קציצות כרובית משודרגות

מתכון כיפי במיוחד לאוהבי הכרובית, שבו הקציצות משודרגות במנת חלבון איכותי עם קינואה וטופו – שבנוסף לשדרוג הטעם והערכים התזונתיים גם הופך אותן למנה פרווה ומתאימה לטבעונים. התוצאה עסיסית וטעימה בצורה יוצאת דופן.

למתכון קציצות כרובית, טופו וקינואה>

לביבות ערוק אפויות (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

קציצות ערוק אפויות

קציצות הירק המטריפות האלו היו המתכון הכי אהוב בשבוע החולף, ובצדק. לביבות הירק הללו שמקורן במטבח העיראקי עסיסיות וממכרות גם בגרסה ללא טיגון ובאות טוב בתוך כריך, כתוספת לארוחת הצוהריים, כנשנוש או כמנה עיקרית.

למתכון קציצות ירק אפויות בתנור>

קציצות בטטה (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

קציצות בטטה ועדשים 

המתכון הבא הוא ארוחת הצוהריים האידאלית שלנו: קציצות שמנמנות רכות ונימוחות, בעלות גוון זהוב כתום,  שכל כך קל ופשוט להכין, והטעם שלהן הוא פשוט גן עדן עלי אדמות. והרוטב שלהן הכי קל וזריז שיש. אנחנו חותמים לכם שאפילו הילדים הסרבניים ביותר יטרפו בשמחה.

למתכון קציצות בטטה ברוטב עגבניות>

לביבות קישואים וגבינות (צילום: דפני פתיחה)
צילום: דפני פתיחה

לביבות קישואים וגבינות

גם החתיכות הללו כבר כיכבו כאן והפכו לפופלאריות במיוחד, אולי כי הן לא דורשות טיגון, אולי כי הן כל כך פשוטות ומהירות להכנה, ואולי כי הן פשוט הכי טעימות שיש.

למתכון לביבות קישואים ללא טיגון>

קציצות עדשים של ירדן הראל (צילום: ירדן הראל)
צילום: ירדן הראל

קציצות ועדשים שחורות

המתכון שכל טבעוני חייב להכיר –  שילוב של עדשים שחורות וקינואה שיוצר חלבון מלא ואיכותי, המון ירק ותבלון מדוייק. כמה פשוט ככה טעים, תשאלו את ירדן.

למתכון קציצות עדשים של ירדן הראל>