הנהירה הגדולה למצרים, במהלכה יגיעו לסיני כ-200 אלף ישראלים בפסח, מתחילה השבוע. ולמרות שחצי האי צפוי להתמלא בישראלים שיפרנסו את המקומיים, עשרות שהזמינו חופשות גילו בימים האחרונים שבעלי המקומות ביטלו את ההזמנות שלהם. חלקם בטענה שהם לא רוצים לארח ישראלים ואחרים טענו שזה בגלל בעיות תשתית או תירוצים אחרים.

> המדריך המלא למטייל בסיני

"זה לא הגיוני ששבועיים לפני החג אומרים לנו שההזמנה שלנו לקמפ בוטלה. הזמנו את החופשה לפני חצי שנה", שחזרה רונה. "בנינו על החופשה הזו לפסח בסיני עם הילדים ועכשיו זה כמעט בלתי אפשרי למצוא מקום בקמפ או בחושה לחג הפסח, הכול מלא".

גם ליאת קיבלה ביטול מקמפ אחר בטענה של בעיות של תשתית. "כשניסיתי להבין איך זה הגיוני שזה בגלל בעיות של תשתיות ולאחרים לא ביטלו המנהל התחיל לגמגם, לא ידע מה לומר וטען שנחפש קמפ אחר בסיני ושאנחנו הישראלים רק עושים בעיות. כל שנה אנחנו נוסעים לסיני לחופשה משפחתית בפסח או בראש השנה ועכשיו אנחנו תקועים בלי שום פתרון".

חושה בסיני (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
בחושות החלו בשלל תירוצים והשאירו ישראלים ללא מענה. אילוסטרציה | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

לאורית נאמר מאחד מבעלי הקמפים שהוא מעדיף שישראלים לא יבואו אליו. "שאלנו למה ביטלנו לנו את ההזמנה ברגע האחרון, שבוע לפני פסח, אז הוא טען שהם עורכים שיפוצים במקום ומתקינים מזגנים חדשים. ביררתי עם חברים שהיו שם סופ"ש בשבוע שעבר וזה שקר, אין שם שום שיפוצים. אמרתי לבעל הקמפ שהוא משקר והוא התעצבן וטרק לי את הטלפון בפנים".

סיני הפכה ליעד חם ולוהט במיוחד עבור המטיילים הישראלים. היא זולה מאוד, במיוחד לאור העובדה שהלירה המצרית התרסקה בחודשים האחרונים (8 לירות שוות ערך לשקל, כשלפני כמה חודשים היחס עמד על 5 לירות לשקל). יחד עם זאת, מדריכת הטיולים בסיני ובמצרים, עלמה דיין, מכירה היטב את התופעה של הביטולים מהתקופה האחרונה.

"נתקלתי במקרים של זוגות שהגיעו עם ילדים לחופשה בסיני ובעלי המלונות אמרו להם שאין שום הזמנה על שמם", אומרת עלמה. "המלון רובו ריק. הם מציגים לו את ההזמנות שביצעו באינטרנט אבל הוא משיקולים לאומניים לצערי על עצם היותם ישראלים סירבו להכניס אותם".