כבר שנים שאומרים שצפת "לא מממשת את הפוטנציאל". עיר בעלת מורשת היסטורית עשירה, בירת הגליל העליון, מארבעת ערי הקודש, עם נוף מרהיב להרי המירון וזיקה אמנותית עזה. בתוך כך, מלון רות הוותיק בצפת, שנרכש על ידי רשת מלונות דן, מנסה להחזיר עטרה ליושנה ולספק חוויה צפתית אותנטית שתאפשר לכם לחוות את העיר במלוא הדרה אפילו מבלי לצאת מפתח המלון.

המקום

המלון מכיל 76 חדרים, מתוכם 15 שהיו קיימים עוד בעת ששימש כחאן אירוח בתקופת הממלוכים לפני כ-800 שנה.  מבחוץ "רות" אינו נראה מרשים, אולם כשנכנסים אליו מתגלה הפלא. מתחם בעל יופי קלאסי שמדמה את העיר העתיקה של צפת עם סמטאות אבן יפהפיות, חדר אוכל ששימש בעבר כאורווה לסוסים של הסוחרים, פינות ישיבה עם צפייה לנוף המרשים וחאן עתיק ויפהפה מעוטר בקשתות שבו מתקיימות פעילויות שונות. האווירה הרומנטית והקלאס שמשדר המלון הפכו אותו ליעד מוצלח גם לצילומי מפגש הזוגות בעונה השלישית של "חתונה ממבט ראשון".

מלון רות (צילום: דמיטרי פטרובסקי)
צילום: דמיטרי פטרובסקי
מלון רות (צילום: אייל מריליוס)
צילום: אייל מריליוס

מלון רות (צילום: סתיו ורסנו)
צילום: סתיו ורסנו

בשנת 2019, בשיא תקופת הקורונה, קנתה רשת מלונות דן את המלון מרשת רימונים שניהלה את המקום מאז שנות ה-80. הרשת ביצעה בו שורת שדרוגים בחדרים במטרה להפוך אותו למלון בוטיק פרימיום, בדומה למלון הסקוטי בטבריה שהקים וניהל מנכ"ל מלון רות הנוכחי שמעון קיפניס. במלון מתכננים שיפוץ מסיבי בעלות של בין 50-80 מיליון ש"ח על מנת להוסיף 25 חדרים וליצור גלריית אמנות וגן פסלים. אולם כבר כעת ניתן לראות את פירות ההשקעה, כשהמלון משלב בהצלחה בין הבנייה הצפתית המסורתית לבין הניהול המתוקתק של רשת דן.

החדר

החדר בו השתכנו הוא אחד מבין 15 חדרים במלון שקיימים עוד מתקופת החאן. שלושה מתוך ארבעת קירות החדר עשויים מאבן גיר שנחצבה בגליל, שנותנת תחושה של מסע בזמן לימים בהם צפת עוד הייתה עיר מסחר מובילה ואבן שואבת לתיירים. המראה משולבת כחלק מחלל הקיר ויוצרת אשליה אופטית מרהיבה של מערה המובילה לחלל אחר. חדר האמבטיה פונקציונלי יותר ומתיישב יותר עם מה שעולה בדמיון עם רשת מלונות דן. חדרים נוספים במלון אינם מכילים את האבנים האותנטיות, אך הינם בעלי עיצוב קלאסי ונעים המשרה תחושת חמימות.

מלון רות (צילום: דמיטרי פטרובסקי)
צילום: דמיטרי פטרובסקי

מה עושים?

מלון רות נמצא במרכז העיר העתיקה היפה על סמטאות האמנים שבה והדרכים העקלקלות שם תוכלו לצאת לסיור רגלי (רק זכרו שמדובר בעיר חרדית ברובה, כך שבסופי שבוע המקומות היחידים לאכול ולשתות הם בתוך המלון).

> מה שווה לעשות בצפת?

מדי שבת מתקיימים שני סיורים לאורחי המלון – האחד מספר את תולדות המלון כחלק מההיסטוריה של צפת והשני לוקח את האורחים לסיור ברחבי העיר העתיקה. עבורי הסיורים היו קצת מעייפים, אך יכולים לספק את מי שמתעניין בתולדות העיר. בנוסף לא כדאי לוותר על ראש פינה הסמוכה ובעלת האופי הליברלי יותר שנמצאת מרחק 10 דקות נסיעה.

