N12
פרסומת

לפיד מתכנן: "מס על רכבי יוקרה ודירות פאר"

שר האוצר לפיד וראש הממשלה נתניהו נפגשו לדיון ראשון על תקציב המדינה הקרוב. לפיד הציע להטיל מסים על רכבי יוקרה, דירות פאר ומוצרי מותרות. "חזון המשקף את חזון האדם העובד במרכז", הדגישו בלשכתו. את הגזירות הקשות יותר שר האוצר לא חשף

אלעד שמחיוף
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק
אין תמונה
"האדם העובד במרכז", לפיד

פגישתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר יאיר לפיד הסתיימה ובה הציגו נציגי האוצר את מתווה התקציב לשנים 2013-2014, "אשר משקף את חזון השר המציב את האדם העובד במרכז" - כך על פי הודעה שנמסרה מטעם לפיד.

בין הצעדים שהציגו אנשי האוצר - הטלת מסים על מכוניות יוקרה, דירות פאר ומוצרי מותרות נוספים. כמו כן סוכם כי הדיונים בנוגע לתקציב הקרוב יימשכו ביום ראשון הקרוב.

עם זאת, את הגזירות הקשות יותר לא חשף בשלב זה השר לפיד. בהודעה שנמסרה מלשכתו לא נאמר האם השניים דנו בקיצוצים הצפויים בקצבאות הילדים והקיצוץ הדרמטי שעלול לספוג תקציב הביטחון.

על פי הערכות שונות גם פרויקטים תחבורתיים צפויים להיפגע במסגרת הקיצוצים הקרובים, דבר שזכה אתמול לביקורת קשה מצד שר התחבורה ישראל כץ שטען כי לפיד דואג רק לאזורים שבין גדרה לחדרה. "אפנה למבקר המדינה שיבדוק את תהליך קבלת ההחלטות בנוגע לקיצוץ", הזהיר כץ.

על פי פרסומים בימים האחרונים, הדרג המקצועי באוצר לוחץ על לפיד לבטל את הפטור ממע"מ באילת - צעד שזכה לביקורת חריפה בעיר הדרומית. ראש עיריית אילת, מאיר יצחק הלוי, הזהיר בתגובה כי ביטול הפטור עשוי למוטט את הבסיס הכלכלי של העיר.