מעצב שיער (צילום: diego_cervo, Istock)
מעצב השיער הוא החבר הכי טוב שלך. האמנם? | צילום: diego_cervo, Istock

פעם בחודש הוא החבר הכי טוב שלך. יודע בדיוק מה את רוצה, מה את אוהבת ומה נכון לך. את חולקת איתו את הסודות הכי כמוסים שלך, פותחת פה גדול על כל מי שאת לא אוהבת מבלי לחשוש שמא הוא יפתח פה משל עצמו וזוכה לחמלה ואהבה אינסופית. הוא מפנק אותך בהפוך קטן, גורם לך להיראות תמיד הרבה יותר יפה מאיך שנכנסת אליו ובגדול, חוסך לך הון על פסיכולוג צמוד. זה מעצב השיער שלך. השאלה היא האם הקשר שאת מטפחת ומצפה לו הוא הדדי? האם הספר שלך מגלה לך את כל האמת? כשירות למסתפרת, ביקשנו לחשוף כמה סודות מקצוע שכדאי לנו לדעת. עם חלקם ודאי תוכלי לחיות, אך יש כמה שיגרמו לך לשקול להחליף לחבר אחר, חדש, אמין יותר.

כימיה זה לא רק צבע שיער

הדרך הטובה לבחור את מעצב השיער שלך היא דרך המלצות, מה שנקרא מפה לאוזן. או במקרה המדובר – משיער אחד לשני. הרי לכולנו זה קורה – את הולכת ברחוב ונתקלת בזרה מוחלטת עם פריזורה מעוררת קנאה. מה, לא תעצרי לשאול אותה מי עשה לה את יצירת המופת? בטח שכן. מכל מקום, כשאת קובעת תור לספר, אמרי שהגעת דרך "אסנת המתולתלת" – ככה גם פרגנת לספר וגם זכית ליחס מעט יותר אישי.
"המלצות חמות זה חשוב, אך אין לזלזל גם בכימיה שיש לך עם הספר", אומרת שרית גדסי, מעצבת שיער בעלת ניסיון של 15 שנים בתחום, בארץ ובחו"ל. "הייתה לי, למשל, לקוחה שמאוד אהבה את האופן שבו טיפלתי בשיערה, אבל לא היה בינינו שום חיבור נוסף. היא הייתה יושבת על הכסא ופשוט לא פיתחנו שיחה. לא רק זה, היא גם הייתה נוהגת באופן קבוע להזמין אותי מהיום למחר. אחרי שמספר פעמים ביקשתי ממנה התרעה מוקדמת והיא לא הפנימה, החלטתי שעלינו להיפרד".

מאחורי הקלעים (צילום: רויטרס)
מסיכה ב-250 שקל? ובכן, יש לכך סיבה. היא פשוט הרבה יותר טובה | צילום: רויטרס
ערב חג? תשכחי מזה

הזמן הכי גרוע לקבוע תור הוא בימי שישי וערבי חג. אנחנו יודעות שזה הבוקר הפנוי והמפנק שלך, אבל להיות תקועה במשך שעות עם חבורה של בנות "פנויות" בדיוק כמוך, זאת לא הנאה גדולה. מה גם שמעצב השיער פחות זמין, שלא לומר עייף, שלא לומר לא מסוגל כבר לראות עוד קרקפות שדורשות טיפול.
"אם זה הזמן היחיד שאת מתפנה, דאגי לקבוע תור מראש", ממליצה גדסי. "אבל אל תופתעי אם גם ברגע האחרון יכניסו אנשים על הדרך. כל ספר דוחף מישהו, אבל הדגש הוא על מקרים זריזים כמו תספורת גברים למשל. ספר שיעשה ג'סטה ללקוחה שמבקשת לעשות צבע ופסים, הוא לא ספר שמתחשב ביתר הלקוחות. מה שלא הוגן כלפייך".

תור לשני בבוקר, שעה אחרי הפתיחה

זמן טוב לקבוע תור הוא לבקרים של אמצע השבוע, וגם אז תעדיפי שלא להיות התור הראשון של הבוקר. "אם המספרה נפתחת בתשע, למשל, כדאי לשריין תור לשעה-שעתיים מאוחר יותר. לתת לאנשי המקצוע להתאפס". כמו כן, השתדלי לוותר על התור האחרון של היום. "יום עבודה ממוצע מתחיל בתשע ונגמר בשמונה", אומרת גדסי. "מה שאומר כ-10-11 שעות של עבודה על הרגליים. כך שבערב, מלאי מרץ כמה שנהיה, הספרים כבר די עייפים". אם ברצונך להחליק את שיערך מקורזל באורך הגלות, אולי תקדימי תרופה למכה ותצאי מהעבודה קצת לפני. לטובתך.

השיער שלך צריך הצלה של רגע אחרון?

אם בכל זאת נקלעת למצוקה קשה (כמו למשל אם החברה הכי טובה שלך הרימה חתונה ביום אחרי שגילתה שנכנסה להריון מהאידיוט), פשוט תהיי כנה והסבירי את מצב החירום. רוב הסיכויים שמעצב השיער שלך לא יהיה זמין לקבל אותך, אבל יש שתי שיטות להשתחל למספריים של הספר ולפצח את הקוד.
"במספרות המצליחות את יכולה לבקש שיכניסו אותך לרשימת המתנה. לפעמים לקוחות מבטלים וזה מצליח. כמו כן, אם יש לך קשר הדוק עם מעצב השיער, נסי לדבר אל ליבו", מרגיעה גדסי. "במספרות שכונתיות, יש נטייה תמיד לפנות מקום. אבל שוב, זה מאוד תלוי ביחס שיש לך עם הספר. מניסיון, לקוחות ותיקות יזכו להיכנס". והנה סיבה טובה אחת להישאר נאמנה.

