השייטל (באנגלית: Rump) הוא נתח בשר מאוד רך ועסיסי, שמגיע מהגב התחתון של העגל. הוא מתאים מאוד לסטייקים, על האש או במחבת. בחלק הגדול של השייטל מומלץ להשתמש לביף סטרוגנוף או לשניצל. בצמוד לשייטל נמצא נתח מאורך וקטן יחסית שזכה לכינוי "שפיץ שייטל". מדובר בבשר רך במיוחד שמתאים לצלייה קצרה וגם לתבשילים כמו גולאש.

מבחינה תזונתית, השייטל דל שומן (רק 3.4%) וגם ערכו הקלורי נמוך יחסית (115 למאה גרם), אך יש בו לא מעט נתרן (265 מ"ג למאה גרם).

עוד בסדנה של חינאווי:

איך מיישנים בשר?

איך מאחסנים בשר?

טיפים לקניית בשר

הנתחים: אנטרקוט, זרוע בקר, שפונדרה, סטייק טיבון, צ'ך, אסאדו, כתף בקר, אוסובוקו