אי שם במושב נהורה שליד קריית גת, דורון ושמעון פתחו מסעדה צבאית יוקרתית, וכן, יש שילוב כזה: "נגד וחצי". השניים, שרגילים להאכיל מדי יום אלפי פיות של חיילים בבסיס צבאי, לקחו על עצמם אתגר לבשל בכמויות קטנות יותר וברמה של מסעדה. "אוכל צבאי ברמה גבוהה, יש דבר כזה?", שאל אורי בדרכו למסעדה. האם הוא קיבל על כך תשובה במהלך הערב?

כבר בכניסה למסעדה ההוראה לסועדים הייתה לשפר את הופעתם, ומיד כשנכנסו, הם הרגישו את האווירה הצבאית. "יש פה את הריח של הצבא", קבעה ירדן והתלהבה משולחנות הנשק. התפריט התחבא בתוך מעטפה שנראתה כמו צו גיוס כדי להחזיר את הסועדים ימים אחורה ולשפר להם את חוויית האוכל הצבאית, שלרובם לא הייתה חיובית, במיוחד לא לרותי ברודו. דורון ושמעון כבר בישלו לרמטכ"ל ולאלופים בצבא, אבל זו הפעם הראשונה שהם מבשלים לשני שפים ענקיים. "רותי היא פשוט עוצמה של אישה", אמר דורון, "היא נכנסת למסעדה וכולי צמרמורת. כל פעם זה קורה לי, היא משגעת אותי".

התפריט של מסעדת "נגד וחצי" כלל "מופלטה טטי" למנה ראשונה – מופלטה ממולאת פרגית לצד צ'יפס בטטה ושלושה סוגי טחינות, למנה העיקרית – תבשיל אסאדו ואננס על קוסקוס ירוק ולקינוח "נשיקת אדל" – טארט פיסטוק, מוס תותים, נשיקות מרנג וקולי. אז מה חשבו הסועדים על המנות?

מנת המופלטה קיבלה ביקורות חלוקות: "זו מנה שאני רוצה שתהיה לי אופציה כל הזמן להזמין", אמר אורי, ולעומתו עדי פחות התחברה: "פחות זה יותר, כמו שאמרתם לנו, תחליטו". נידאל חשב שהמנה הזו, עם כל השפע שלה, היא בדיוק הם, אבל שהטעמים לא התחברו. רותי וחיים חיזקו את הטענה הזאת: "הטעות המרכזית היא שאם הלכתם על מתוק, הסלט והבצל היו מיותרים", היא אמרה. חיים הוסיף שהבצק היה פגז ושזו הייתה אחת המופלטות הטובות שהוא אכל.

המנה העיקרית קיבלה ביקורות טובות, אבל מבחינת הסועדים היה חסר בה משהו. "הקוסקוס טוב, אבל היה לי חסר רוטב", אמרה מיכל. נידאל בפעם הראשונה אכל קוסקוס והיה לו טעים, אורי מאוד אהב את המנה ודפנה חשבה שזו מנה מעולה. גם רותי וגם חיים הסכימו עם מיכל שהיה חסר רוטב, וחשבו שעם כמה שיפורים קטנים, המנה הייתה יכולה להיות מעולה.

קינוח נשיקות הפרווה של שמעון דווקא התמקם בתחתית, למרות האהדה הרבה שחשו הסועדים כלפי שמעון ודורון. "זה לא היה קינוח פרווה טעים מאוד", אמר אורי, "מנה דחוסה ועמוסה מדי שלא עובדת". גם עדי קטלה את הקינוח: "פרווה לא פרווה, הקינוח לא עובר. הוא לא טעים". ירדן הייתה מבולבלת, כי הקינוח היה נראה לה בתחילה כמו מוויטרינה בפריז: "למוס היה טעם טוב, אבל היה לו טעם של תחליפי פרווה".

המתמודדים מנקדים את המסעדה של שמעון ודורון (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
שמעון ודורון בסוף הסרוויס | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

רותי וחיים אהבו את צורת החשיבה, אבל דווקא חשבו שהשימוש בתחליפים הוביל לביצוע פחות טוב. " אם אני משווה אותו לקינוחים פרווה, הקינוח הזה הוא טוב", אמרה רותי. "אבל אם אתה רוצה להתקדם, אתה צריך להיפתח ולבנות ארוחה נהדרת מבלי לחפש תחליפים". חיים הוסיף: "אחת הבעיות עם המטבח הכשר, היא הכניסה למקומות של תחליפים. זאת המנה הכי פחות טובה בארוחה".

מצב הנקודות בתחרות (צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת12)
מצב הנקודות בתחרות | צילום: מתוך "MKR המטבח המנצח", קשת12

ניקוד כולל לארוחה של שמעון ודורון: 70 נקודות.