המיתוס אומר שעם המדים והקיטבג מקבלים בבקו"ם גם כמה קילוגרמים עודפים - אבל במקרה של סמ"ר אבירם סגלוביץ' ההפך הוא הנכון. בתוך שנה הוא הפחית כ–70 קילוגרם, שהיו למעשה כ־50 אחוז ממשקל גופו.

אבירם סגלוביץ' (צילום: במחנה)
"היום חיילים באים להתייעץ איתי איך להתאמן". סמ"ר אבירם סגלוביץ', לפני ואחרי | צילום: במחנה

סמ"ר סגלוביץ', שמשרת כאחראי מזון בבסיס מחו"ה אלון של חיל החינוך והנוער, התגייס לצבא וקיבל פרופיל זמני בגלל עודף המשקל. במהלך השירות הוא המשיך להשמין, עד שמשקלו הגיע ל–150 קילוגרם. היום בו הודיעו לו כי הוא מועמד לשחרור מצה"ל בשל עודף המשקל לא איחר להגיע. "אמרתי לעצמי שאני לא רוצה להשתחרר, שאני רוצה להמשיך לשרת בתפקיד שלי. לכן, באותו היום החלטתי שאני מתחיל דיאטה", הסביר סמ"ר סגלוביץ'.

"בהתחלה הייתי מרעיב את עצמי"

הירידה במשקל לא הייתה קלה. בתחילת הדרך הוא סבל מבעיות בריאותיות כמו לחץ דם ועייפות מוגברת, דבר שהקשה על הפעילות הגופנית. "בהתחלה הייתי מרעיב את עצמי, אוכל רק מרק ולא עושה ספורט. אמנם רזיתי, אבל זה לא תרם להרגשה הכללית ולמעשה איבדתי את כל שמחת החיים", סיפר.

את הפתרון הוא מצא בשילוב פעילות גופנית לצד תזונה נכונה, ואחרי שירד מעט במשקלו החל בהדרגה לרוץ. היום, אנשים שהכירו אותו בעברו כבר אינם מזהים אותו בגזרתו החדשה. סמ"ר סגלוביץ' ניצל את תפקידו כדי להקל על חבריו לבסיס שרוצים גם הם לשמור על הגזרה, והזמין למחו"ה אלון מוצרי מזון בריאים יותר, ביניהם לחם מקמח מלא, גבינות רזות ומיונז דל שומן. "היום אני אנרגטי, ספורטיבי ובעל ביטחון הרבה יותר גבוה, גם בתחום הרומנטי", סיפר סמ"ר סגלוביץ'. "חיילים בבסיס באים להתייעץ איתי כדי לדעת איך להתאמן ומה לעשות על מנת לרדת במשקל".

מה הטיפ שלו למבקשים לרזות? "יש כאלה שאומרים 'אני אתחיל מחר'. הרעיון הוא להתחיל באותו הרגע שבו שאתה מחליט, ופשוט לעשות את זה", הסביר. "אל תבקרו יותר בשק"ם, פשוט קומו ותתחילו לעשות פעילות גופנית".

לעמוד הפייסבוק של "במחנה"

>> הדרך למסע כומתה: כושר קרבי, המדריך המלא