הישראלים, כך מתברר, אוהבים מאוד את הקישוטים ואווירת חג המולד, אבל מעדיפים יותר את הסיילים של סוף השנה והחגיגות הפרועות של הסילבסטר. 

>> לפייסבוק של mako חופש

רונן קרסו, סמנכ"ל השיווק של איסתא, אומר שהדבר נובע בעיקר בשל העובדה שבערב חג המולד ובחג עצמו, החל ב-24 וב-25 בדצמבר, מקומות רבים כמו חנויות או בתי קפה סגורים, כולל רכבות, וזו, כך לדבריו, צרה צרורה לתייר. 

אייל זיו, מנהל השיווק של סוכנות הנסיעות קל נופש, מוסיף ואומר שיש העדפה לאירופה הקלאסית בסילבסטר מאשר בחג המולד. רוב הישראלים נוסעים לברצלונה, ברלין, אמסטרדם, פראג, לונדון ופריז, והם אוהבים מאוד את הסיילים והשופינג של סוף השנה.

וכשהביקושים גבוהים, גם המחירים בשמיים. מבדיקה שערכנו מתבררים פערים ניכרים בין אותן חבילות בערים המבוקשות באירופה בחג המולד לעומת הסילבסטר. כך למשל, חבילה לברצלונה הכוללת טיסה עם אל על ומלון ל-3 לילות על בסיס ארוחת בוקר עולה בחג המולד 590$ לאדם, כשאותה חבילה בדיוק בסילבסטר נמכרת ב-830$. פער של כ-940 שקלים. פער לא מבוטל של כ-1,250 שקלים מצאנו גם בחבילה לרומא הכוללת 3 לילות על בסיס ארוחת בוקר וטיסה עם ישראייר. ואלו רק 2 דוגמאות מייצגות. 

מי שמעוניין לנגוס מהתפוח הגדול יידרש להוציא מהכיס עוד כ-2,040 שקלים יותר בסילבסטר מאשר בחג המולד. ומי שרוצה לטעום קצת מאווירת חג המולד מבלי לטוס מכאן - נצרת, שעל פי הבשורה החדשה ניתנה בה הבשורה למריה הקדושה - אמו של ישו, היא אלטרנטיבה לוקאלית. תמורת 700 ועד 1,110 שקלים זוג יכול לבלות שני לילות במלונות בעיר ולחוות את אווירת החג במלוא הדרה. 

>> למה יש חורים קטנים בחלונות של המטוס?
>> בתי הקברות היפים בעולם