בני המשפחה שנהרגו בתאונה (צילום: כיכר השבת)
בני המשפחה שנהרגו בתאונה | צילום: כיכר השבת

זו הייתה אחת מתאונות הרכבת הקשות והמחרידות בישראל - באוגוסט 2010 נהרגו שבעת בני משפחת ברנשטיין בדרכם לחופשה, לאחר שרכבת פגעה ברכב ההסעות שלהם שעלה על המסילה. נהג הרכב, יעקב ישורון, נשלח היום (חמישי) ל-21 חודשי מאסר: כפי שפורסם השבוע בחדשות 2, כתב האישום המתוקן שהוגש נגד ישורון היה מקל - בשל מחדלים של הרכבת ומשרד התחבורה שהתגלו במהלך המשפט.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בית המשפט לתעבורה באשדוד שגזר את עונשו של הנהג הדגיש כי "מקרה זה הינו תזכורת קשה לכל הנהגים בדבר האחריות הכבדה המוטלת עליהם בכל רגע נתון על הכביש ובכל עת של קבלת החלטה".

על ישורון נגזרה, בנוסף ל-21 חודשי המאסר, גם פסילת רישיון ל-18 שנים. ישורון התנדב אז להסיע את בני המשפחה: לאחר התאונה הוגש נגדו כתב אישום חמור בגין גרימת מוות ברשלנות. העונש שהיה צפוי לו: עד 21 שנות מאסר.

המחדלים הובילו להקלה בעונש

למרות זאת, במסגרת הסדר הטיעון הסכימו הצדדים על עונש שינוע בין חצי שנה של עבודות שירות לבין שנתיים מאסר. עונש מופחת זה נגזר מהמחדלים של רכבת ישראל ומשרד התחבורה שהתגלו במהלך הדיונים.

בין המחדלים: במהלך הבלימה החליק הרכב ללא יכולת היגוי אל תוך המפגש בשל הכביש המשובש. רכבת ישראל גם לא התקינה כל אמצעי אלקטרוני שיתריע על כך שרכבו של הנאשם נעצר על המסילה. התצפיתנית של רכבת ישראל לא התריעה על הרכב שהתקרב למסילה.

עוד נמצא כי בסיס מתקן המחסום, השירותים ומבנה התצפיתנית חסמו את קו הראייה לכיוון ממנו הגיעו הרכבות וכמו כן היה שם ריבוי של תמרורים שחלקם אף גרם לסנוור הנהג. על כל זה מצטרפת העובדה כי נהג הרכבת נסע מעל למהירות המותרת.

זירת התאונה (צילום: רויטרס)
זירת התאונה | צילום: רויטרס

"כתב אישום נגד הרשויות"

עו"ד יגאל טמיר, המייצג את ישורון יחד עם עו"ד סיוון כהן, אמר לחדשות 2 Online בעקבות גזר הדין: "גזר דין הוא למעשה כתב אישום נגד הרשויות. נגד משרד התחבורה ושר התחבורה על כך שפתחו באיחור את מפגש המסילה-כביש 42 חודשים מעל המועד המקורי, ועל כל התמרור הלקוי על כל המחדלים שהיו קשורים בנושא".

"האצבע המאשימה השנייה מופנית כלפי רכבת ישראל על כך שהיא חקרה את עצמה ולמעשה משרד התחבורה איפשר לה לחקור את עצמה מבלי שיהיו גורמים חיצוניים שיחקרו את הנושא", הוסיף עורך הדין. "אצבע נוספת מופנית כלפי משטרת ישראל שלא חקרה את רכבת ישראל והצהירה בבית המשפט שהיא לא יודעת לחקור תאונות רכבת".

עו"ד טמיר הדגיש כי "בית המשפט אמר שהפרקליטות נקטה באכיפה בררנית על כך שהעמידה לדין את הנאשם ולא את רכבת ישראל ואת נתיבי ישראל". טמיר הזכיר את פרשת אסון הרכבת בבית יהושע מ-2006: "הבאתי בפני בית המשפט את העובדה שכשהייתה מעורבות שלי יחד עם התקשורת הועמדו לדין והורשעו רכבת ישראל ובכירים בה".