צ'ך הוא נתח שלקוח מירך העגל. הבשר מאוד אדום, יבש וקשה, בגלל סיבי השריר שעוברים בו בכמה כיוונים. בקצה הנתח יש את ה"שפיץ צ'ך", שהדרום אמריקנים מכירים בתור "פקאנייה", והוא אחד הנתחים המשובחים בעגל.

את הצ'ך עצמו לרוב לוקחים לטחינה כי הוא בשר אדום וקשה, אבל אם יודעים לבצע זאת נכון, אפשר לחתוך אותו נגד הסיבים, וכך לקבל נתחים איכותיים ביותר שיכולים לשמש גם לצלי, ולא רק לקציצות או מילוי נקניקיות.

מבחינה תזונתית, העלות הקלורית של הצ'ך לא גבוהה במיוחד – רק 129 למאה גרם – והוא עשיר יחסית בברזל.

עוד בסדנה של חינאווי:

איך מיישנים בשר?

איך מאחסנים בשר?

טיפים לקניית בשר

הנתחים: אנטרקוט, זרוע בקר, שפונדרה, סטייק טיבון, שייטל, אסאדו, כתף בקר, אוסובוקו