טנטון (טיניטוס), תופעה נפוצה שבה אדם שומע צלילים (כמו צפצוף או זמזום) שאין להם מקור חיצוני אקוסטי, עשויה להחמיר בקרב אנשים שנדבקים בנגיף הקורונה – כך לפי מחקר חדש שנעשה באוניברסיטת אנגליה רסקין בבריטניה. עד כה נמצאו תופעות לוואי שונות ומשונות של נגיף הקורונה, כמו גם תסמינים יוצאי דופן, כמו אובדן חוש טעם וריח והשפעות נוירולוגיות נוספות. האם החמרת טנטון בקרב אנשים הסובלים מזה עשויה להיות תופעת לוואי נוספת של הנגיף?

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

המחקר נעשה בתמיכת איגודי הטיניטוס האמריקאי והבריטי, במטרה לבדוק את ההשפעה של וירוס הקורונה על אנשים שסובלים מתופעה זו. במחקר השתתפו כ-3,000 אנשים שסובלים מטנטון, שנדבקו בנגיף. 40 אחוז מכלל המשתתפים במחקר דיווחו כי הטנטון שלהם החמיר באותו זמן שהם החלו לסבול מתסמיני קורונה. ממצאים אלה מצביעים על כך שהחמרת טנטון עשויה להיות תופעת לוואי נוספת ארוכת טווח של נגיף הקורונה, בדומה לתופעות שנצפו בעבר, כמו פריחות בעור והשפעות נוירולוגיות כמו אובדן חוש טעם וריח.

"חלק מהשינויים בעקבות נגיף הקורונה השפיעו באופן שלילי על אנשים הסובלים מטיניטוס ומשתתפים במחקר זה דיווחו כי תסמיני קורונה גרמו להחמרה ואף במקרים מסוימים גם להתפרצות של טנטון ושל אובדן שמיעה. זה משהו שיש לבדוק לעומק, הן מבחינה קלינית והן מבחינת טיפולית", ציינה ד"ר אלדרה ביוקס, חוקרת ראשית במחקר. חלק מהמשתתפים במחקר דיווחו על החמרה בטנטון כתוצאה משינויים באורח החיים לאור מגפת הקורונה, כולל שינויים רגשיים שעלולים להוביל להחמרה של תופעת הטנטון, כמו גם השתתפות בשיחות וידאו, שנראה שגם כן הובילה להחמרה בתסמיני הטנטון.

אישה מכסה אוזניים (צילום: file404, Shutterstock)
נראה שנגיף הקורונה עשוי להשפיע גם על האוזניים | צילום: file404, Shutterstock

עוד ב-mako בריאות:
>> האם זו הסיבה לתחלואה העודפת של ערבים וחרדים?
>> 8 מאכלים שיגרמו לכם להיראות זקנים יותר
>> נמאס לכם להתעורר עייפים? זה הפתרון בשבילכם 

נראה כי ההחמרה בטנטון כתוצאה משינויים באורח החיים בזמן הקורונה הייתה תלוית מיקום גאוגרפי; 46 אחוז מהמשתתפים הבריטים ציינו כי לשינויים הללו הייתה השפעה שלילית על הטנטון, לעומת 29 אחוז מהמשתתפים במחקר שנעשה בצפון אמריקה. 

זוהי לא הפעם הראשונה שמתגלה קשר בין נגיף הקורונה לחוש השמיעה. בחודש שעבר דווח על אישה מארה"ב שאיבדה את השמיעה באוזן אחת לאחר שנדבקה בנגיף. האישה למעשה לא סבלה מתסמינים וכלל לא ידעה שנדבקה בקורונה, רק לאחר שאיבדה את השמיעה. מקרים אחרים הראו קשר בין אובדן אחוזי שמיעה לנגיף הקורונה ואף נעשה מחקר בנושא על ידי חוקרים ממנצ'סטר, שמצאו כי חולי קורונה מסוימים מפתחים בעיות בשמיעה, כולל טנטון. אך עד כה טרם ידוע מדוע חלק מהחולים מפתחים בעיות שמיעה ואילו אחרים לא. כפי שהיה עד כה עם תופעות נוספות של נגיף הקורונה, נצטרך לחכות למחקרים נוספים ונרחבים יותר בנושא כדי להבין עד כמה תופעה זו נפוצה ועד כמה היא עלולה להשפיע על חייהם של אנשים הסובלים מטנטון.

מגפת הקורונה היא אירוע שממשיך להתפתח ולהתעדכן. הדיווח הנוכחי נכון ליום ב' (09.11.2020) ועוד עשוי להשתנות. אנחנו משתדלים להביא לכם את הדיווחים העדכניים ביותר, אך חשוב להתעדכן מדי יום ביומו לאור השינויים הרבים.