לאחר שבממשלה הודיעו שרשימת המדינות האדומות תיבחן מחדש בכל יום ואף הכריזו על אנגליה ודנמרק כמדינות שאסור לטוס אליהן החל מיום שישי הקרוב (17.12), כעת לא לגמרי ברור מתי תהיה ההכרזה הבאה על המדינות החדשות שייכנסו לרשימה, דבר שכבר זכה למונח - "רולטת המדינות".

בפועל, גם במשרד הבריאות הודו שבפועל לא יוכלו לקיים ישיבה יומית המחליטה על מדינות אדומות חדשות וסביר יותר שתעשה כפעמיים בשבוע. בדיוק בגלל חוסר הוודאות הזו, הן חברות הנסיעות והן חברות התעופה מציינות שלמעשה, בהתנהלות הזאת, השמיים סגורים היות ואף אחד לא רוצה להסתכן בלהזמין כרטיס למדינה שמחר יכולה להפוך לאדומה. 

ניר מזור, סמנכ"ל קשרי תעופה, אומר: "כוונת הממשלה להכריז על מדינות יעד אדומות כל 24 שעות, היא ניסיון בכוונת מכוון לחבל ולהפוך את הזמנת הנסיעות לכמעט בלתי אפשרית. החלטה המעלה תמיהות מדוע הממשלה שמעוניינת לעודד התחסנות מתעמרת באזרחים שעשו זאת כבר 3 פעמים. מיותר לציין, שהחלטה שכזו פוגעת במאמץ ההתחסנות הלאומי, שהממשלה ומשרד הבריאות אמורים לנסות להוביל."

נכון לעכשיו, כאמור, לא ברור עדיין מתי תתקיים הישיבה או ההכרזה הבאה על המדינות האדומות החדשות, אך יש כמה שכבר נמצאות על המוקד.

*שימו לב! מצב התחלואה במדינות משתנה בכל יום ויש לעקוב אחר שינויים אלה.

אלה המדינות שהיינו נזהרים להזמין אליהן כרטיס

דבר ראשון, בלגיה נמצאת על הכוונת. בהתחלה ד"ר שרון אלרועי פרייס הכריזה עליה כאדומה, אך משרד הבריאות חזר בו תוך זמן קצר ואמר שהיא מתנדנדת, אך תישאר כתומה לבינתיים. ממוצע החולים בבלגיה עומד על כ-12,800 חולים חדשים ביום ועל פי דיווחים, זן האומיקרון מתפשט בה. בחודש האחרון חזרו ממנה 8 חולים לארץ (0.22 אחוז מסך הנוסעים שחזרו ממנה).

גם המצב בגרמניה לא מעודד. במדינה יש כ-50 אלף חולים ביום אך נמצאת במגמת שיפור קלה. 32 חולים חזרו מגרמניה בחודש האחרון. בנוסף, עוד מדינות מרכזיות באירופה נמצאות במצב תחלואה לא טוב: צרפת (48 אלף חולים ביום), ספרד (ממוצע של 12 אלך חולים ביום והגרף בעלייה) ואיטליה (16 אלף חולים ביום והגרף בעלייה).

מדינה שיש לגביה חוסר וודאות היא איחוד האמירויות. על אף שהמדינה מציגה נתוני תחלואה מרשימים מאוד עם ממוצע של כ-74 חולים ביום, לאחרונה נשמעו קולות הקוראים לסגור אותה לטיסות, היות והיא מאוד פופולרית ומשמשת כתחנת מעבר מרכזית של ישראלים ליעדים רבים בעולם, ביניהם לאפריקה.

גם ארה"ב נמצאת בתחום האפור. מצד אחד כמות החולים בה עלתה בתקופה האחרונה ועומדת על ממוצע של 120 אלף חולים ביום, וכמות החולים שהגיעו ממנה לארץ בחודש האחרון היא הכי גבוהה מבין מדינות העולם (105), אך לכולם ברור שההדדיות בין המדינות מאוד חשובה ולסגור אותה תהיה החלטה לא פשוטה. ארה"ב כיום זו המדינה עם הכי הרבה נוסעים ישראלים שטסים ממנה ואליה.

טורקיה. במדינה יש 20 אלף חולים ביום, ממוצע יחסית יציב בתקופה האחרונה, אך בחודש האחרון חזרו ממנה 95 חולים (ממוצע של 0.2 אחוז) ולאור העובדה שהיא משמשת תחנת מעבר ללא מעט מדינות בעולם, לרבות מדינות באפריקה, ולאור העובדה שכבר הוגדרה כאדומה בעבר, היא בהחלט נמצאת בסיכון.

 

שימו לב! לאור המצב, מומלץ לרכוש כיום כרטיסים, לכל יעד שהוא, עם אפשרות ביטול כרטיס, או שינוי גמיש. בדרך כלל זה עולה עוד כסף לכלך נוסע, אך שווה את כאב הראש והלב במידה והיעד אליו הזמנתם הפך לאדום.