סוף סוף הגיע תורן של המבקרות הלא רשמיות של MKR המטבח המנצח, אופיר וספיר, לעשות סרוויס ולשמוע מה יש לשאר הזוגות להגיד על האוכל שלהן, ואנחנו מכירים כמה אנשים שחיכו לזה שבוע שלם. לרגע המאורע, הן פתחו את מסעדת "אפריטיף", מסעדה בקונספט צרפתי, אירופאי, מוקפד וקלאסי, והשתדלו שכל פרט ופרט יקבלו תשומת לב, כי הן לא יכולות להרשות לעצמן להיות פחות ממושלמות.

הנראות של המסעדה קיבלה לא מעט מחמאות, ולדברי עדיאל מדובר במסעדה הכי יפה שהייתה עד לרגע הזה בתחרות. "איזה שיק, מסעדה שעומדת בכל הקריטריונים של מסעדת גורמה", הוסיף אלכס.

עוד לפני תחילת העבודה על המנות, אופיר וספיר הגישו לאורחים טרטר טונה בשם "אמוז בוש" – אפריטיף בארוחת ערב בסגנון צרפתי שנועד לגרות את החך ולפתוח את התיאבון. מרטין מצידה ממש לא התכוונה לאכול את זה, אבל למארק לעומתה נפתח התיאבון והוא ציפה לבאות. רותי עפה על הגינונים, וגם אצלה הציפיות כבר הגיעו לשמיים בשלב הזה.

אחרי הביקורות הנוקבות והלא מרחמות של אופיר וספיר לשאר הזוגות, עכשיו הגיע תורן לנסות להרשים. האם זה עבד להן? למנה הראשונה הן הגישו דג לברק צרוב על סלט תירס ואיולי, למנה העיקרית – קונפי אווז על מאפה תפוח אדמה וחסה צרובה, ולקינוח פאי לימון שעשוי מבצק פריך, קרם לימון ומרנג שוויצרי.

מנת הלברק הצרוב קיבלה ביקורות מעורבות. מארק פחות התחבר ואפילו הצטער בשביל הדג: "חבל לי על הדג שסבל ולקחו אותו מהים. הוא היה יבש וחסר טעם, מבושל מדי. היה חסר שם הכל". מרטין אמרה שהיא הייתה מגישה בדיוק את אותו התירס לילדים בגן ושהמנה לא התאימה לקונספט של המסעדה. מצד שני, עדיאל חשבה שזו מנה מצוינת ושלומי אהב את התירס. רותי ברודו סיימה לאכול הכל מהצלחת, למרות שהיה חסר לה קצת מלח.

קונפי האווז כמנה העיקרית לא הצליח כמצופה. "הרגשתי שאני אוכלת עוף בגריל שלא התבשל", טענה מרטין, ובתה אבישג הוסיפה שהיא קיבלה את הנתח החיוור ביותר. נדב חשב שהיו פערים בין מה שהוא קיבל לבין מה שהיה כתוב בתפריט, ואילו מארק מאוד נהנה מהחסה, אבל טען שאם הוא היה מקבל את המנה במסעדה, הוא היה חושב שרימו אותו: "יש פה את כל הכישלונות והטעויות שאפשר לעשות בנתח הזה".

מצד שני, שלומי ועדיאל פרגנו, ועדיאל אף אמרה שזו בין המנות העיקריות הכי טובות שהיא אכלה בסבב. רותי העריכה את הרצון לבשל את המנה הזו, טענה שהטעמים של המלח לא חדרו לתוך הבשר. חיים, שהסכים פה אחד עם רותי, הרגיע את בנות הדודות: "מה שעושה אותנו טבחים זה שאתה כמעט עירום מול הלקוחות שלך, ולא תמיד מצליח, אבל זה חלק מהעניין".

השופטים והזוגות מחלקים ציונים לספיר ואופיר (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

למרות שפאי הלימון לא יצא כמתוכנן, התגובות אליו היו חיוביות, חוץ משל אבישג ומרטין שהמקום שלהן בתחרות הוטל בספק: "החמיצות גברה על כל השאר", טענו השתיים פה אחד. מארק חשב שהמנה הזו סוף סוף משקפת את מסעדת "אפריטיף", אלכס הוסיף שהמרנג היה נהדר, דניאל ונדב הודו שזה הקינוח הכי טוב מבין כולם ושלומי טען ש"הכל היה טעים". השופטים חשבו שהבצק הפריך קצת התפקשש, אבל למרות זאת חיים חשב שהקינוח היה מאוד טעים והנראות שלו בהתאם.

בסוף הארוחה, קיבלו אופיר וספיר מהשופטים 41 נקודות מתוך 60, ומהזוגות עוד 23 נקודות מתוך 40, מה שהציב אותן במקום האחרון עם 64 נקודות והן נאלצו לעזוב את התחרות. מרטין ואבישג המרוצות עם 68 נקודות המשיכו לשלב הבא.

ניקוד כולל לארוחה של אופיר וספיר: 64 נקודות.