נמלי תעופה רבים ברחבי העולם מציעים שירותי עטיפת כבודה לפני הטיסה. ולמרות שזה אולי נראה מעצבן ובעיקר לא הכרחי, אנשים רבים הפכו את עטיפת המזוודות שלהם בניילון לחלק בלתי נפרד מההכנה לחופשה. למרות שזו לא בדיוק שיטה חסינת תקלות, יש לה מספר יתרונות.

בראש ובראשונה, מזוודות מטופלות לרוב בגסות בעת טעינה ופריקה, ולפעמים הן עומדות בגשם זמן רב. עטיפתן בניילון מבטיחה הגנה מלכלוך, שריטות וסדקים במהלך ההובלה שלהן ופריקתן מהעגלה או מהמטוס. כמו כן, אפשר גם להוסיף שכבה נוספת של "פצפצים" (ניילון בועות) מתחת לרדיד הניילון, כך שהמזוודה או התיק (או מטען אחר) יהיו מוגנים אפילו יותר מפני נזק. חלקים רופפים, כמו חגורות או ידיות, עלולים להיתקע במהלך ההובלה, אך עם איטום נכון, המטען יהפוך למקשה אחת ללא קצוות רופפים.

 מזוודות עטופות ניילון (צילום: SIHASAKPRACHUM, shutterstock)
העטיפה שומרת על המזוודה בחתיכה אחת | צילום: SIHASAKPRACHUM, shutterstock


מבחינה בטיחותית, עטיפת מזוודות בניילון מורידה את הסיכוי שמזוודה בלויה או ממולאת יתר על המידה תתפוצץ או תיפתח, והופך יישפך לפני שתתאחדו איתה. אם ייקרע התפס או הרוכסן של התיק במהלך הנסיעה, העטיפה תעזור לכם לקבל את החפצים שלכם בחזרה בחתיכה אחת.

חברות מסוימות, יחד עם שירות עטיפת המזוודות, מעניקות לכם מדבקה, בעזרתה תוכלו לאתר את המטען שלכם. לכן, אם המזוודות שלכם לא מגיעות למסוע, לא תצטרכו לחשוש מאיבוד שלהן מכיוון שניתן לאתר אותן באתר של ספקיות השירות, וביניהן Seal & Go, TrueStar ו-Secure Wrap.

מזוודות עטופות ניילון  (צילום: Rob Wilson, shutterstock)
העטיפה מונעת השחתה וגניבות | צילום: Rob Wilson, shutterstock

אחת הסיבות המרכזיות לעטיפה של הכבודה, היא הגנה מפני גניבות או ניסיון להשתמש במטען שלכם להברחה. מבריחים המחפשים להגניב סחורות אסורות נמנעים ממזוודות עם כיסוי ניילון, מאחר ומדובר בטרחה רבה מדי. לחברות התעופה יש כללים מאוד ספציפיים לגבי מה מותר ומה אסור במטוסים, ואם תמצא הפרה של תקנות אלה, ניתן להחרים את המזוודות, והנוסע עלול לעמוד בפני השלכות כמו צעדים משפטיים. 

חשוב לדעת שהרשויות בנמלי התעופה הבין-לאומיים, מבצעים בדיקות אקראיות של כבודה. אם המזוודה שלכם תיבדק, כנראה שתיאלצו להסיר ולחדש את הכיסוי בנמל התעופה. 

מזוודה עטופה ניילון (צילום: Gorloff-KV, shutterstock)
מחירים נמוכים יחסית לתועלת | צילום: Gorloff-KV, shutterstock

המחירים לעטיפת הכבודה משתנים לפי חברה, אבל השירות עולה בדרך כלל בין 15-20 דולר (כ-50-70 שקל) לתיק אחד בגודל רגיל, לבין 22 דולר (75 שקל) ומעלה עבור פריטים גדולים או לא רגילים כמו גלשנים, אופניים, כלי נגינה ועוד.

שימו לב! עם כל היתרונות של עטיפת המזוודה בניילון, אין להתעלם מההיבט הסביבתי. כחלופה לאריזות פלסטיק, יש גם כיסויים מבד למשל, או השקעה במזוודות קשיחות ועמידות במיוחד.