דוכן ישראלי במצעד הגאווה בברלין (צילום: ביתי, צילום ביתי)
הדוכן הישראלי. הרצחת וגם ירשת? | צילום: ביתי, צילום ביתי

אתמול (28.7) התקיים מצעד הגאווה של ברלין, המכונה "כריסטופר סטריט דיי", שנחשב לאחד מאירועי הגאווה המובילים באירופה. גם השנה הגיעו לחגוג עם רבבות הגרמנים לא מעט להט"בים ישראלים, ואפילו נטע ברזילי שלנו הגיעה במיוחד כדי להרים לגרמנים עם הלהיט זוכה האירוויזיון "TOY", אך לבסוף בוטלה הופעתה עם נעילת האירוע בשל חשש מהוריקן שמתקרב לעיר.

אבל ההפתעה האמיתית שחיכתה לישראלים ההמומים שהשתתפו במצעד, הייתה בכלל דוכן ישראלי באזור האירוע המרכזי ליד שער ברנדנבורג, שמשרד החוץ הקים דרך השגרירות הישראלית בגרמניה בשיתוף עם משרד התיירות. בדוכן חולקו מאות דגלי גאווה משולבים עם דגלי ישראל.

דגל גאווה ישראלי במצעד בברלין (צילום: ביתי, צילום ביתי)
הדגלים שחולקו במצעד | צילום: ביתי, צילום ביתי

רק ביום ראשון שעבר התקיימה השביתה הלהט"בית הראשונה בישראל והפגנת ענק בכיכר רבין כנגד האפליה של הקהילה הגאה על ידי הממשלה, בה השתתפו 100 אלף בני אדם לפי המארגנים. למרות החלטתו של ראש הממשלה ושר החוץ בנימין נתניהו להתנגד לתיקון חוק הפונדקאות, כך שיפסיק את האפליה כנגד הומואים, בברלין הוא בוחר לשדר עסקים כרגיל ולהציג את ישראל כמדינה נאורה, שמחבקת את אזרחיה הלהט"בים ומכירה בהם כשווים. במשרד החוץ ציינו כי הדוכן מוקם על ידי השגרירות בכל שנה בשנים האחרונות.

אוהד חיזקי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב, הגיב בחריפות: "אין גבול לצביעות. יד אחת של הממשלה שוללת מהקהילה הלהט"בית זכויות בסיסיות למשפחה והורות, והיד השנייה משווקת את המדינה לתיירות להט"בית מהעולם. במקום לפעול כדי לייצר שוויון זכויות ללהט"בים אזרחי ישראל, מחזרים אחרי חברות וחברי הקהילה בעולם. הגיע הזמן ליישם בעברית את מה שהמדינה מספרת יפה באנגלית ובגרמנית ובצרפתית - מדינה שמזמינה להט"בים לא רק כאורחות ואורחים אלא בראש ובראשונה כאזרחים שווי זכויות".

>> "אל תתנו לנו להיות הורים, תתנו ליגאל עמיר"

>> יום היסטורי: "ניצחנו בענק, המחאה רק החלה"

>> חוק הפונדקאות הוא רק הגפרור שהצית את השריפה

>> כך הפכנו אחת המדינות עם הכי הרבה משפחות גאות

כמו כן, קבוצת "ברלין נגד פינקוושינג" מחתה במהלך המצעד על האפליה כנגד העם הפלסטיני. "ישראל ממתגת עצמה כמגדלור דמוקרטי של זכויות אדם וגן עדן בטוח ללהט"בים, בעוד שכנותיה הערביות מצטיירות כהומופוביות, טרנספוביות וארכאיות", נכתב בעלון שחולק, עליו מופיע טנק שמוסתר באמצעות דגל הגאווה.

מצעד הגאווה בברלין 2018 (צילום: Carsten Koall, Getty Images)
ברלין אתמול. הגודל כן קובע | צילום: Carsten Koall, Getty Images