ג’יידן לואו, נער טרנסג’נדר בן 18 מקיימברידג’שייר, אנגליה, התאבד בעקבות עיכוב במתן שירותי בריאות להליך המעבר, כך פורסם בידי הרשויות לאחרונה. מותו של לואו בספטמבר אשתקד הכה בתדהמה את הוריו וחבריו. ייתכן שהמקרה קשור גם במערכת יחסים רומנטית אותה שמר ג’יידן בסוד, שנגמרה באופן פתאומי והותירה אותו אובד עצות.

ג’יידן עשה את צעדיו הראשונים בתור אמן, ואף שינה את שמו במרשם האוכלוסין בהיותו בן 17. למרות התמיכה שהוצעה לו במרפאה המקומית, הוא נאבק לקבל הכרה מידי ארגון הבריאות הלאומי, שאמור היה לסבסד את הטיפול ההורמונלי. במקום זאת, החליט לרכוש הורמונים ברשת. אמו קלייר מספרת שבנה הודיע לה שהוא נאלץ לעבור למרפאה למבוגרים, מאחר שהוא מתקרב לגיל 18.

קלייר מציינת שההשלכות של המעבר ממרפאה למרפאה, אילצו אותו לקבוע תור מחודש, שזמן ההמתנה אליו הוא כשנתיים. "אני לא יכול להמשיך לחיות ככה", אמר לה ג’יידן. "לכן הרשינו לו לחפש פתרון באינטרנט", היא מסבירה, "תמכנו בו בגלל שהיה נואש. הוא חי בהמתנה לתחילת הטיפול".

"הוא חשב שזה לא הגיוני לחיות חצי בת חצי בן. מאחר שהחל לקחת טסטוסטרון חשבנו שהמצב ישתפר, אבל אולי זה היה מעט מדי ומאוחר מדי". במסמכי הרשויות שמתפרסמים כעת, הוצהר בידי רופאים מתמחים במעבר מגדרי, שג’יידן היה אמור לקבל את הטיפול המסובסד תוך 11 חודשים, אך מכיוון שהגיע לגיל 18, נאלץ לעבור למרפאה למבוגרים ולהמתין מחדש זמן המתנה ארוך, שאינו עומד בתקנות ארגון הבריאות הלאומי של הממלכה המאוחדת.

>> "זה מה שקרה כשסיפרתי שהבן שלי הומו"

>> אנחנו יודעים למי אתם הולכים להצביע בבחירות

>> 11 סדרות שייצאו ב-2019 וממש שווה לחכות להן

מותו הוגדר כמעשה ספונטני, מצאו אותו ללא רוח חיים לצד פסי הרכבת, שם מצא את מותו מהתנגשות ברכבת חולפת. אביו מעיד שכבר מגיל קטן הזדהה ג’יידן כבן, והמשפחה כולה ידעה שהוא טרנסג’נדר. הוא הוסיף כי בנו לקח מנת יתר שנה קודם לכן, כשנפרד מחברתו ליאן, אמנם אף אחד לא ידע על מערכת היחסים האחרונה שלו.

"היו לו חיים מאושרים, ולרגע לא חשבתי שהוא יוכל להתאבד באותו לילה", מדגיש האב, "דיברנו בארוחת הערב והוא אמר שהוא מתכוון לעשות שנת מכינה", לשם התקבל לתכנית האמנות באוניברסיטת אוקספורד. למחרת הוא קיבל הודעה מבנו, ובה נכתב שהוא מרגיש לא טוב בבטנו ושהוא יוצא להליכה. זהו הקשר האחרון שיצר ג’יידן.

יש עם מי לדבר (צילום: יחסי ציבור (האגודה),  יחסי ציבור )
תמיד יש עם מי לדבר | צילום: יחסי ציבור (האגודה), יחסי ציבור

פנייה לסיוע יכולה למנוע התאבדות. לכל מי שזקוק/ה לאוזן קשבת ותמיכה:

יש עם מי לדבר - קו הקשב של האגודה למען הלהטב, ניתן לפנות לקו בכל זמן דרך דף הפייסבוק, וכן בימים א'-ה' בשעות 19:30-22:30 בטלפון 03-6205591, בוואטסאפ 058-6205591 או במייל yesh@glbt.org.il

עבור בני/בנות נוער: ארגון הנוער הגאה איגי - המדריכים/ות זמינים עבורכם/ן באתר, וכן באמצעות שיחות דיסקרטיות בוואסטפ בין השעות 19:00-21:00 במספרים: 055-9830275 או 055-9830264

מוקדי סיוע נוספים:
101 - מד"א | 106 מוקד עירוני - לבקש פקידת סעד טלפונית | 1201 ער"ן - עזרה ראשונה נפשית | sahar.org.il - סה"ר - סיוע והקשבה ברשת