חדר יולדות (צילום: פלאש 90 - משה שי, חדשות)
מחלקת יולדות, ארכיון | צילום: פלאש 90 - משה שי, חדשות

פרסום ראשון: חשש מהידבקות בשעלת במחלקת יולדות ד' בבית החולים סורוקה שבבאר שבע. אחות שחלתה באחרונה במחלה במוסד הרפואי לא הייתה מודעת לכך והמשיכה לעבוד עם תינוקות. בית החולים קורא לכל היילודים שנולדו בין התאריכים 10.4.15-22.4.15 להגיע ולהיבדק.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בית החולים פתח מרכז מידע שמספרו 1255177 שפועל בין השעות 08:00 - 24:00.

השעלת היא מחלה זיהומית הנגרמת על ידי החיידק Bordetella Pertussis ונחשבת לאחת מעשר המחלות הזיהומיות הקטלניות בעולם. מדובר במחלה מידבקת כשזמן הדגירה של החיידק נע בין 5-10 ימים. התסמינים דומים לאלו של שפעת רגילה או התקררות: חום, נזלת, גודש באף, כאבים בגרון וכו'. בהמשך מופיעים התקפי שיעול קשים ופתאומיים שלרוב מסתיימים בצליל שריקה (Whooping). יצוין כי החיידק נישא באוויר ועובר במגע מאדם לאדם. הטיפול הוא באמצעות אנטיביוטיקה, לרוב מסוג אריתרומיצין, למשך שבועיים.

יש לציין כי מאז שנמצא חיסון למחלה, ירדו אחוזי התמותה ממנה בעולם וכיום המחלה כמעט אינה קטלנית במדינות המערב. עם זאת, ישנם מקרי מוות של תינוקות משעלת בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט.

ביה"ח סורוקה (צילום: פלאש 90, חדשות)
סורוקה, ארכיון | צילום: פלאש 90, חדשות

מבית החולים סורוקה נמסר כי "לאור מידע שהתקבל בדבר אחות במחלקת יולדות ד' בסורוקה שחלתה במחלת השעלת, טופלה והבריאה, ולאחר התייעצות עם משרד הבריאות ועם מומחים בתחום, הוחלט כי על פי עיקרון הזהירות המונעת יוזמנו יילודים ששהו במחלקה הנ"ל לקבלת טיפול מונע בחטיבה לרפואת ילדים בבית החולים".

עוד נאמר כי בית החולים נערך לנושא ופניות אישיות נעשות על ידי הצוותים הרפואיים בסורוקה שמזמנים כ-150 תינוקות לבית החולים ביומיים הקרובים. "הטיפול יכלול בדיקת רופא ומתן טיפול אנטיביוטי מונע דרך הפה. רופאים ואחיות מהחטיבה לרפואת ילדים מקיימים שיחות אישיות עם הורי התינוקות, מסבירים להם על סיכויי ההדבקה הנמוכים, עקרון הזהירות והטיפול המונע. כאמור, רק הורים לתינוקות הזקוקים לטיפול מונע מקבלים הודעה אישית ומוזמנים לבדיקה".

לדברי המוסד הרפואי, "למען הסר ספק, החליט בית החולים לנקוט משנה זהירות ולזמן התינוקות לבדיקה. עד כה, לא ידוע לנו על תינוקות שפנו לבית החולים עם חשש למחלה. תקופת דגירת המחלה אצל מבוגרים קצרה יותר והסתיימה כעת, לכן יולדת שלא חלתה עד כה לא זקוקה לטיפול מונע".