אורז בוכרי ועשבי תיבול

מבין כל מנות האורז בצבעים, המנה האהובה עלינו ביותר היא אורז ירוק, שמקבל את הצבע בזכות כמה שיותר עשבי תיבול. במתכון הזה הזה לבאכש יש שפע עשבי תיבול, ויש בו גם בשר טחון - ככה שיוצאת ארוחה עם ירק, חלבון ופחמימה בילט איןף ומה בעצם צריך יותר מזה?

למתכון: אורז בוכרי עם בשר ועשבי תיבול

קוסקוס עם סלופי ג'ו

המתכון הזה עושה שילוב מאוד לא שגרתי, אבל וואלה, הוא עובד ממש טוב: במקום לאכול סלופי ג'ו בדרך המסורתית יותר, כלומר בתוך כריך או עם פסטה כמו שאוכלים בולונז, כאן אנחנו משדכים אותו בכלל לקוסקוס. קוסקוס בולנוז שכזה. תתפלאו, אבל משהו באווריריות של הקוסקוס הולך מעולה עם הבשר הטחון. ואם כבר המלצנו על קוסקוס, אז הנה דרך להכין אותו במיקרוגל כמו סיון בריק ממאסטר שף, שמכינה אותו בדרך מקוצרת שסחפה המון מבשלים עם מתכון לקוסקוס במיקרו.

למתכון: קוסקוס עם סלופי ג'ו

קוסקוס בולונז (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קוסקוס בולונז | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פאייה צמחונית

ולמי שמחפש התחלה בריאה לשבוע החדש, הנה מנה קלאסית להכין בראשון: אורז מלא, ירקות, עדשים אדומות, ארטישוקים, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה ואפילו קצת קשיו. טעים, אחראי ומהמם. 

למתכון: פאייה צמחונית יפהפייה

פאייה צמחונית (צילום: אסף אמברם)
פאייה צמחונית | צילום: אסף אמברם