יותר ממחצית מהאוכלוסיה באירופה צפויה להידבק בוריאנט האומיקרון במהלך שישה עד שמונה השבועות הקרובים. כך אמר אתמול (ג') בכיר בארגון הבריאות העולמי באירופה.

ברחבי היבשת דווח על יותר מ-7 מיליון מקרי קורונה בשבוע הראשון של 2022. מדובר על יותר מהכפלה על פני תקופה של שבועיים. 50 מתוך 53 מדינות באירופה ובמרכז אסיה, דיווחו על מקרים של האומיקרון, כשהוא הופך במהירות לגרסה הדומיננטית במערב אירופה, וכעת מתפשט במהירות ברחבי הבלקן, לדברי ארגון הבריאות העולמי. 

לפי החלטת מדינת ישראל, על אף העלייה החדה במדינות העולם, הן כולן מסווגות ככתומות, כאשר אין אף מדינה המוגדרת אדומה. יתרה מזאת, ביום ראשון האחרון (9.1), נכנסה לתוקפה ההחלטה על כניסתם של תיירים לישראל מרחבי העולם

אלה המדינות שבטוח לטייל בהן כעת 

למרות העליות החדות, עדיין קיימות מספר מדינות בעולם ששיעור הנדבקים בהן נמוך יחסית, והן מהוות את היעדים הבטוחים ביותר כעת. בין המדינות הבטוחות נמצאת תאילנד, שממוצע הנדבקים בה בשבוע האחרון עומד על 7,005. ניתן לראות עלייה קטנה במספר הנדבקים, אך באופן יחסי מדובר בתקופה הנתונים נמוכים משהיו בחודשים האחרונים. כמו כן, בימים האחרונים הרחיבה את תוכנית "ארגז החול", שמאפשר לתיירים מרחבי העולם לטייל בה בהתאם לנהלים. צעד זה מגיע בשילוב עם הקשחת המגבלות במטרה לצמצם את כמות ההדבקות.

קורונה תאילנד (צילום: teera.noisakran, shutterstock)
מציגה נתונים מעודדים. תאילנד | צילום: teera.noisakran, shutterstock
 

אל תאילנד מצטרפת מדינה אסייתית נוספת, קמבודיה, שנפתחה לאחרונה לתיירים בינלאומיים, לאחר 10 חודשים בהן הייתה סגורה. הנתונים מהמדינה עומדים על מספרים נמוכים העומדים על ממוצע של 21 נדבקים בשבעה הימים האחרונים.

גם בנפאל מספרי הנדבקים עדיין נמוכים, והם עומדים על ממוצע של כ-900 מקרים חדשים. עם זאת, על אף הנתונים המעודדים, ניתן לראות עלייה מסוימת שמובילה את המדינה לעדכן את המגבלות ולא לאפשר התקהלויות. נפאל עדיין פתוחה לתיירים, כאשר בימים האחרונים מתנהלים בה דיונים נרחבים על האפשרות להגביל את מפסר הפעילויות שיוכלו התיירים לבצע בה. 

מדינה נוספת שרושמת נתונים מעודדים באופן יחסי היא מלטה, שבימים האחרונים צופה בירידה בנדבקים ועומדת על ממוצע של 721 מקרים. ירידה זו במספרים מגיעה על רקע תקופה שבה התרחשה נסיקה חדה במספר החולים, שעמד על ממוצע של 1,300 בימים האחרונים של 2021.

יש לציין כי עדיין נרשמת עלייה במספר האנשים המוגדרים קשה שמשאופזים בבתי החולים, זאת על אף שיעורי ההתחסנות העומדים על כ-90%, בין הגבוהים באירופה. נכון להיום, מלטה ממשיכה לקבל אליה תיירים בעלי תעודת התחסנות תקפה, ללא צורך בבידוד. 

אחת המדינות המפתיעות בהקשר זה, היא דרום אפריקה, שאצלה התגלה וריאנט האומיקרון לראשונה. במדינה האפריקאית נרשמו מספרי השיא בסוף השנה שעברה, כאשר כעת אפשר לראות ירידה משמעותית במספרי הנדבקים שעומדים על ממוצע שבועי של 7,220. לשם השוואה, באמצע החודש שעבר, הממוצע עמד על כ-23,000 מקרים חדשים. כיום המדינה פתוחה לתיירים, כשהכניסה אליה מותנית בהצגת בדיקת PCR שלילית.

קורונה דרום אפריקה (צילום: Daniel S Edwards, shutterstock)
ירידה משמעותית במספרי הנדבקים. קייפטאון, דרום אפריקה | צילום: Daniel S Edwards, shutterstock
 

גם במאוריציוס, מדינת האי הפופולרית בדרום מערב האוקיינוס ההודי, נרשמים דיווחים מעודדים, כאשר ההמוצע השבועי האחרון מציג 95 מקרים חדשים. תיירים מחוסנים המגיעים לאי נדרשים להציג תוצאת PCR שלילית שנלקחה 72 שעות לפני הטיסה, ללא צורך בבידוד בהגעה. זאת בניגוד לתיירים לא מחוסנים שמחוייבים להיכנס לבידוד של שבועיים במלון. 

גם באיים המלדיביים מספר הנדבקים נמוך באופן יחסי, כאשר הנתונים מציגים ממוצע של כ-370 מקרים חדשים בשבוע האחרון. עם זאת, נכון לימים האחרונים מתרחשת עלייה קלה במספר המקרים במדינה בעקבות וריאנט האומיקרון. התיירים המגיעים למלדיביים נדרשים להציג בדיקת PCR שלילית שבוצעה ב-96 הימים האחרונים, זאת בצירוף מילוי טופס הצהרת בריאות מקוון שיוגש 24 שעות לפני ההגעה. תיירים מחוסנים אינם נדרשים להיכנס לבידוד, כאשר תיירים שאינם מחוסנים ייאלצו לשהות בבידוד במשך שבועיים.