דובאי – דובאי רוצה שתבקרו בה, ולצורך זאת העיר פיתחה רשימת אטרקציות שוברי שיאים שלא הייתה מביישת אף עיר מערבית בעולם. עם אתר הסקי המלאכותי המקורה הגדול ביותר בעולם, הבניין הגבוה ביותר בעולם (בורג׳ חליפה), המלון בן שבעת הכוכבים היחיד בעולם (בורג' אל ערב), האי הגדול ביותר מעשה ידי אדם בעולם (פאלם ג'ומיירה), בניין האופרה, פארקי שעשועים (פארק אווקהונטור, פארק לגולנד) ומוזיאונים גדולים – לא תתקשו למלא את הלו״ז היומי שלכם. אבל מצאו זמן דווקא לאטרקציות המעניינות יותר כמו הכפר הגלובלי בדובאי - פרויקט תיירות המשלב תרבויות של 90 מדינות ברחבי העולם במקום אחד. בקרו גם במתחם אל סיף ובשכונה ההיסטורית של אל פאחידי שמציעה הצצה לדובאי האותנטית של לפני הקמת האמירויות.

דובאי (צילום: Funny Solution Studio שאטרסטוק)
הכל כאן הכי גדול. דובאי | צילום: Funny Solution Studio שאטרסטוק

>>המדריך לטיול באיחוד האמירויות

אבו דאבי – למרות האטרקציות שוברות השיאים של דובאי, אבו דאבי בעצמה לא מאכזבת ומציעה חוויות בידור קיצוניות משלה. חובבי האקסטרים והמכוניות יכולים להתענג על נסיעה באסטון מרטין GT4 על מסלול פורמולה 1 בעיר ולקנח עם ביקור בפארק השעשועים הרשמי של פרארי. אלו המחפשים חוויה רגועה יותר יכולים לבקר במוזיאון הגדול ביותר בחצי האי ערב- הלובר של אבו דאבי. המוזיאון נפתח בזכות הסכם עם ממשלת צרפת ומציג חזות מרשימה במיוחד מידי האדריכל זוכה פרס פריצקר, ז׳אן נובל. אטרקציה נוספת שהושאלה מהעולם המערבי היישר לחולות אבו דאבי הוא פארק האחים וורנר, בו זיכרונות הילדות שלכם יתעוררו לחיים כשתפגשו את באגס באני, סקובי-דו והפלינסטונס. 

מגדלי איתיחאד, אבו דאבי (צילום: Zhukov Oleg, shutterstock)
מוזיאונים ותרבות. אבו דאבי | צילום: Zhukov Oleg, shutterstock

המנצחת בסיבוב הזה: בעוד שדובאי שוברת שיאי עולם, אבו דאבי מתמקדת באטרקציות שתוכלו למצוא בהרבה מדינות מערביות אחרות בניסיון שלה להיות לא פחות תרבותית מצרפת, אלגנטית מאיטליה ומהנה כמו לוס אנג׳לס. דווקא השיאים הייחודים של דובאי מנצחים את הסיבוב.

דובאי – אפשר לשכוח לרגע ממבני הענק הנוצצים בעיר ולהיכנס לאווירה אחרת לחלוטין, אם כי עדיין יוקרתית למדי, במתחם הגמלים של העיר. מתחם Al Marmoom באמת מיוחד במינו, הוא מתמקד בתרבות האמירית עם שווקים מסורתיים ומופעי פולקלור. שיא הפסטיבל במרוצי הגמלים שהחלו במאה השביעית לספירה וממשיכים להתקיים היום כחלק מהפסטיבל פעם בשנה. במתחם תוכלו ללמוד על אורח החיים המסורתי ולצפות במלאכות יד, חתונות מדומות ואירועי מוסיקה ואוכל מקומיים.

