לא מעט ישראלים ששכרו בשנה האחרונה רכב בדובאי גילו לאחר הנחיתה בארץ שקיבלו דו"חות מהירות באלפי שקלים, למרות שלטענתם נסעו על פי חוקי המהירות המקומיים ובהתאם לשילוט בכבישים. מה שעוד הפתיע את אותם הישראלים היא העובדה שחברות ההשכרה סירבו לשלוח להם את דו"חות המהירות כדי שיוכלו לבדוק האם באמת נסיעות במהירות מופרזת או שמא מדובר בטעות או בניסיון לעקוץ.

כך למשל, איתי שנסע יחד עם חברתו לירח דבש בדובאי, שכר במהלך החופשה מכונית פרארי מחברת השכרה מקומית. הוא חתם על מסמך סטנדרטי לפיו במידה ויירשמו דו"ח תנועה או מהירות הוא מחויב לשלם אותם.

> תיעוד: ישראלי הורס רכב יוקרה בדובאי

> "הישראלים עושים שטויות על הכביש. עם אירופאים זה לא קורה"

לדבריו, כאשר הגיע לארץ הוא הופתע לקבל הודעה מחברת ההשכרה שהוא צבר דו"חות תנועה בסכום של 2,500 שקלים. כשביקש מחברת ההשכרה את הדו"חות כדי לבדוק שאכן נסע במהירות מעל המותר נתקל בסירוב מוחלט. "אני זוכר שלא עברתי את המהירות ונסעתי בדיוק לפי השילוט שהיה בכבישים", שחזר איתי. "כשביקשתי מהחברה לשלוח לי עותק מהדו"חות שקיבלתי הם סירבו בתוקף ואמרו שאני חייב לשלם את הדו"חות".

איתי, שעובד בחברת הייטק במרכז הארץ לא השתכנע מההסברים של חברת ההשכרה. הוא נכנס לאתר של משטרת דובאי וניסה לברר האם נרשמו לו דו"חות ונדהם לגלות שאין חיה כזו. "פניתי שוב לחברת ההשכרה ואמרתי להם שביררתי באתר של משטרת דובאי והכנסתי את הפרטים שלי ושל המכונית ואין שום דו"ח שנרשם לי", הוא מספר. "הבנתי מהר מאוד שהחברה מנסה לעקוץ אותי ולעשות עליי כסף. אחרת למה שלא יציגו בפניי את הדו"חות שקיבלתי".

 

"התעקשו שאנחנו חייבים להעביר להם את הכסף"

איתי, כאמור, הוא לא היחיד. עוד עשרות ישראלים נתקלו במקרים דומים של עוקץ מול חברות השכרת הרכב בדובאי מכל המקרים הדפוס היה זהה: קיבלו דו"ח וחברת ההשכרה סירבה לשלוח להם אותו כדי לברר שאכן נהגו במהירות מעל המותר.

"בעלי קיבל דו"חות תנועה בסכום של 2,000 שקלים. פנינו לחברת ההשכרה ביקשנו שישלחו לנו את הדו"חות אבל הם סירבו, כנראה שהייתה להם סיבה טובה אחרת למה להסתיר את זה מאיתנו", ציינה פנינה. "הם התעקשו שאנחנו חייבים להעביר להם את הכסף. סירבנו. נכנסתי לאתר של משטרת דובאי ואפילו שוחחתי עם שוטרים שם והם בדקו וגילו שאין שום דו"ח תנועה שרשום על שם בעלי. הבנתי שזה עוקץ של של חברת ההשכרה ואנחנו לא מתכוונים לשלם כסף על דבר שלא עשינו. אני ממליצה לכל מי שקיבל דו"חות מהירות לא לשלם אגורה מבלי לקבל את הדו"ח ולברר את העניין באתר של משטרת דובאי".