נשק לייזר
אל תטעו - הנשק הזה לא יורה כלום. הוא משגר קרני לייזר

היום, כשלוחם, טרוריסט או כל אדם שנקלע לשדה קרב רואה קרן לייזר שמכוונת לגופו, הוא לא תמיד יודע מי מכוון אליו את קרן הלייזר, אבל הוא יודע שאחרי הקרן, כנראה שיגיע הכדור שיפלח את גופו וישים קץ לחייו. פריצת דרך של חברת MBDA הגרמנית הופכת את הכדור למיותר ואת קרן הלייזר לעניין עצמו.

על פי דיווח באתר "Defense Talk", בניסוי שערכה החברה הגרמנית, הוצגו יכולותיו של נשק הלייזר החדש שמסוגל לשגר קרן לייזר ולשרוף או לחורר כל מה שהיא עוברת דרכו. בניסוי, שמהווה כברת דרך בפיתוח תחום נשקי הלייזר, הצליחה החברה להגיע לקרן לייזר בעוצמה של 40 קילו וואט שבכוחה ליירט פצצות מרגמה תוך שניות בודדות ולחורר חורים בפלטות מתכת עבות.

אם לזה מסוגל הנשק הזה, נסו לתאר לעצמכם את ההשפעה שלו על פעילי טרור בודדים ברחובות צפופים של קסבה בעיר פלסטינית טיפוסית, על חטיבות שריון בשטחי רמת הגולן או על כלי טיס של האויב שיכולים לפלח את שמי הארץ בשניות בודדות.

מערכת הגנת לייזר אזורית (צילום: צבא ארצות הברית)
הפיתוח הגרמני נוסף לפיתוחי לייזר קיימים | צילום: צבא ארצות הברית

>> נושמים צבא? לסיפורים הכי מעניינים, הצטרפו לפייסבוק של פז"ם

מתאים לכל סוג עימות

בניסוי הוצגה איכותה הגבוהה של קרן הלייזר, הדיוק שלה והחיסכון הכרוך בשימוש בה, מה שמאפשר לוודא שהמטרה מנוטרלת במהירות ובאמינות. "הנשק יהיה מסוגל לתת מענה לאיומים קונבנציונאליים ולעימותים א-סימטריים", הסביר פיטר היימאייר, בכיר ב-MBDA, כשהוא מתייחס לאופיו של שדה הקרב המודרני, הגולש לא פעם לאזורים אורבאניים ומערב אזרחים חפים ומפשע. "קרני הלייזר יוכלו לתרום רבות להגנה על כוחותינו, הם מאופיינים בדיוק לטווחים ארוכים, בעלויות תפעול נמוכות ובמניעת נזקים סביבתיים".

הניסוי נערך כחלק מסדרת ניסויים שעורכת החברה כבר 4 שנים ושצפויה להימשך, כאשר הניסויים הבאים ותצוגות היכולות הבאות יעשו בהמשך החודש הנוכחי ובמהלך החודש הבא.

בעייתיות משפטית?

שימוש בלייזר בשדה הקרב לא היה עד כה רק חלק מדמיונם הקודח של מפיקים הוליוודיים, אלא גם חלק מפיתוחים שעמלים עליהם בעולם כולו כדי לייצר נשקים מדויקים יותר, זולים יותר ויעילים הרבה יותר. כך לדוגמא, את מקומה של מערכת ההגנה האקטיבית, כיפת ברזל, כמעט תפסה מערכת הנאוטילוס, מערכת לירוט אובייקטים מעופפים הפועלת על קרני לייזר. אלא שהפיתוח הזה ירד לטמיון ולא נכנס לשימוש בשל עלויות הדלק הגבוהות הכרוכות בשימוש בו, עלויות שהחברה הגרמנית הצליחה לחסוך.

מועד הטמעת מערכת הנשק החדשה בשדה הקרב על ידי צבאות מערביים איננו ידוע ואינו כרוך רק בהשלמת הפיתוח הטכנולוגי, אלא גם בבחינת הנשקים האלו מבחינת הדין הבינלאומי – עד כמה הם באמת מונעים נזק סביבתי, מה ההשפעה ארוכת הטווח של קרן הלייזר על לוחם שנפגע ממנה אבל לא נהרג והיבטים משפטיים נוספים.

>> שליחות קטלנית בלב האוקינוס: העולם מתחמש בספינות קרב לא מאוישות