אבו דאבי – גם באבו דאבי אפשר לשנות פאזה לחצי יום, להתרחק קצת מהאורבניות והיוקרה היישר לשיט קיאקים בשמורת הטבע של המנגרוב, ממש מחוץ למרכז העיר. מדובר באחד הנכסים האקולוגיים החשובים ביותר של האמירות והמערכת האקולוגית השנייה בגודלה במפרץ הפרסי. עם קצת מזל תוכלו להיתקל בדולפינים, פלמינגו, אנפות, צבי ים ועשרות מיני ציפורים, כשברקע הנוף המרוחק של גורדי השחקים של אבו דאבי. צמחי המנגרובים הם אטרקציה בעצמם: הם יכולים לגדול עד 15 מטר גובה ויוצרים מקום מפלט אמיתי לאוהבי הטבע. אם אתם מעדיפים את הרגליים שלכם צמודות ליבשה, נסו את טיולי הספארי באי סיר בני יאס, אחד משמונה האיים המרכיבים את איי המדבר של האמירות. המקום הוגדר כיעד תיירות בר-קיימא מוביל בעולם, כאשר יותר ממחצית האי המדהים הזה מורכב מפארק הטבע הערבי, שמורת טבע שהיא בית למגוון בעלי חיים כמו גאזלים, ג'ירפות, צבועים וברדלסים.

המנצחת בסיבוב הזה: למרות שמרוצי הגמלים הם לבטח חוויה שאין שנייה לה בעולם, בימינו אנחנו מעדיפים לתת את הניצחון לחוויית טבע פראי שאינה כוללת צפייה בחיות מתחרות בינן לבין עצמן לשם ההנאה שלנו. הניצחון הולך בקלות הפעם לשמורות הטבע הפראיות של אבו דאבי.

דובאי – סביר להניח שכבר ידעתם שמדובר ביעד יקר, ואתם בהחלט צודקים. אבל, כן תוכלו למצוא בדובאי מלונות חדשים במחירים סבירים, כאלו שמנסים למשוך אליהם חלק ממסת התיירים שתלויים בתקציב. מסעדות המלונות והספוטים התיירותיים יקרים למדי אך ככל שהעיר נהיית יותר בינלאומית, כך צצות להן מסעדות חדשות המציעות מגוון מחירים. דווקא מבחינת השופינג דובאי מציעה אפשרויות נוחות לכל כיס במאות החנויות הפזורות בקניון הראשי של העיר שהוא גם מהגדולים בעולם בשטחו ובמספר המבקרים בו.

קניון דובאי (צילום: S-F, shutterstock)
הקניון בדובאי | צילום: S-F, shutterstock

אבו דאבי – מלונות היוקרה זולים יותר (או למען הדיוק – יקרים פחות) מאשר בשכנתה דובאי, אבל כמעט ולא תמצאו בעיר אפשרויות אחרות מלבדן. אבו דאבי היא בהחלט לא המקום למטיילים בתקציב, עם מספר מועט מאד של הוסטלים ומלונות זולים. לעומת זאת, בכל הנוגע לאוכל בהחלט אפשר למצוא מגוון מסעדות ומזללות טעימות שמארחות את העובדים והפועלים הרבים מאד של העיר. חובבי השופינג יכולים לבלות בקניון המרינה ובקניון יאס, ביתם של מאות חנויות ובוטיקים מעוצבים.

מוזיאון באבו דאבי (צילום: 123rf)
דווקא אבו דאבי יקרה יותר. הלובר המקומי | צילום: 123rf

המנצחת בסיבוב הזה: בתכנון נכון בהחלט אפשר לטייל בשתי הערים בתקציב מוגבל, והעובדה שהמטבע המקומי, הדירהאם, כמעט שווה לשקל, מקלה עלינו את החישובים. ועדיין, בעוד אבו דאבי מחזיקה במוניטין של אחת הערים העשירות בעולם, דובאי הרבה יותר ידידותית למטייל בתקציב מוגבל והיא המנצחת של הסיבוב.

דובאי – חווית האוכל של דובאי מורכבת משילוב של מטבח מקומי ומסעדות בינלאומיות. למעשה, תוכלו ליהנות בצהריים משווארמה, קוסה מוחשי וחומוס ולארוחת ערב להתענג במסעדות כוכבי מישלן של גורדון רמזי או אלן דוקס. זוהי עיר של טעמים, מרכיבים ותבלינים מגוונים שהגיעו מכל קצוות תבל ומתפוצצים בחגיגה גסטרונומית אחת גדולה בפסטיבל האוכל השנתי. דובאי כהרגלה שוברת שיאי עולם גם בתחום האוכל עם שיא גינס של המאכל הגדול ביותר בעולם – הגמל הממולא. מנה שמוגשת כיום רק באירועים חגיגיים במיוחד אבל עדיין נחשבת לאחד המאכלים המסורתיים ביותר של האמירויות.