מאמי, אני אעשה לך מה שאת רוצה

מעצב השיער שלך מבטיח לך הרים וגבעות? יש כאן בעיה. הסוד בתספורת נכונה טמון בסוג השיער ובמבנה הפנים שלך. מעצב שיער טוב והגון יידע להסביר לך על כך. "זה מאוד חשוב שהספר יהיה אמיתי איתך. וזה הבסיס להכל. אם חשוב לך לצאת יפה, אל תיפגעי ממעצב שלא יגשים את בקשתך המקורית. זה רק מעיד על ניסיון ומקצועיות מצידו", מסבירה גדסי.

בגדת בי עם יוסי ממספרת "יוסי ובניו"?

כל בחורה שמסתפרת חוטאת בבגידה הידועה: אחרי שנים אצל מאיר, את מנסה את המספריים של אדוארד. אבל אז את מבינה שמאיר היה פי אלף יותר טוב. מה עושים? "זאת לא קלישאה. יחסים בין לקוח לספר הם יחסים מאוד אינטימיים ולא בכדי", אומרת גדסי. "מכיוון שהעבודה היא מאוד אישית ויש בה המון מגע, לא פעם מדובר בקשר שהופך לחברות מאוד קרובה. יש לא מעט לקוחות ותיקות שמנסות ספרים אחרים וחוזרות חלילה. אני למדתי להבין שבסופו של יום זאת עבודה, ואני מבליגה. עם זאת, אני מכירה לא מעט ספרים שנעלבים מזה ומתקשים להמשיך הלאה. אני יכולה לומר שמהבחינה הזאת, יש הבדל משמעותי בינינו לבין ספרים בארה"ב. שם נוטים להעלים עין כמעט על הכל - העיקר שתביאי את הכסף. בישראל מפתחים יחסים שמגיעים לרמת העלבון".

צביעת שיער (צילום: jupiter images)
צבע + תספורת ב-100 שקל? אולי כדאי שתחשבי שוב | צילום: jupiter images
ג'ל לשיער ב-500 שקל?

מכירה את כל הקרמים האלו שמעצב השיער שלך ממליץ לך עליהם והם עולים הון? אז זהו, שדווקא שווה לך להקשיב לו. נכון שיש מספרות שמקבלות עמלות על המכירה, אך מדובר בעמלות כה נמוכות שלא בזכותן הם קנו את הפורשה שלהם (אותה הם קנו מההחלקה היפנית שעושים לך אחת לחצי שנה).
"ספרים בהכרח משתמשים במוצרים עמידים וטובים יותר לשיער שלך", מסבירה גדסי. "יש הבדל משמעותי בתרכיבים של חומרי הצביעה ומסיכות השיער בפארמים מאשר אלו שנמכרים המספרות. אם את מתעקשת לצבוע את שיערך לבד ולא במספרה, לפחות תקני טיובה של צבע אצל ספר. התוצאה בוודאות תהיה שונה".

שלא יחליקו אותך

סיפור אחר הוא נושא ההחלקות היפניות, אשר מהוות מקור הכנסה גבוה במיוחד עבור המספרות (כ-1,000 שקל לטיפול אחד, כאשר ההמלצה היא לעשות זאת בין פעמיים לשלוש בשנה). עם זאת, הדבר לא מומלץ לכל ראש. "בתור אחת שעשתה לא מעט החלקות ללקוחות, אני באמת ממליצה על הפרוצדורה, ואם יודעים לעשות זאת נכון, אין נזק ממשי לשיער", אומירת גדסי. "עם זאת, יצא לי להיתקל בספרים שמנסים לדחוף את ההחלקה לבעלות שיער חלק וכאן מדובר ברווח נטו על חשבון הלקוחה. החלקה מיועדת לנשים בעלות תלתלים ושער מקורזל".

שרי גבעתי, מספרה, פפראצי (צילום: אלירן אביטל)
לקוחות קבועים זוכים להטבות. ואם את מפורסמת, אז בכלל | צילום: אלירן אביטל
דבר נוסף שכדאי לשים לב אליו הוא כל אותן מספרות שמציעות לך צבע ותספורת במחירים זעומים. "כשמגיעים לדבר על צבע, חשוב להבין באיזה מוצרים מדובר. יש כל כך הרבה חברות ומותגים. ברגע שמחיר של צבע הוא נמוך, קחי בחשבון שגם איכות המוצר היא פחות טובה. עם כל הכבוד ללקוחות, ספרים מחפשים רווח. אל תמהרי ללכת על כל מבצע שיש באיזור".

והנה עוד כמה דברים שכדאי לדעת:

1. לא מרוצה מהתספורת? אל תהססי לדרוש תיקון. אם את מרגישה שהספר לא היה קשוב או חסר סבלנות, התעקשי. זו זכותך המלאה. מצד שני, אם הרגשת שהספר חסר ניסיון ולא מבין מה את בכלל רוצה, ותרי. הוא עלול לעשות רק יותר נזק.
2. אם מצאת ספר שטוב לך איתו, אל תוותרי עליו. מלבד העובדה שהוא כבר יודע מה את צריכה, לקוחות ותיקים בהכרח זוכים ליותר פריבליגיות. "לא פעם יוצא שלקוחה קבועה מבקשת לעשות קצוות ואני לא מחייבת אותה", מסבירה גדסי.
3. מרוצה מהשירות? פרגני לעוסקים במלאכה. לחופפים נהוג לתת בין 5-10 שקל. לספרים החל מ-10 שקל.