יותר משלושה חודשים מאז פלש הצבא הרוסי לאוקראינה והלחימה עדיין נמשכת. כעת מדווחים בבריטניה כי במטרה להגדיל את סד"כ (סדר כוחות) הלוחמים של הצבא הרוסי באוקראינה, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ביטל את מגבלת הגיל, מה שאומר שהצבא הרוסי יכול לגייס למלחמה חיילים מעל גיל 45.

סביר שהמגויסים היותר מבוגרים יוצבו בעיקר ביחידות הלוגיסטיקה או ביחידות תמיכה כמו תותחנים ואף צלפים. מאז פרוץ הקרבות נהרגו על פי ארגוני המודיעין של המערב למעלה מ-16,000 חיילים רוסים, באוקראינה טוענים כי המספר כמעט כפול ועבר כבר את ה-30,000 מתוך בין 100 ל-150,000 חיילים רוסים שנשלחו לאוקראינה. על כן, זקוקה רוסיה לתגבורת של חיילים חדשים.

גורם באחד מארגוני הביון המערביים, אמר כי הצבא הרוסי גייס כ-130 אלף חיילים סדירים שנמצאים בימים אלו בהכשרה. ברוסיה, טוענים כי חיילים סדירים לא נשלחים לחזית, לשם שולחים רק חיילי קבע. אולם, מתחילת הפלישה לאוקראינה כבר נפלו בשבי גם חיילים סדירים וההערכה היא, שגם חלק מהמגויסים החדשים ישלחו לשם.

חוליות החיסול ששלחה רוסיה

במקביל, מגיעים דיווחים ממזרח אוקראינה על המשך ההתקדמות של הצבא הרוסי, לפיהם הרוסים שולטים כבר ב-95 אחוזים משטחי חבל דונבאס. עוד טוענים שם כי רוסיה שלחה לאזור "חוליות מוות" שתפקידן לחסל אנשי ממשל ובכירים אוקראינים באזור הזה.

"כל בכירי הממשל והמשטרה כאן נמצאים כל הזמן בתנועה. הרוסים מחפשים אותנו". סיפר מפקד משטרה באזור לוהנסק ל"מירור" הבריטי. לדבריו, "הרוסים מנהלים קמפיין טרור".

מדובר בשיטה ישנה ומוכרת של הרוסים. לצד הכוחות הסדירים הם שולחים חוליות של לוחמי ספצנאז (כוחות מיוחדים) מגופים שונים במטרה לנטרל את שכבת ההנהגה של ההתנגדות לכוחות שלהם.

עוד לפני תחילתה הרשמית של הפלישה, חוליות ציד רבות הסתננו לאוקראינה, כולל לערים קייב, אודסה ואחרות, אולם רובן נכשלו במשימתן ולא מעט מהן נלכדו על ידי שירותי הביון האוקראינים.

התמונות מהזירה (צילום: SERGEI SUPINSKY/AFP/GettyImages)
זירת חיסולם של רוסים שהסתתנו לקייב בתחילת הפלישה | צילום: SERGEI SUPINSKY/AFP/GettyImages