לפני השעה היעודה על מנת להיכנס לאנייה בנוחות, לערוך הכרות ולחקור אותה ולצאת לדרך רגועים ונינוחים.

קרוז אפיק (צילום: NCL)
צילום: NCL

בעגינה בחופים בדרך רצוי להגיע  40 דקות לפני השעה שנקבעה, היות שישנם נמלים שהדרך אליהם חזרה ממרכז העיר עמוסה ופקוקה. שימו לב! האנייה לא מחכה לנוסעים שמאחרים

9. מפתח החדר הוא הדבר הכי חשוב

למפתח החדר מספר תפקידים משמעותיים, מלבד היותו פותח את דלת חדרכם, גם כרטיס אשראי נטען שאיתו ניתן להזמין שתיה חריפה שאינה כוללת במחיר בקרוז/ ספא/ מסעדת נושא שאת היתרתכם ניתן לצפות בטלוויזיה שבחדרם או באפליקציה של חברת הקרוזים. פתרון זה נוח ויעיל ומאפשר לכם להנות מחופשה ללא לקיחת ארנק לכל מקום. בנוסף, הכרטיס הוא גם יציאה וכניסה מהאוניה ולכן כאשר עוגנים בנמל חוף, עליכם לקחת אותו איתכם על מנת שתוכלו לעלות חזרה לאוניה כי על בתוכן הכרטיס הדיגיטלי מופיעה תמונתכם לזיהוי.

10. שמירה על קשר באנייה

בכל האנייות יש טלפונים פנימיים וניתן להתקשר לפרטנרים שלכם בחופשה מחדר לחדר. המלצה שלנו היא גם לרכוש מכשיר קשר איכותי כך תוכלו לצור קשר עם בני המשפחה שנמצאים באזורים שונים בקומת האנייה.