דרום קוריאה אישרה כי תשקיע סכום התחלתי של 2.6 מיליארד דולר במערכת הגנה מפני ארטילריה וטילים הדומה למערכת כיפת ברזל הישראלית. בסיאול מחפשים מענה לאיום הרקטות המשמעותי מצד צפון קוריאה, המכסה כמחצית מתושבי המדינה בהם גם עיר הבירה.

הדיווחים הראשונים כי דרום קוריאה החליטה לפתח בעצמה מערכת יירוט דומה לכיפת ברזל החלו להתפרסם כבר לפני כשנה וצוין בהם כי הקוריאנים אף בחנו בעבר את רכישת המערכת הישראלית עצמה.

הפיתוח הוא חלק מהשקעה ביטחונית אדירה בהיקף של 253 מיליארד דולר על פני חמש שנים הכולל רכש של נושאת מסוקים, מטוסי קרב חלקם מייצור עצמי וחמקנים, טנקים, פיתוח של אמצעי לחימה חדשים וכאמור, מערכת יירוט נגד טילים.

צפון קוריאה מכוונת לעבר הדרום מאות אלפי רקטות, טילים וקני תותח ארוכי טווח. מול האיום הזה יש בדרום סוללות טילי פטריוט ו-THAAD. בהן גם סוללות אמריקאיות.

עם זאת, לדרום קוריאה אין כיום מענה הולם לארטילריה ארוכת הטווח ומשגרי רקטות רב קניים היכולים לשגר כמויות גדולות של פגזים ורקטות בקבועי זמן קצרים. כאמור גם לעבר סיאול הבירה שנמצאת רק 40 ק"מ מהגבול.

המערכת החדשה אותה דרום קוריאה מתכוונת לפתח, אמורה לספק מענה לאיום הזה כחלק ממערך הגנה רב שכבתי שיגן עליהם מפני הצפון.

עוד נזכיר כי בעבר דווח שארה"ב, שרכשה שתי סוללות כיפת ברזל, מתכוונת להציב אחת מהן בתחומי דרום קוריאה. ברור שסוללה אחת לא תספק מענה לאיום, אולם היא תיבחן בתנאי השטח המקומיים. מה שיסייע לארה"ב וגם לדרום קוריאה בנתונים לפיתוח מענה משלה.

הטיל (צילום: JUNG YEON-JE/AFP, GettyImages)
טיל עצום של צפון קוריאה במצעד צבאי. איום על הדרום | צילום: JUNG YEON-JE/AFP, GettyImages