העיר העתיקה בצפת (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
העיר העתיקה של צפת | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

בנוסף, המלון מציע פעילויות רבות למבקרים ללא תשלום מדי סוף שבוע. מדי שישי מתקיימת קבלת שבת חגיגית במתחם החאן. בסוף השבוע בו התארחנו היא נערכה עם שירה בציבור של הטיש הגדול.  כמו כן, מציע המלון מדי שישי סדנת יין עם אשת היין ענת ברק והרצאות ומופעים משתנים בסופי שבוע – בשישי הקרוב (9.12) ניתן יהיה לצפות במופע מחווה למאיר אריאל ובסופ"ש שאחריו יגיעו כתבי חדשות 12 אור הלר ואוהד חמו להרצאות במלון.

בשל החורף לא יכולנו ליהנות מהבריכה החצי אולימפית המרשימה שהמלון מציע בחודשי הקיץ ובשל עצלות לא השתמשנו בחדר הכושר הסטנדרטי שנמצא בתוך החאן היפהפה. מתחם הספא עדיין אינו פעיל, אך במלון מבטיחים כי יוקם ויופעל כבר במהלך החודשים הקרובים.

מלון רות (צילום: אלכס פישי)
צילום: אלכס פישי

מה אוכלים (ושותים)?

עכשיו הגענו לחלק שמבחינתי מהווה את גולת הכותרת של המלון - בר היין הכשר מוזה (Muza) שנפתח רק ביולי האחרון במרתף עתיק מהמאה ה-13, ששימש כמחסן נשכח. ואיזה בזבוז זה היה לא להשתמש במקום היפהפה שמכיל פינות ישיבה אינטימיות, חלל ישיבה נוסף פנימי, בר עץ מרשים ומרפסת עם נוף משגע.

אבל החמימות והרוגע שהמקום משרה עם הכניסה אליו הם רק הפתיח לחוויה צפתית אמיתית שתענג את הבטן והחך. אשת היין, ענת ברק, בנתה יחד עם השף גדי אולשינסקי תפריט מזטים גלילי צמחוני שנשען על ירקות, גבינות ומאפים מקומיים.

מלון רות (צילום: דמיטרי פטרובסקי)
בר היין | צילום: דמיטרי פטרובסקי

התפריט הנהדר כולל מנות קלילות ומענגות כמו פלפלונים קלויים במילוי גבינת עזים, סלט פאטוש עם כדורי לבנה נימוחים, עלה בצק פריך במילוי גבינות גליליות או כרוב ממולא באורז מתובל ואגוזי קשיו. כולן קלילות, מלאות טעמים מקומיים שמשתלבים זה עם זה ובמחירים שקשה למצוא במרכז שנעים בין 25-45 שקלים. ואל תפספסו את הקינוחים שכוללים מאפה קדאיף, מעדן סורי בשם חלוואט אל גיבן וקינוח לבנוני עתיק בשם ליאלי המזכיר מלבי בסגנונו.

לכל מנה מתאימה וממליצה ברק על היין המתאים לה מתוך 500 בקבוקי היין בבר, כשהדגש הוא על יינות מהאזור של יקבים קטנים ובינוניים בעלי תוצרת אחידה ואיכותית כמו יקבי הרי גליל, יקב לורייא בספסופא ויקב אבוהב הצפתי בבעלות דיג'יי העבר יגאל ביטון. ניתן גם לנסות וויסקי צפוני מקומי מוצלח של מזקקת גולני.

מלון רות (צילום: סתיו ורסנו)
קוקטייל בשקיעה | צילום: סתיו ורסנו

מלון רות (צילום: סתיו ורסנו)
צילום: סתיו ורסנו

החיסרון היחידי במקום - עם כניסת השבת נכבית מוזיקת הלאונג' הנעימה בשל כשרותו של המקום, דבר שפוגם בבר שיכול היה להפוך למקום מפגש ובילוי שכה חסר בצפת בסופי השבוע. אה, וגם תשכחו מוויי-פיי או קליטה סלולרית סבירה במרתף. אבל כדי ליהנות באמת מהחוויה זה בעצם יתרון.

למי שמסתפק בחדר האוכל של המלון יחכה היצע מכובד של מנות בשריות וארוחת בוקר עשירה, אך עם כמות קטנה מדי של אופציות צמחוניות ותוספות וקינוחי פרווה סבירים ותו לא.

כמה זה עולה?

 672-902 שקלים לחדרים שונים (כולל סוויטות) ללילה לזוג

בשורה התחתונה?

חוויה צפתית רומנטית אותנטית במיקום מרהיב, עם עיצוב בטעם של פעם במובן הטוב של המילה, שלל פעילויות ובמחיר שפוי ביחס לישראל. שווה לחלוטין, ואל תדלגו על בר היין. 


 

מלון רות, רחוב ט"ז 1א, מושבת האומנים צפת. לפרטים והזמנות: 03-7408988 או באתר

* הכתב היה אורח של המלון