אם לפני שנה היינו רק מעיזים לחלום על חופשה בחו"ל אחרי תקופה שבה הקורונה הייתה בערך התיירת היחידה שהסתובבה לה ברחבי העולם ואילצה אותנו לצאת לחופשות בחצר האחורית שלנו, עכשיו כשחלפו קצת מעל לשנתיים מאז שהנגיף הביא כמעט לקריסה טוטאלית של ענף התיירות העולמית, סוף סוף אפשר להכריז - התיירים חזרו ובגדול.

הנתונים האחרונים שסופקו על ידי ארגון התיירות העולמי (UNWTO) מראים שנסיעות בינלאומיות בינואר 2022 גדלו ב-130 אחוז בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. למעשה רק במהלך החודש הראשון של 2022, השוק העולמי רשם 18 מיליון נוסעים יותר מאשר בשנה הקודמת.  

ועם החזרה הזו של התיירים לעולם, גם אצלנו חזרה ה"נורמליות" המוכרת עם תורי ענק בשדה התעופה, מלאים בישראלים שרוצים לראות את החותמת בדרכון. בפסח הזה הגיע מספר העוברים בנתב"ג לשיא של שנתיים, עם קרוב ל-70 אלף בכל יום. ועם כל העומס המעיק, יש גם כאלו שבשבילם חזרתם של הישראלים לחו"ל מורגשת ובהחלט מבורכת. 

הישראלים ממלאים את הרחובות

"2019 הייתה שנה מהממת, היינו מלאות כמה חודשים קדימה ואז ביום אחד כל היומן נמחק והתחלנו לעשות סיורים וירטואליים", מספרת שרון היינריך, מדריכת סיורים קולינריים בפריז, "הסיורים היו ממש הצלה מבחינתנו, גם ברמה הנפשית וגם בעשייה ובחשיפה. מה שהיה מדהים זה שהקהילה שלנו גדלה ממש והיום יש לנו באינסטגרם מעל 600 אלף עוקבים, והקהילה רק הולכת וגדלה והסיורים הוירטואליים הביאו אלינו קהלים שהיינו פחות חשופות אליהם".

בחודשים האחרונים מאז שהתיירים הישראלים חזרו לטייל מעבר לים, השינוי הורגש באופן מיידי. "מה שקרה זה שברגע שפתחו את השמיים נהיה פשוט טירוף. אנחנו במצב שאנחנו כל יום בסיורים עם רשימת המתנה של מאות אנשים עד יולי ויש לנו שיבוצים אפילו לחגי תשרי, לאוקטובר ולנובמבר", אומרת שרון, "אנחנו לא מפסיקות לעבוד ולהגיד לאנשים שלצערנו אנחנו לא זמינות. אני מרגישה שאפילו הביקוש עולה. כשהולכים ברחוב שומעים המון עברית, המון ישראלים. אז רק שימשיך ככה הלוואי ופריז מחכה לכולם".

פריז שאנז אליזה (צילום: Marian Makapix, shutterstock)
הביקושים לכאן רק ממשיכים לעלות. השאנז אליזה, פריז | צילום: Marian Makapix, shutterstock

>> רוצים לטייל בפריז? הכנסו למדריך המלא

אחת הסיבות להרגשה שהתיירים הישראלים מציפים את הרחובות ברחבי העולם, היא כמובן חופשת הפסח שבאופן טבעי מוציאה רבים לחו"ל. את ההשפעה הזו הרגישה היטב ליאנה, בעלת חברת הסיורים "ברצלולה" בברצלונה: "היו המון ישראלים בפסח, ואני מרגישה שיש מבחינת מספרים לא פחות מחגי הפסח הקודמים וכל המדריכות עובדות הרבה. מרגישים את התיירות, אתה הולך פה בסמטאות ושומעים עברית מכל מקום ויש נוכחות ישראלית.

