התחזית הצפויה להיום ׁ(23.7) במקומות נבחרים: החרמון עד 27 מעלות, טבריה (הכנרת) עד 39 מעלות, חיפה עד 31 מעלות, תל אביב עד 31 מעלות, ירושלים עד 32 מעלות, מצפה רמון עד 33 מעלות, ים המלח עד 41 מעלות ובאילת עד 41 מעלות.



איפה מומלץ לטייל בשבת? 

נחל הבאר - יער חניתה 

יער חניתה (צילום: Dmitriy Feldman svarshik, shutterstock)
צילום: Dmitriy Feldman svarshik, shutterstock

טיול מעגלי קצר וקליל, העובר ברובו בצל עצי חורש טבעי ועצי יער נטוע. השביל סובב את חניתה תחתית, המקום שבו תקעו יתד אנשי חניתה בשנת 1938 לפני שעלו לנקודת הקבע שבה שוכן הקיבוץ כיום. יער חניתה נטוע בגליל המערבי במדרון תלול היורד מחניתה לעבר שלומי. היער, המשתרע על פני 2,300 דונם, ניטע בראשית שנות ה-40 של המאה ה-20 בידי אנשי חניתה לאחר המבצע הנועז של העלייה לקרקע. קק"ל השלימה את עיקר נטיעת היער בשנות ה-60 וה-70. היער הוותיק משולב בעצי חורש טבעי, ואלה גם אלה צובעים את המדרון בירוק במשך כל השנה.

נקודת התחלה: חניון חומה ומגדל ביער חניתה. מכאן ישנן שתי אפשרויות:

מסלול מעגלי של 2 ק"מ: שביל נחל הבאר, מסלול מוצל לאורך כל הדרך, סימון שבילים ירוק ואדום, נמצא ממזרח לחניון חומה ומגדל. 

מסלול לא מעגלי: רכב אחד ימתין לכם בסוף המסלול - רושמים בוייז - 'עין כובשים יער חניתה'.

מתחילים את שביל הבאר - סמ"ש ירוק ואז אדום, כשמגיעים לבאר הישנה של חלוצי חניתה מ 1938 -במקום להמשיך מערבה ולחזור לחניון חומה ומגדל - פונים מזרחה (ימינה) בואדי עד שלולית חורף יבשה ואז ממשיכים פונים שוב ימינה לכביש דרך נוף יער חניתה כ 200 מטר, בצומת - שמאלה לחניון החרובים ולסדרת בריכות שכשוך של עין כובשים. מקום מושלם לפיקניק ולשכשוך במי המעיין..

המסלול באדיבות גלעד ארגמן, מורה דרך מוסמך מקיבוץ חניתה.


שמורת אלוני יצחק

אלוני יצחק (צילום: איל שפירא)
צילום: איל שפירא

שמורת הטבע אלוני יצחק הוכרזה בשנת 1969, והיא מאכלסת יער של אלוני תבור. עצים אלו נכחדו ברובם מאזור השרון בתחילת המאה ה-20, בשל פעילות כריתה נרחבת שבוצעה בידי העות'מאנים לטובת בנייה והסקה. ובזכות שמורה זו של רשות הטבע והגנים, אין צורך לנסוע אל הצפון הרחוק כדי להתענג על עץ יפה זה, שמסוגל לעתים להתנשא לגובה של 15 מטרים ויותר. פה ושם תוכלו להבחין על הקרקע בבלוטי אלון התבור, ובאביב הפריחה מרשימה.

מדובר במסלול קליל וכיפי שמתאים למשפחה, לעצירה "על הדרך" או סתם לשיטוט עצמאי ולקיחת אוויר. הגעה ביום חול, בעת שרק מבקרים ספורים משוטטים בו, תאפשר להתענג על אחד ממרחבי הטבע היותר קסומים באזור רמת מנשה.

שלטי עץ נמוכים שעליהם סימני חצים לבנים, יובילו אתכם אל שביל הטיול המעגלי. חלק מתחושת הניתוק המבורכת שמציעה השמורה, נעוץ בעובדה ששולי השביל מעוטרים לעתים בסבך של שיחים וצמחים מטפסים. כך, כמעט ואי אפשר להבחין בנוף שמחוץ למסלול.

