תודו בזה, מאז שהקטנים שלכם נולדו כל יציאה מהבית הפכה לאירוע הדורש הכנה של מינימום חודש מראש. כבר שכחתם מתי היתה הפעם האחרונה בה ראיתם סרט בקולנוע, כי לבייביסיטר תמיד יש מבחן יום אחרי וכי לא רציתם להעיק על ההורים. ולא התחלתי אפילו לדבר על טיולים - אתם בכלל זוכרים איך נראה נחל? הר? כלנית? רק המחשבה על ניסיון שמירת שיווי-המשקל עם המנשא או גרירת העגלה בין אבנים וסלעים מורידה את החשק.

אבל זה לא חייב להיות כך. אם אתם הורים לקטנטנים, אין צורך לוותר על בילוי באוויר הצח. הרבה יותר פשוט לקחת אתכם את הקטנים אל הטבע מאשר לשריין בייביסטר, ויש גם מסלולים שמתאימים בדיוק לכם ולפעוטכם. לפניכם כמה טיפים שיעזרו לכם לשרוד את הטיול עם חיוך וחמישה מסלולים מקסימים במיוחד בשבילכם.

קרוב לבית

ראשית כל, לפני שיוצאים אל הדרך, מומלץ להכין רשימת ציוד ולבדוק שלקחתם איתכם את כל הנחוץ לטיול מוצלח. אחרי שארגנתם הכל, תכננו מראש את הנסיעה. השתדלו לבחור יעד קרוב ולתכנן עצירות מנוחה בדרך, כמו כן רצוי להביא לנסיעה את המוזיקה האהובה על התינוק או הפעוט, וכן, כולנו יודעים שהם שומעים אך ורק בייבי מוצרט.

אם בחרתם ביעד שונה מאלו המוצעים בכתבה, בידקו מראש אם הוא מתאים לקטנטנים. נכון שכבר סחבתם מאג בהר תלול כשהייתם בגולני, אבל תאמינו לי, לשאת תינוק במעבר צר לצד תהום זה לא בדיוק אותו הדבר. מעבר לנגישות לעגלות או נוחות להליכה עם מנשא, חשוב שהמקום יהיה מוצל והמסלול לא יהיה ארוך מדי, כי כשלילדים תגמר הסבלנות גם אתם תתפללו להגיע כבר אל הסוף.

אז לפני שאתם קושרים את הילד אל הבוסטר, מתחמשים בכובע וקרם הגנה, ודוחפים עוד סנדוויץ' פסטרמה לתיק, אתם מוזמנים להציץ בהצעות שלנו לחמישה מסלולים מקסימים ונוחים לטיול עם הילדים.

יער חורשים (צילום: Ori~, Wikipedia, ויקיפדיה)
לא חייבים להתרחק מהמרכז. יער חורשים | צילום: Ori~, Wikipedia, ויקיפדיה

בכל עונה צבע אחר | יער חורשים

יער חורשים הוא ההוכחה כי לא חייבים להתרחק מהמרכז בשביל למצוא מקום מוצלח לטייל בו שאינו הומה אדם. לצידו של נהר הירקון שוכן יער קטן ומופלא המשנה צבעיו לפי עונות השנה, מצהוב של סביונים וחמציצים, ללבן של כרכומים ושקדיות ועד אדום של פרג ונורית. המסלול ביער המתפתל בין עתיקות מהתקופה הרומית-ביזנטית שופע עצי אקליפטוס, ברוש ואורן, ונוח גם לקטנטנים שטרם מסוגלים לצעוד לבדם. הילדים הגדולים יותר יוכלו להשתעשע במתקני משחק שהוצבו במקום ובדיונות החול הרבות. השביל ברובו רחב מספיק ונוח עבור עגלת תינוק.

איך מגיעים? נוסעים בכביש 444 עד לצומת חורשים, פונים מזרחה לכביש 5333, בכיכר הראשונה ממשיכים ישר אל שערי קיבוץ חורשים. לפני שער הקיבוץ פונים שמאלה ונוסעים עד שלט הכניסה אל היער. נוסעים בדרך עפר עד לחניה.

קטלב צילום דניה טקגי (צילום: דניה טקגי)
מסלול קל המתפתל בין עצי אלון וסלעים. נחל קטלב | צילום: דניה טקגי

סיפור שהוא עץ | נחל קטלב

למטיילים עם פעוטות קיים מסלול קל המתפתל בין עצי אלון וסלעים במורד הנחל. הנחל, שהינו אפיק של נחל שורק, נקרא על שם עץ הקטלב. המשקיעים מביניכם יכולים לחפש באינטרנט את האגדות השונות על שמו של עץ, להדפיס ולהקריא לילדים במהלך הטיול, ההנאה מובטחת. אם אתם כבר שם, אל תשכחו לקפוץ לבקר במערת הנטיפים, "מערת אבשלום" הנמצאת במרחק של כ-5 דקות נסיעה מהנחל, גם בה אגב אפשר לשוטט עם עגלת תינוק. אגב, אם תתאפקו עד למרץ-אפריל, תוכלו לראות את המקום בשיא פריחתו וליהנות ממגוון פרחים לאורך הנחל. חשוב להדגיש בפני ילדיכם כי בשמורות אסור לקטוף פרחים, ולו אף סביון אחד.