"דווקא עכשיו כשנגמר פסח אני מרגישה ירידה דרסטית ממש. יש ירידה משמעותית במספר של הנרשמים לסיורים שלנו. התחושה האישית היא שבאמת המצב משתפר מאוד, אבל אנחנו עדיין למודות ניסיון, ואנחנו לא רוצות לקפוץ משמחה כי אנחנו חוששות שאולי במאי יהיה פתאום מאוד רגוע כי החודש הזה היה מטורף. אבל נקווה לטוב, כי גם בלי קשר לקורונה יש במאי תמיד הרבה פחות אנשים כי זה גם אחרי פסח ולפני החופש הגדול אז רואים ירידה במספרים. אבל יש לי קבוצות שמגיעות ואנחנו נקווה לטוב", מסכמת ליאנה.

ברצלונה ספרד (צילום: Kevin Hellon, shutterstock)
שומעים עברית מכל פינה. ברצלונה | צילום: Kevin Hellon, shutterstock

>> רוצים לטייל בברצלונה? הכנסו למדריך המלא

גם אצל בר קראוס, מדריך ובעלי חברת הסיורים "בודפשט עם בר", המצב דומה, ואפילו טוב יותר מאשר שהיה לפני פרוץ מגיפת הקורונה. "החברה קיימת כבר שבע וחצי שנים בבודפשט ועבדנו יפה מאוד לפני הקורונה, ואז לא עבדנו שנתיים והיה קשוח. אבל אני יכול להגיד שבחודשים האחרונים אנחנו לגמרי חזרנו למספרים של לפני הקורונה, ואפילו קצת יותר. אנשים בטירוף".

בודפשט נחשבת לאחד מהיעדים האהובים והמבוקשים ביותר לישראלים, כשמספר הטיסות היוצאות אליה, בייחוד בחגים ובקיץ, יכול להגיע למעל 10 טיסות יומיות של לפחות ארבע חברות תעופה שונות.

"תראה כמה טיסות יש ביום זה באמת מטורף. אני מאמין שבקיץ זה יהיה יותר ויותר, וגם בחגים אבל בעיקר בקיץ עם המשפחות. ואני מאמין שבספטמבר עד דצמבר שזו תקופת החגים וכריסמס, תקופה שאנשים מאוד אוהבים להגיע לבודפשט, העיר הולכת להיות מלאה בישראלים" אומר בר.

רחוב ואצ'י בודפשט הונגריה (צילום: photo.ua, shutterstock)
עוברים את המספרים של לפני הקורונה. בודפשט | צילום: photo.ua, shutterstock

>> רוצים לטייל בבודפשט? הכנסו למדריך המלא

"כמויות יותר גדולות כי אנשים פשוט רוצים לצאת מהארץ"

גם בצד השני של האוקיינוס, בלב נופיו עוצרי הנשימה של חבל פטגוניה שבארגנטינה, שוב מרגישים את התנועה החוזרת של התיירים מישראל. "הכמות של המטיילים לא השתנתה והייתה עונה מעולה כי הגיעו שני שנתונים: אלה שנתקעו בתחילת המגיפה בארגנטינה או במקום אחר בדרום אמריקה והיו צריכים לחזור לארץ והחליטו לחזור, וגם אלה שהשתחררו לא מזמן", כך מספרת איילת פולק שמנהלת גסט האוס בשם "החווה הישראלית" בעיירה לאגו פואלו. 

"התיירות הישראלית מאוד מורגשת למרות שהם פחות בקטע של לטייל באזור", ממשיכה איילת, "הם יותר בקטע של להיתקע פה ולהיות ביחד. יש מלא אנשים וכולם מדברים עברית, והם ישראלים והאוכל ישראלי ויש להם את כל מה שהם רוצים והם לא צריכים לצאת יותר מדי מהחווה".

לתחושתה של איילת, הקושי שהביאה איתה מגיפת הקורונה הוא זה שדחף כמה שיותר ישראלים לטוס: "פתאום קלטתי בשיחה עם אחד המטיילים שיש לנו עונות ממש טובות אחרי שיש איזשהו משבר. נגיד אחרי מבצע צבאי בארץ, אז אנחנו מרגישים שיש כמויות יותר גדולות כי אנשים פשוט רוצים לצאת מהארץ. אז עכשיו על אחת כמה וכמה אחרי המגיפה אנשים היו בטירוף".