המסלול חולף לצד אלוני התבור, אך במקום גם עצים כגון עוזרר קוצני, לבנה רפואי ומעט עצי אשחר ארץ ישראלי, ו"קוצים" שהותירו אחריהם דרבנים, שהשמורה היא ביתם. המסלול טומן בחובו גם מפגשים עם פינות ישיבה נעימות, בהם ספסלי עץ שנטמעים היטב בנוף. היער גם מהווה מקום מקלט עבור שועלים, דורבנים, ציפורי שיר ועופות דורסים.

איך להגיע? הכניסה לשמורה מצויה דרומית לגבעת עדה ומול כפר הנוער אלוני יצחק, בשוליו המערביים של כביש 6522 | שימו לב, אין כניסה לרכבים בתחומי השמורה.


שביל המעיינות - הרי ירושלים

שביל המעיינות (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

בתוך יער עמינדב שבהרי ירושלים יש שביל מדהים שמוביל ל-3 מעיינות, כולם נובעים בכל ימות השנה לתוך בריכות אגירה עם נוף פתוח להרי ירושלים. ההגעה לשם קלה, בחינם ולא נדרשת הרשמה מראש. אם חשבתם שאלו היתרונות היחידים של המקום, תשמחו לדעת שהשביל למעיינות מישורי, אין עליות ויש נוף מדהים לפיתוליו של נחל שורק, שמתחיל בהרי ירושלים וזורם עד לחוף פלמחים.

לפני שאסביר איך מגיעים, תדעו שמלבד הדרך הנוחה והמישורית שאורכה כ-20-30 דקות, יש גם דרך הגעה קצרה אך קשוחה, שתדרוש מכם לטפס מעלה על קיר סלעים במשך 5 דקות.

הדרך הארוכה אך היפה יותר

וויז: חרבת סעדים | מחנים לפני השלט של רשות הטבע והגנים ואז מתחילים ללכת לפי סימון שבילים ירוק עם השילוט "עין חנדק".

לאחר שחניתם ב"חרבת סעדים", לפני השלט של רשות הטבע והגנים, תראו שלט ברור עליו רשום "עין חנדק". זה הכיוון בו אתם צריכים ללכת כדי להגיע למעיינות. השביל מישורי, עובר ליד מערות טבעיות וכל הדרך תיהנו מנופיו של נחל שורק.

אחרי 20-30 דקות הליכה תגיעו לעין עוזי - המעיין הכי שווה בהרי ירושלים. כשתגיעו לשם אל תוותרו על טבילה במעיין. המים קרים במידה סבירה, יש צל כדי לנוח ושמש כדי להתייבש. במרחק 40 מטר משם, יש מעיין נוסף עם נוף מהמם להרי ירושלים וכדי להגיע אליו צריך ללכת במשך דקה עם השביל לכיוון מזרח.

הדרך הקצרה והקשוחה (לא מתאים לילדים)

וויז: עין עוזי ירוק-שביל ישראל (בדיוק ככה)

אין במקום שילוט או הסבר, אבל אחרי שתיסעו 5 דקות בדרך עפר שמתאימה לכל רכב, תראו קיר סלעים משמאלכם ושם תחנו.

מנקודה זו עלו במשך 5 דקות בעליה תלולה עד למעלה (מתחילים מקיר הסלעים הנ"ל), תסדירו נשימה ואז תראו מימין את עין עוזי שמלא במים בכל ימות השנה.

 >> לפרטים המלאים היכנסו

>> לכל המעיינות בארץ - מהצפון עד הדרום - היכנסו


תל יבנה - פלמחים

שביל האטד (צילום: עינב לנדאו )
צילום: עינב לנדאו

חוף ייחודי, טבע חולי, טיול ותצפית לקינוח, מה עוד צריך לבילוי משפחתי קליל? בגן לאומי חוף פלמחים יש קודם כל חוף, שעליו אין צורך להכביר במילים, פשוט בואו ותתרשמו לבד מהקסם. רשות הטבע והגנים הכשירה מסלול קליל של 2 ק"מ לערך שנקרא "שביל האטד" (על שמו של השיח הקוצני אטד החוף) השביל מתחיל מקצה החניה לכיוון דרום ממשיך עד לתצפית ביבנה ים ומשם בחזרה דרך "שביל המצוק" עד החניה חזרה. לאורך השביל תוכלו להתרשם מהצמחייה הייחודית של רכס הכורכר ומתצפית משגעת באתר הארכיאולוגי "יבנה ים".

וויז: גן לאומי חוף פלמחים

>> לעוד פרטים היכנסו