למרות האסון הכבד, הכלניות יפרחו גם השנה, ובמהלך חודש פברואר ימלאו את צפון הנגב במרבדים אדומים של פרחים. בעמותת התיירות שקמה בשור וברשויות החברות בה, הוחלט לקיים גם ובעיקר השנה את דרום אדום, בסימן של פריחה מחדש, באמצעות מספר אירועים ממוקדים. בימים אלה מגבשות מנהלות העמותה את תכנית האירועים עם קרן קימת לישראל ובנק הפועלים, ומידע עליהם יפורסם בהקדם ויעלה באתר האינטרנט של דרום אדום.

> מה יש לעשות בדרום אדום?

לאור המצב, גם הלוגו של דרום אדום השתנה, כך שישקף יותר את הלך הרוח, וימחיש את התקווה שקיימת לצד השכול.

דרום אדום (צילום: ChameleonsEye, shutterstock)
צילום: ChameleonsEye, shutterstock

לוגו חדש דרום אדום

"כולנו עוד כואבים את אירועי השבעה באוקטובר, ואת מה שמתרחש בעקבותיהם, אבל גם לנו וגם לשותפים של דרום אדום, קרן קימת לישראל ובנק הפועלים היה ברור שגם השנה, ואולי יותר מתמיד, דרום אדום מוכרח להתקיים, במתכונת זו או אחרת", אומרת דורון אשטן, מנכ"לית תיירות שקמה בשור. "דרום אדום הוא לא רק פסטיבל ולא רק כלניות. הוא סמל לגאווה, להמשכיות ולפריחה עבור כל תושב ותושב בצפון ומערב הנגב.

"אנחנו מקבלים המון חיזוקים ואהבה מכל חלקי הארץ, וגם מהעולם, אבל הניצחון האמיתי יהיה לקיים את דרום אדום כאן אצלנו, ולתת לעסקי העוטף והאזור את החיזוק שלו הם זקוקים בשעה זו. זו הפריחה האמיתית של האזור, זה מה שייתן את התקווה לתושבים ולעסקים המקומיים. נפעל כמובן בהתאם להנחיות כל גורמי הביטחון, ומצפים בהתרגשות לראות את עם ישראל שיגיע לתמוך בנו, לקחת חלק בפרויקט המדהים והמרגש הזה ולהראות לכולם שאנחנו עדיין כאן!".

מידע על רשימת הפעילויות והאירועים המתגבשת יימסר בהמשך ויעודכן כל העת באתר דרום אדום.