אחרי ההחלמה הפיזית מתקיפה מינית, ניצבים הקורבנות בפני חיים של התמודדות נפשית עם מה שעברו. אחד הנושאים הבעייתיים ביותר הוא דימוי הגוף והיכולת ליהנות מיחסים אינטימיים; אחרי שגופם הופקע מהם באלימות, מתקשים קורבנות רבים ליהנות ממגע פיזי ורבים מהם סובלים מפלאשבקים וקושי ממשי להגיע למצבים אינטימיים. 

פאבן אמרה (27), סטודנטית לונדונית לסיעוד, הקימה פרויקט חשוב מאין כמוהו: סדנאות שמלמדות נפגעות תקיפה מינית ליהנות שוב מיחסי מין. המפגשים מתקיימים אחת לחודש, במסגרת קליניקה בשם "קפה V" שהקימה. האות V מייצגת את המילה ואגינה, ובנוסף לסדנאות השיקום מציעה הקליניקה גם בדיקות רפואיות, כמו בדיקות גינקולוגיות שנעשות ברגישות יתרה, ובדיקות דם ושתן לגילוי מחלות מין שונות.

"בדיקה אצל רופא נשים היתה סיוט"

"קפה V עוזרת לנפגעות תקיפה מינית לתקשר שוב עם הגוף שלהן", מסבירה אמרה. "אחרי תקיפה מינית, קשה להרגיש כמו עצמך, ואפילו דברים פשוטים כמו להרגיש מים על העור שלך במקלחת, יכולים להיות קשים לקורבנות. אחרי שמישהו משתמש בסקס כנשק נגדך, קשה לחזור ולראות במין משהו טבעי וכיפי. חשוב לי לציין שהפגישות לא קודרות ועצובות, למרות התכנים הקשים. אנחנו שותות תה ואוכלות עוגות, ופשוט מדברות על הכל". לפני שהקימה את הפרויקט, נפגשה אמרה עם עשרות נפגעות. "נשים סיפרו לי שהן היו מתעלפות או מקיאות באופן לא רצוני בכל פעם שניסו לקיים יחסי מין, גם שנים אחרי התקיפה שעברו", סיפרה.

נפגעות תקיפה מינית (צילום: dailymail)
"זו לא אשמתך". פתקים שהשאירו משתתפות בסדנא לבאות אחריהן | צילום: dailymail
 

אמרה, שבעצמה נאנסה כשהייתה נערה, מדברת בפתיחות מרשימה על החוויה הקשה וההתמודדות שעדיין מלווה אותה. "אין לי תמונות מהשנים שאחרי התקיפה, ובקושי יכולתי להסתכל במראה. רק שנתיים או שלוש אחרי האונס, הבנתי שאני צריכה עזרה - ופשוט לא מצאתי שום מסגרת מתאימה, שתטפל בבעיות שלי. אפילו בדיקה אצל רופא נשים הייתה סיוט נורא עבורי, וכשגיגלתי "לא יכולה ללכת לרופא נשים אחרי אונס" - לא מצאתי שום פתרון או קבוצת תמיכה בנשים במצבי". 

ואכן, הביקוש לשירות עצום. הקליניקה, שנפתחה רק בחודש שעבר, כבר מלאה עד השנה הבאה. את קירות המרפאה מעטרים עשרות פתקים שכתבו נשים שמשתתפות בסדנאות - עדות לנחיצותן המכרעת. "אונס הוא תמיד אשמתו של האנס. אין שום סיבה שהקורבן לא תוכל לקבל טיפול רפואי נאות כי היא לא מסוגלת להתמודד עם הבדיקה, או לא תקיים יחסי מין בגלל הטראומה - ואת כל הדברים האלו אפשר לפתור, אם רק נותנים את האפשרות".

נפגעות תקיפה מינית (צילום: dailymail)
"תהיי חזקה, דברי! את לא לבד". פתקים שהשאירו משתתפות בסדנא לבאות אחריהן | צילום: dailymail
 

הפרויקט צפוי להתרחב בקרוב לערים נוספות בבריטניה, ובהמשך גם למדינות נוספות. לגבי ישראל אין כרגע תכנית ספציפית, אבל אנחנו, כמובן, נשמח לשמוע על יוזמה מקומית דומה. 

 >> "צריך לדעת את מי לאנוס. האנס שלי ידע"