לאגו פואלו פטגוניה ארגנטינה (צילום: Ale Rasnik, shutterstock)
עונה מעולה מבחינת התיירות הישראלית. לאגו פואלו, ארגנטינה | צילום: Ale Rasnik, shutterstock

אם לשפוט על פי מספרים, כנראה שדווקא השנה הזו הייתה מוצלחת ביותר עבור איילת, כאשר בשנים האחרונות עד 2019 פסח היה נחגג בחווה לעיתים רחוקות מאחר והיו מטיילים בודדים בעונה זו, אך השנה הדברים השתנו. "השנה היה לנו פסח ממש מגניב והיו לנו איזה חמישים איש והיו יכולים להיות יותר אבל עצרנו את זה כי אנחנו לא התכוננו. המטיילים הישראלים הם עולם ומלואו. אני כבר 19 שנה עושה את מה שאני עושה ואני כל שנה נהנית ולרגע לא הפסקתי ליהנות. מקווים להמשיך ככה והמקום נהיה סוג של מוסד מגניב ואנשים מאוד נהנים פה והם עם עצמם ועם הטבע", אומרת איילת. 

בשבועות האחרונים, גם בשכנה הגדולה ברזיל כבר חשים בהתעוררות של התיירים הישראלים שמגיעים לארץ הסמבה. "אנחנו יעד רחוק, אז חופשת פסח פעם לא הייתה מביאה המונים" אומר אילן לבנה, בעלים של "ברזילאו טיולים" (חברת טיולים בדרום אמריקה) ושותף ב"ריו טיקטס העולמית" – מכירת כרטיסים לקרנבל בריו דה ז'נרו. "השנה יש תחושה שבגלל השנתיים האחרונות הרבה רוצים לבוא לראות את הקרנבל".

"בהחלט בשבועות האחרונים רואים התעוררות כשהקהל מכל העולם וגם המון ישראלים כבר יודעים שיהיה מופע אז היו הרבה הזמנות מעל למצופה. גם מבחינת טיולים במדינות אחרות ביבשת, אנחנו אחרי שנתיים של עצירה מוחלטת וסוף סוף מקבלים מטיילים לא רק כאן בריו, אלא גם בארגנטינה ופרו ואקוואדור. ואם בדרך כלל מאי יוני היו החודשים שאף אחד לא רצה לבוא לברזיל, עכשיו יש לנו ביקוש ובגלל זה מגיעים ליעדים חדשים  בברזיל ומסלולים מדהימים שמתאימים לחודשים האלו", אומר אילן.

חוף איפנמה ריו דה ז'נרו ברזיל (צילום: Donatas Dabravolskas, shutterstock)
מרגישים את ההתעוררות בתיירות הישראלית. ריו דה ז'נרו, ברזיל | צילום: Donatas Dabravolskas, shutterstock

>> רוצים לטייל בדרום אמריקה? הכנסו למדריך המלא

גם אצל ניסים שמעון שנמצא כעת בתאילנד, אחד היעדים הכי פופולריים לישראלים, התמונה דומה: "אני מגיע לתאילנד כמה פעמים בשנה, ובכל פעם שאני מגיע אני נמצא כמה חודשים כאן. בתקופת הקורונה היה ריק, החופים היו סגורים ולא הגיעו לכאן הרבה ישראלים. עכשיו מתחילים שוב להרגיש אותם ויש שוב תיירות. החופים שוב פתוחים, משפחות שוב יכולות לטוס ביחד והרבה הגיעו לכאן בגלל החופשה של פסח. ממש מרגישים את זה, בעיקר בפוקט שיותר מתאימה למשפחות".  

"אני עכשיו בפוקט ואני נמצא כאן כבר חודש וחצי ורואים פה הרבה משפחות עם ילדים בזמן האחרון. אני גם מכיר הרבה ישראלים שנמצאים בפטאיה ובתאילנד בכללי, ופוגש גם ישראלים בבית כנסת. רואים גל חוזר של ישראלים, ובמיוחד בפסח רואים שוב את תאילנד מתעוררת עם הישראלים", מסכם ניסים.

פוקט תאילנד (צילום: Aleksandar Todorovic, shutterstock)
גל חוזר של ישראלים ובעיקר משפחות. פוקט, תאילנד | צילום: Aleksandar Todorovic, shutterstock

>> רוצים לטייל בתאילנד? הכנסו למדריך המלא