אבו דאבי – המטבח המקומי של אבו דאבי, בדומה לתושביה, משקף את השילוב בין התוצרת המקומית לבין ההשפעות הרבות מהמדינות השכנות כמו לבנון, הודו ומצרים. בהיותה עיר חוף ובקרבתה למפרץ הפרסי תמיד תמצאו תוצרת טרייה של דגים ופירות ים. הארוחות המסורתיות יכללו ארוחות גדולות, בהן כל יושבי השולחן חולקים מנות יחד ונהנים מאוכל פשוט, חריף בעדינות ומוקפד בטעמים. סוד הטעם של המטבח המקומי נעוץ בשילובי התבלינים המיוחדים לעיר: הל, זעפרן, זרעי כמון, קינמון, ג׳ינג׳ר ולימון מיובש. ובכל זאת, כמו בדובאי כך גם באבו דאבי תוכלו למצוא כמעט כל סוג של מאכל בינלאומי שתרצו, כולל מסעדות מישלן וסטקייה של השף המפורסם נוסרט גקצ׳ה (כן, ההוא עם המלח). אבל אם כבר הגעתם עד לאבו דאבי, שקלו לנסות את המבורגר הזהב של ארמון האמירויות מבשר גמלים.

המנצחת בסיבוב הזה: אוכל הוא חלק בלתי נפרד מהחיים באמירויות, ובדובאי יש בעיקר מגוון של מסעדות בינלאומיות. אבל למה לנסוע עד לשם בשביל מנת אטריות סיניות או המבורגר אמריקאי? האוכל המקומי חדור תבלינים ומרכיבים מכל אסיה והמזרח התיכון עם שילובים ייחודים למנות המקומיות, טעימות וארומטיות ובזכותם בקרב הזה אבו דאבי היא המנצחת.

דובאי – עיר רב-תרבותית עם אחוז קטן מאד של תושבים ילידי המקום. רוב רובם של המקומיים הם למעשה מהגרים זרים ממדינות ערב השונות, אבל גם אירופאים, שהגיעו לדובאי לצרכי רילוקיישן. בהתאם, דובאי היא יותר ליברלית ופתוחה לתיירים מערביים שאינם בקיאים בחוקי הצניעות והדת.

Dubai-3 (צילום: מאי ויגאל רוזנטל)
עיר רב תרבותית. דובאי | צילום: מאי ויגאל רוזנטל

אבו דאבי – באבו דאבי יצפו ממכם להתלבש בהתאם לחוקי המדינה, בצניעות מרבית, באזורים שמרניים ואפילו בקניונים ובפארקים, ובטח בעת ביקור במסגד הגדול של שייח׳ זייד, מקום המנוחה האחרון של מייסד האומה, והמסגד השלישי בגודלו בעולם עם יותר מ-1,000 עמודים ו-82 כיפות. המסגד מייצג את המקומיות, עשיר אבל מסורתי, מודרני אבל שמרני.

מסגד באבו דאבי (צילום: 123rf)
יותר שמרנית. אבו דאבי | צילום: 123rf

המנצחת בסיבוב הזה: בדובאי יש יותר תיירים מאשר מקומיים, לכן אם אתם מחפשים להבין את תרבות האמירויות ולהתאהב במסורות שלהם אז אבו דאבי היא העיר בשבילכם. כן, היא שמרנית בהרבה, אבל גם אם תדרשו להקפדה יתרה בעניין הלבוש וההתנהגות שלכם, המראות והצלילים של אבו דאבי יעניקו לכם חוויה הרבה יותר מייצגת ומסורתית.

דובאי – באמירות הצפופה ביותר, תיירים המעוניינים בחוויה אורבנית אמיתית לא יתאכזבו מהאווירה בדובאי. מלבד חקר העיר והאטרקציות, המוני המבקרים הבינלאומיים מאפשרים את התקיימותם של חיי לילה מסוימים, דבר שתתקשו למצוא בשאר האמירויות. יש שאפילו טוענים לחיי לילה מדהימים עם מועדוני ריקודים ופאבים, אך קחו בחשבון שיש צורך ברישיון ממשלתי בכדי למכור אלכוהול באופן חוקי.

