צבא טאיוואן הודיע כי יכפיל את סד"כ "חיילי סוף השבוע", הכינוי לפרויקט מילואים שחייליו מזומנים לאימונים בכל סוף שבוע. לטאיוואן צבא מילואים גדול שיחד עם הצבא הסדיר אמור להגן על האי מפני פלישה אפשרית של סין. על רקע הפלישה הרוסית לאוקראינה, נראה שגם שם לא לוקחים סיכון ומשדרגים את יכולות הצבא וההגנה על המדינה.

בשנת 2017, צבא טאיוואן הקים פרויקט מילואים חדש, לצד צבא המילואים הרשמי תחת השם "חיילי סוף השבוע". במסגרת הפרויקט הזה, מגייסים חיילים משוחררים ואנשי קבע שסיימו את השרות שלהם, לאימון במהלך סוף השבוע.

מדובר בחיילים בעלי ניסיון רב בתחומים שונים כמו צליפה, לוחמה בטרור, נ"ט, רפואה ועוד. כך הם משמרים עוד כוח מילואים איכותי יחד עם הצבא הגדול.

על פי הודעת צבא טאיוואן, תוכפל כמות החיילים שהם מגייסים למטרות אימונים, מ-50 חיילים בכל סוף שבוע ל-100 חיילים בכל סוף שבוע. בנוסף לזה, יוקמו בסיסים חדשים להכשרת אנשי מילואים, כמו גם בסיסי אימונים חדשים לחטיבות המילואים.

איום הפלישה הסינית (צילום: Mandy Cheng/AFP/Getty Images)
אימוני צבא טאייוואן על רקע איומי סין לפלוש למדינה ולכבוש אותה, ארכיון | צילום: Mandy Cheng/AFP/Getty Images

בעבר צבא טאיוואן דיווח כי בתקציב הנוכחי ובקיבולת הבסיסים שלהם, הם יכולים לאמן באופן יעיל רק 120,000 חיילי מילואים בכל שנה. זאת למרות שמערך המילואים שם מונה למעלה מ-300,000 חיילים מסוג זה. כעת השאיפה היא שעד סוף שנת 2023 תהיה להם היכולת לאמן את רובם ככולם.

הגנה מארה"ב והשראה מאוקראינה

לטאיוואן צבא סדיר וקבע המונה כ-165,000 חיילים, בדומה אגב לישראל, בנוסף לזה צבא מילואים המונה 1.6 מיליון חיילים. מדובר בכוח צבאי קטן, אף זעיר ביחס לאויבת הגדולה סין. אם כי המלחמה בין צבא אוקראינה הקטן לצבא הרוסי הגדול שפלש לשטחה, לימדה כי המספרים לבדם אינם מתכון לניצחון.

במסיבת עיתונאים שהתקיימה לאחרונה בטוקיו, יפן, נשאל נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שביקר במדינה אם ארה"ב תגן על טאיוואן במידה וזו תותקף. ביידן השיב באופן נחרץ שכן. "הרעיון שיש סכנה שטאיוואן תיכבש בכוח איננו מתקבל על הדעת, ויש לצפות שדבר כזה לא יקרה", הוסיף.

איום הפלישה הסינית (צילום: Mandy Cheng/AFP/Getty Images)
אימוני צבא טאייוואן על רקע איומי סין לפלוש למדינה ולכבוש אותה, ארכיון | צילום: Mandy Cheng/AFP/Getty Images

לפני כשנה אף נחשף ב"Financial Times", כי צבאות ארה"ב ויפן החלו להתכונן למלחמה מול סין ובנו יחד תוכנית מבצעית עליה גם החלו להתאמן. בוושינגטון רואים באיום הסיני באסיה כראשון ברשימת האיומים ואף העבירו כוחות שהוצבו במזרח התיכון לאסיה כדי לבלום כל מתקפה אפשרית מכיוון סין.