כל מה שצריך לדעת על המלדיביים: 

1. מה אסור לפספס במלדיביים?

2. המלדיביים למתקדמים

3. איפה לישון במלדיביים?

4. איפה לאכול במלדיביים?

5. שופינג במלדיביים

6. תחבורה ציבורית במלדיביים


המלדיביים היא מדינת איים שכוללת 26 קבוצות של איי שונית המקיפים לגונות של מים רדודים. קבוצות האיים נקראות אטולים, והן מסודרות בשתי שורות שנפרשות מצפון לדרום, כשבכל אטול כזה יש עשרות או מאות איים, אך רק כמה מהם מיושבים. זו המדינה השטוחה ביותר בעולם, וגובהה הממוצע הוא רק מטר וחצי מעל פני הים.

תושבי האיים היגרו לכאן מסרי לנקה וממקומות נוספים עוד בשנת 300 לפנה"ס, ובימים ההם הדת השלטת הייתה הבודהיזם. אבל ב-1153 הגיעו לכאן המוסלמים, וכיום הדת השלטת במלדיביים היא האסלאם. אחד מאותם מוסלמים היה גם הנוסע הידוע אבן בטוטה, שביקר באזור וכתב בספרו על שרשרת פנינים של אלפיים איים. גם היום, נוהרים לכאן המוני תיירים שהולכים בעקבות אבן בטוטה ובאים לחקור את המראות עוצרי הנשימה של המלדיביים, מעל פני הים ומתחת להם. אבל לפני שנצלול פנימה, תרתי משמע, זה הזמן להזכיר את מדד הבירה במלדיביים – 85 רופי (20 שקל) לחצי ליטר.

View this post on Instagram

A post shared by Visit Maldives (@visitmaldives)

מה אסור לפספס במלדיביים?

אז מה בעצם עושים במלדיביים? בעיקר נופשים בריזורט שתבחרו לנופש בו, כלומר רובצים על החוף, שוחים, משנרקלים במים הצלולים, שותים קוקטייל לעת שקיעה ומעלים סטוריז לאינסטוש. אבל לא חייבים להעביר את כל החופשה בבטן-גב. ספורט ימי הוא חלק בלתי נפרד מהנופש באיים, החל מדיג או שיט נינוח ועד צלילה – כמעט לכל ריזורט יש מועדון צלילה משלו, כך שתוכלו להירשם לשיעורי צלילה או להצטרף למסעות אל אתרי הצלילה העמוקה מהטובים ביותר בעולם, ולזכות בהצצה מרהיבה אל החיים התת-ימיים במימי הטורקיז של האזור.

לא כולם מודעים לכך, אבל המלדיביים הם גם יעד מבוקש מאוד בקרב גולשי גלים. העונה הטובה ביותר לגלישה היא בין מרץ לאוקטובר, הגלים הגבוהים ביותר הם ביוני-אוגוסט, וגלי הנחשול של דונוולי (Dhonveli) נחשבים מהטובים בעולם. גם אם אתם לא גולשים, תוכלו לשוט בסאפ או בקיאק. ובאי הורא (Huraa), אחת הפעילויות הפופולריות ביותר היא צפייה בדולפינים, ששטים בעקבות הסירות ומקפצים סביבן בעליצות – יש הטוענים שהדולפינים במלדיביים שובבים וחברותיים במיוחד.

מלדיביים  (צילום: Maridav, shutterstock)
צלילה היא אחת הפעילויות הפופולריות במלדיביים | צילום: Maridav, shutterstock

> ככה נראית החופשה הכי יוקרתית במלדיביים

> זה אפשרי: חופשה בזול במלדיביים


המלדיביים למתקדמים

אם בכל זאת תרצו לצאת לכמה שעות מגן העדן הטרופי שלכם, ואם אתם לא נופשים רחוק מדי מעיר הבירה מאלה (Malé), כדאי להקדיש לה כמה שעות. שלא כמו שאר האיים השלווים עד כדי שעמום, מאלה היא עיר שוקקת חיים ומלאת היסטוריה. ניתן להצטרף לסיור מודרך ולבקר בשוק האוכל הססגוני ובשוק הדגים הגדול, להתרשם מכמה מסגדים יפים ולהציץ בארמון הנשיא או במוזיאון הלאומי, וגם סתם לשבת בבית קפה או לטייל לאורך הנמל. אין ספק שאחרי כמה ימים של חול לבן ובטן-גב באותו ריזורט, זה יראה לכם כמו שינוי מבורך.

