מאז התפרצות האומיקרון, לפני כשלושה שבועות, נהיה לא פשוט להזמין טיסות לחו"ל היות ולא ברור איזה מדינות ייכנסו לרשימה האדומה של משרד הבריאות בארץ ואיזה מדינות יחליטו לסגור את שעריהן בעצמן על מנת להתמודד על הנגיף החדש. 

בתוך כך, מנתוני אתר TripsGuard, המרכז את כללי הכניסה למדינות העולם בתקופת הקורונה, נמצא שאיטליה היא היעד התיירותי המוביל בחיפושי ישראלים מאז התפרצות האומיקרון. 22% מהכניסות לאתר מישראל בשבועות האחרונים בדקו את כללי הכניסה לאיטליה. במקום השני ארה"ב עם 19% חיפושים, עם מיקוד על הנחיות הכניסה לניו יורק ולאחריהן אנגליה, גרמניה וצרפת.

בחודש נובמבר, שבתחילתו עדיין לא הגיע הזן החדש לאירופה, טסו לאיטליה 64,990 נוסעים, מה שמיקם אותה במקום הרביעי ביעדים המבוקשים, לפני מדינות כמו איחוד האמירויות, יוון, ספרד ואנגליה. בחודש דצמבר, על אף ההגבלות החדשות נראה שהמדינה תמשיך להיות מהמובילות בארץ.

החברות נלחמות על גיוס עובדים - עם חופשות והטבות (אילוסטרציה: Gabriella Clare Marino, unsplash)
ממשיכים לנפוש באיטליה | אילוסטרציה: Gabriella Clare Marino, unsplash

הסיבות לפריחה של איטליה בתקופה הזו נובעות מכך שיש אליה לא מעט טיסות של חברות לואו קוסט המציעות מחירים אטרקטיביים מאוד של כמה שקלים בודדים לכיוון. בנוסף, בתקופה זו של השנה אנשים נוחתים בה כדי לחוות את אווירת הכריסמס או ליהנות מעונת הסקי שכבר יצאה לדרך.

בנוסף, רמת התחלואה באיטליה אמנם לא מאוד טובה, וממוצע החולים בה עומד על כ-17 אלף חולים ביום בשבוע האחרון, אך מדינות רבות באירופה, כמו אנגליה, גרמניה וצרפת סובלות ממצב גרוע בהרבה. כמו כן, איטליה פתוחה לכולם (לא מחוסנים צריכים בידוד של חמישה ימים) בהצגת בדיקת קורונה שנעשה 72 שעות לפני הטיסה (מי שמחוסן יכול לעשות גם בדיקת אנטיגן) וגם האטרקציות שבה פועלות כמעט כרגיל. 

מיקי חסלבסקי, מייסד ומנכ"ל TripsGuard, אמר ש"התמצאות בהנחיות הכניסה למדינות הפכה למאתגרת בתקופת הקורונה ודורשת שעות של בדיקת אתרים שונים שמנוסחים לעיתים באופן מסובך. אנשי התוכן של האתר עוקבים אחר אלפי מקורות מידע ומעדכנים על בסיס יומי את המידע כך שיהיה נגיש וקריא. ההתעניינות הגבוהה באיטליה היא שילוב של מזג האויר הנוח יחסית בתקופה זו של השנה ביחס לצפון אירופה ורמת התחלואה שנמוכה יותר מיעדים אחרים באגן הים התיכון ואירופה.

נתון מעניין נוסף שמצאו באתר האתר TripsGuard הוא מיהם המתעניינים בכללי הכניסה לישראל, שאינם תושבי המדינה. במקום הראשון נמצאים תושבי בארה"ב. את המקום השני תופסים אזרחי איחוד האמירויות ואחריהם ספרד ואנגליה.