טחורים יכולים להיגרם כתוצאה ממצבים שונים, בין היתר עודף משקל, מאמץ בזמן יציאות, היריון, ישיבה ממושכת בנסיעה או בטיסה, ושלשול ועצירות כרוניים. כל אלה עלולים לגרום לטחורים, שהם למעשה כלי דם ורקמות חיבור באזור פי-הטבעת – להתנפח ואף לגרום לכאבים.

"טחורים בדרגה 1 דורשים בעיקר שינוי תזונתי הכולל ריבוי של סיבים תזונתיים, הפחתה של מאכלים חריפים והרבה יותר נוזלים ללא קפאין ובעיקר לשתות מים", מסביר ד"ר בוריס מיסלובטי, כירורג מומחה ממרפאת המומחים פרומד. כמו כן ממליץ ד"ר מיסלובטי על הפחתה משמעותית של כמות האלכוהול, כיוון שאצל 70 אחוז מהאנשים עם הטחורים, משקאות חריפים עלולים לגרום לפגיעה ברירית שתביא להגדלת הטחורים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

אפשר למנוע באמצעות תזונה

במקרים רבים ניתן למנוע היווצרות של טחורים. חשוב לשתות הרבה מים ולצרוך מזון עשיר בסיבים תזונתיים – שניהם מסייעים למעבר יעיל וחלק של צואה במעי. האקדמיה הלאומית לרפואה בארה"ב, ממליצה על 25 גרם סיבים תזונתיים ביום לנשים ו-38 גרם סיבים תזונתיים ביום לגברים. חשוב לציין כי כל תוספת של סיבים לתזונה שלכם דורשת גם שתייה מספקת של מים. אם אינכם רגילים לצרוך הרבה סיבים תזונתיים, מומלץ להוסיף אותם בהדרגה לתפריט היומי שלכם במשך כמה שבועות, כדי למנוע נפיחות וגזים. אז אילו מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים כדאי לכם לשלב בתפריט? הנה הטובים ביותר:

1. אגסים ושאר פירות

אגסים נחשבים לאחד הפירות היותר עשירים בסיבים תזונתיים, עם 6 גרם סיבים תזונתיים בכל פרי. פירות נוספים שמכילים לא מעט סיבים כוללים גם תפוחים (4 וחצי גרם), בננות ותפוזים (3 גרם סיבים בפרי).

A post shared by Aquarius ♒ (@keirah_5) on


2. פירות יער

פירות יער הם מקור מעולה לסיבים תזונתיים, כוס של כמעט כל פרי יער מכילה בין 3 ל-4 גרם סיבים. פירות יער אפשר לאכול כפי שהם, או לשלב אותם בקינוחים, ביוגורט או בדייסת שיבולת שועל.

A post shared by Caitlyn (@celliotthealthfood) on


3. שיבולת שועל

כוס של שיבולת שועל מבושלת מכילה כ-5 גרם סיבים תזונתיים. אם תוסיפי לה גם פירות, תוכלו להוסיף עוד כ-4 גרם סיבים תזונתיים למנה שלכם.

A post shared by foodie ♡ hotspotting + gym (@xeniagorrens) on


4. בורגול

כוס של בורגול לא מבושל מכיל לא פחות מ-26 גרם סיבים תזונתיים. קינואה מכילה כ-3 גרם סיבים וכל תשע חומצות האמינו החיוניות לגוף שלנו במנה של 4 גרם.

A post shared by Foodvisor (@foodvisor) on


5. יוגורט יווני

ביוגורט יווני יש כ-2 גרם סיבים תזונתיים. את היוגורט היווני תוכלו לשלב בארוחת הבוקר או לאכול כקינוח, בתוספת פירות יער, גרנולה מדגנים מלאים ואגוזים.

A post shared by Queen of Snow (@queenofsnow90) on


עוד ב-mako בריאות
>> הטעות הענקית שאתם עושים כשאתם מפשירים בשר
>> האימון שישרוף המון קלוריות - תוך 15 דקות
>> לא מצליחים לישון כמו שצריך? ייתכן שזו הסיבה

6. חומוס

בכוס חומוס יש כ-15 גרם סיבים תזונתיים. יחד עם פיתה מחיטה מלאה, מדובר בנשנוש מלא בסיבים.

A post shared by Whole Foods Market (@wholefoods) on


7. זרעי פשתן

את זרעי הפשתן אתם יכולים לשלב בסלט או ביוגורט שלכם – ותוסיפו לעצמכם כ-3 גרם סיבים תזונתיים, על כל כף של זרעים.

A post shared by Gourmand S (@curiouskenyanepicurean) on


8. אבוקדו

אבוקדו הוא פרי סופר בריא, המהווה מקור מצוין לא רק לאומגה 3 – אלא גם לסיבים תזונתיים. בכוס של אבוקדו חתוך ישנם כ-10 גרם סיבים. האבוקדו הוא פרי מגוון שיכול להשתלב מעולה במאכלים שונים, בכריך, סלט או כמטבל.

A post shared by CARMEN �� (@foodwithcarmen) on


9. דגנים מלאים

אם תחליפו את הלחם הלבן בלחם מדגנים מלאים בכריך שלכם, תוכלו לספק לעצמכם כ-2 גרם סיבים תזונתיים. ואם תמרחו על הלחם אבוקדו או חומוס – תוסיפו אף יותר סיבים.

A post shared by Sarah (@bimmer_redhead) on

10. שעועית

לא משנה באיזה סוג של שעועית מדובר, זה יספק לכם המון סיבים תזונתיים. בשעועית אדומה ובשעועית נייבי יש כ-19 גרם סיבים, בשעועית שחורה יש 29 גרם סיבים תזונתיים ובשעועית ירוקה יש 3 וחצי גרם סיבים בכוס.

A post shared by @metrofarce on