כמו כן, אם הפרוטה (או שתיים) מצויה בכיסכם, תוכלו ליהנות משלל חוויות נוספות – כמו צניחה חופשית מעל האיים, טיסה פרטית במסוק או ארוחת ערב מתחת לפני הים במסעדת 5.8 Undersea (המספר מתייחס לעומק של המסעדה מתחת למים), ב-Hurawalhi Island Resort.

מאלה מלדיביים  (צילום: shutterstock)
מאלה, בירת המלדיביים | צילום: shutterstock

איפה לישון במלדיביים?

מעל 130 ריזורטים פזורים באיים המלדיביים, רבים מהם מלונות יוקרה של חמישה כוכבים באיים מבודדים, הפתוחים לאורחים בלבד ומציעים חופשה חלומית על בסיס הכול כלול. אבל גם מי שרוצה לנפוש במלדיביים במחיר שווה יותר לכל כיס יוכל למצוא בתי הארחה ומלונות של שלושה כוכבים באיים המיושבים, למשל באטול מאלה הצפוני או הדרומי (North/South Male Atoll).

גם באתרים היקרים יותר, הלינה על קו החוף תהיה מטבע הדברים זולה יותר מאשר בווילה על כלונסאות עם בריכה פרטית על המים. כמו כן, אם תוכלו להרשות לעצמכם נופש קצר יותר משבוע, אל תבחרו באחד מהאטולים המרוחקים ביותר – גם במרחק של 15 דקות טיסה או שיט ממאלה תוכלו למצוא אתרי נופש מרהיבים ומפנקים לא פחות.

מלדיביים  (צילום: Video Media Studio Europe, shutterstock)
ריזורט בצפון אטול | צילום: Video Media Studio Europe, shutterstock

איפה לאכול במלדיביים?

מומלץ מאוד לבחור אתר נופש שמציע מגוון רחב של מסעדות וברים, שכן את רוב זמנכם תבלו בריזורט עצמו ותצטרכו ולאכול בו שלוש ארוחות ביום. בררו מראש אם מדובר בחצי פנסיון או בפנסיון מלא, והאפשרות המומלצת ביותר היא "הכול כלול", כי אז גם תוכלו לשתות כאוות נפשכם. במלונות היוקרתיים ביותר תמצאו מבחר נאה של מטבחים מכל העולם, שפים עטורי פרסים ומסעדות מיוחדות – כולל אפשרות לאכול מתחת למים, על צמרת עץ או להזמין שולחן פרטי ורומנטי מאוד לשפת הים.

מחוץ לריזורטים עצמם, אפשרויות האוכל מוגבלות בעיקר למאלה – שם תוכלו למצוא מגוון רחב של מסעדות ושל בתי קפה. באיים המיושבים, לעומת זאת, תמצאו לכל היותר בית קפה אחד שמתמחה באוכל מקומי זול. ארוחה מלדיבית טיפוסית מבוססת על דגים ואורז, ובמטבח המקומי יש שלל מנות שמזכירות את האוכל ההודי.

View this post on Instagram

A post shared by Conrad Maldives Rangali Island (@conrad_maldives)


שופינג במלדיביים

בואו נגיד את זה ככה: אף אחד לא מגיע למלדיביים כדי לעשות שופינג. ברוב המלונות יש חנויות, אך אלה מתמחות בעיקר בסרונגים, בקרם שיזוף ובמזכרות. בכמה מהאיים המיושבים אפשר לקנות עבודות יד, אך ייתכן שתגלו שרובן מיובאות. המקום הטוב ביותר לשופינג הוא העיר מאלה, שם תמצאו שווקים תוססים, חנויות של תוצרת מקומית וגם שלל בוטיקים, כיאה לעיר בירה.

מאלה מלדיביים  (צילום: pisaphotography, shutterstock)
מאלה, המלדיביים | צילום: pisaphotography, shutterstock


תחבורה ציבורית במלדיביים

עם הנחיתה במאלה, תצטרכו להמשיך בטיסת פנים במטוס ימי או בשיט קצר אל אתר הנופש שלכם – האתרים הקרובים ביותר נמצאים במרחק של 15 דקות שיט, והרחוקים ביותר במרחק טיסה של שעה. ככל שהריזורט שלכם מרוחק יותר, זה עלול גם לייקר את המחיר, כמובן, אך לפחות תיהנו ממראות מרהיבים של האטולים התכולים ממעוף הציפור. מרגע שתגיעו לאי שלכם, תישארו פחות או יותר באותו המקום, אלא אם כן תזמינו שיט לצפייה בדולפינים, לצלילה או לדיג.