אבו דאבי – האווירה באבו דאבי מסורתית ושמרנית, שתייה בציבור אינה חוקית כך שגם אם בתי מלון מסוימים קיבלו אישורים חריגים וצרכתם אלכוהול באופן חוקי שימו לב שבהחלט אסור להיראות שיכורים ברחוב. מחוות אהבה בפומבי גם הן אסורות בתכלית ואפילו נשיקה צנועה בין בני זוג נשואים יכולה ליצור בעיות. בהתאם, אם אתם מחפשים חיי לילה באבו דאבי אתם צפויים לאכזבה גדולה. 

המנצחת בסיבוב הזה: אבו דאבי אולי אותנטית יותר מדובאי אבל אווירת האיסורים נוכחת באוויר והיא יכולה להקשות ולהכביד במקצת על חווית החופשה. לעומת זאת, בדובאי רגילים יותר לתיירים והאווירה חופשיה יותר ונינוחה ובזכות כך היא לוקחת את הסיבוב.   

 דובאי – בדובאי נמצאים איי התמרים המלאכותיים המפורסמים המאוכלסים בבתי מגורים פרטיים אבל גם בחופים פתוחים ומשגעים, אפשר אפילו לבצע צניחה חופשית מעל הנוף המטריף של אי פאלם ג׳ומריה, מסימני ההיכר הבולטים ביותר של דובאי. מלונות רבים מתהדרים ברצועות חוף פרטיות ושלוות משלהם וגם החופים הציבוריים של דובאי מעניקים חווית חופשה נינוחה למשל בחוף גולשי הקייט או חוף בלאק פלאס.

אי הדקלים בדובאי (צילום: 123rf)
אי הדקלים. דובאי | צילום: 123rf

אבו דאבי – מעטים יודעים שאבו דאבי היא ארכיפלג המורכב ממאות איים, חלקם בתוליים לחלוטין. העיר הראשית נמצאת בעצמה על אי ובה טיילת הקורניצ׳ה המפורסמת, 8 ק״מ של טיילת ראשית העוברת בין מרכז העיר אבו דאבי לים המפרץ הערבי. גם לשאר האיים בארכיפלג יש מה להציע, עם חופים הציבוריים הפתוחים לכולם ולעיתים אפילו תצפית על דולפינים. אבל גם החופים הפרטיים מעניקים חוויה אקסקלוסיבית, למשל ב-סעדיאט ביץ׳, חוף בו נעשים מאמצי הגנה על בקיעת צבי הים המקננים.

AbuDhabi-9 (צילום: מאי ויגאל רוזנטל)
קווי חוף רבים. אבו דאבי | צילום: מאי ויגאל רוזנטל

המנצחת בסיבוב הזה: באבו דאבי נמצאים כמה מהחופים המדהימים בעולם, חולות לבנים ונוצצים פוגשים מי טורקיז צלולים. דובאי היא אולי ביתו של האי מעשה ידי אדם הגדול בעולם, אבל בקרב בין רצועות הזהב האינסופיות, קו החוף המלכותי של אבו דאבי מנצח את זה המלאכותי של דובאי.

במבט ראשון קל להניח שדובאי ואבו דאבי די דומות זו לזו, אך האמת היא ששתי הערים הידועות ביותר של איחוד האמירויות הערביות שונות באופי שלהן ולא במעט. נכון, הן מפורסמות באיכות חיים מפוארת, אבל 90 דקות הנסיעה שמפרידות בין שתיהן מספיקות כדי להכניס אתכם לאווירה שונה. בדובאי תקבלו חוויה בינלאומית וזוהרת, בעוד באבו דאבי יהיה לכם יותר קל להתעטף (בלבוש) ובמסורת והאותנטיות של איחוד האמירויות. כמובן שתלוי בסוג החופשה שאתם מחפשים, אבל בקרב שלנו אבו דאבי ניצחה את שכנתה הפופולרית.