איך מגיעים? מכביש 386 פונים ימינה בצומת בר גיורא לכביש 3866, ונוסעים עליו בכיוון צפון-מערב. בין היישובים בר גיורא לנס הרים, ישנו מרכז מידע של קק"ל, כאן חונים.

פארק רמות מנשה-גבעת הרקפות-פנינה לבני (3)
ירוקה ופורחת בכל חודשי השנה. גבעת הרקפות

גם בלי רקפות | גבעת הרקפות ברמות מנשה

אם תגיעו לכאן בין דצמבר למרץ תבינו מהיכן נובע שמה של הגבעה, לנגד עיניכם יתגלה מרבד מרהיב בצבעי ורוד- לבן שיוצרות אינספור רקפות בפארק רמות מנשה. אבל גם בחודשים אחרים, כמו עכשיו נניח, האזור פשוט יפהפה - הוא ירוק ופורח ויש בו מקומות עצירה מקסימים עבור מנוחה ופיקניק. בגבעה תמצאו שביל הליכה מעגלי, קליל ונוח באורך קילומטר אחד.

לבאים עם מנשא, גשר עץ ייקח אתכם לעליה מתונה אל החורשה. אחרי שהספקתם לשאוף את אוויר האורנים והפרחים, שביל היורד מן הגבעה יוביל אתכם אל דרך עפר למרגלות הגבעה שסיומה בנקודת המוצא. נושאי עגלות יכולים לוותר על העלייה וליהנות מהצומח לצידי דרך העפר.

איך מגיעים? פונים בצומת אליקים לכביש 672. חולפים על פני קיבוץ דליה וממש לפני גלעד (אבן יצחק) פונים ימינה לחניון. שלט במקום יראה לנו את השביל לגבעה הנמצאת בצידו השני של הכביש.

טיולים בצפון: הר מירון והעמק שלמרגלותיו (צילום: Beivushtang)
מסלול מעגלי קל באורך קילומטר וחצי. הר מירון | צילום: Beivushtang

לא רק בל"ג בעומר | הר מירון

שביל הפסגה בפסגת הר מירון הוא אחד השבילים היפים והפופולריים בישראל ולא בכדי. אל המסלול המעגלי שאורכו כקילומטר וחצי, ואינו קשה בכלל, מגיעים אחרי שפנינו מזרחה מאזור החניה ועלינו אל השביל. הדרך מוצלת ברובה, לצידה פריחה מרהיבה ושלל צמחיה ים תיכונית והיא משקיפה אל נוף הגליל העליון עוצר הנשימה. ניתן אף לעצור במרפסות רבות לאורך הדרך ולהנות מאוויר הרים צלול ומתצפית מפעימה על הרי הלבנון, רמת הגולן, החרמון ומישור החוף. שימו לב! מסלול זה אינו מתאים לעגלות ויש צורך במנשא.

איך מגיעים? בכביש 89, סמוך לקיבוץ סאסא, פונים מזרחה להר מירון לפי השילוט. ממשיכים בנסיעה במעלה ההר עד לשלט "אין כניסה", שם פונים ימינה אל החניון.

עוד הר עגול צילום דניה טקגי1 (צילום: דניה טקגי)
נקודת תצפית המשקיפה על רמות מנשה. ההר העגול | צילום: דניה טקגי

לטפס עם הרכב | ההר העגול

בהר העגול, שמוקדש לזכרו של הצנחן ראובן גלקין ונמצא בחלקו המזרחי של מושב עמיקם, תמצאו מסלול קצר ונעים לשוטטות המוקף צמחייה, אורן, אלון, נוריות ורקפות. בראש ההר ישנה נקודת תצפית המשקיפה על רמות מנשה, עמק הנדיב ונחל התנינים. הצטיידו מראש ותוכלו גם לסעוד על אחד משולחנות הפיקניק במקום. על השביל הרחב במעלה ההר אפשר לטפס עם כל כלי רכב, כולל עגלות תינוק.

איך מגיעים? נוסעים על כביש החוף, במחלף קיסריה ממשיכים מזרחה בכביש 65 עד לצומת מחנה 80. פונים שמאלה לפרדס חנה בכביש 652 וממשיכים עד לצומת עדה. פונים ימינה לכיוון גבעת עדה בכביש 653 ובמסעף לפני גבעת עדה פונים שמאלה לכיוון עמיקם. נוסעים בכביש עד למושב, עוקבים אחרי השילוט במושב להר העגול.

>> מרוקו על 2 גלגלים: מסע אופניים ששווה קריאה
>> די, תודו: לא כיף לכם בחו"ל