העיתונאית הבריטית הבכירה ג'וליה הארטלי-ברואר הפכה ויראלית פעם נוספת, הפעם לאחר שסירבה להתייחס לעיתונאית, המפיקה והפיזיקאית שיוואני דייב, המזדהה כא-בינארית, בלשון פנייה נטולת המגדר They/Them. 

דייב בת ה-25, שהגיעה לתוכנית של הארטלי-ברואר כדי לדבר על סקירה שהציגה דרך שאפתנית חדשה למתן שירותי בריאות לנוער על הקשת הטרנסית באנגליה וקראה לרופאים לנקוט "בזהירות יתרה" כאשר הם מעניקים למתבגרים חוסמי הורמונים, לא זעמה והדגישה בחיוך את החשיבות של שימוש בלשון פנייה נכונה, מה שעורר בין השתיים דו-שיח שהפך ויראלי. 

זה המקום להדגיש כי בשפה האנגלית פנייה אל אדם בגוף שני (בעברית: את/אתה) תמיד תהיה בלשון פנייה נטולת מגדר (You), אך התייחסות לאדם בגוף שלישי (בעברית: הוא/היא) יכולה להיות ממוגדרת (He/She), או לחילופין נטולת מגדר (They/Them), זאת וכאשר המגדר של האדם שעליו מדברים אינו ידוע. 

הארטלי-ברואר סירבה להציג את דייב בלשון נטולת מגדר והתייחסה אליה בלשון פנייה "היא". "האורחת הבאה שלי היא שיוואני דייב, עיתונאית ומגישה ברדיו וירג'ין", אמרה הארטלי-ברואר לצופים בזמן שהציגה את העיתונאית, ולכך השיבה דייב "צהריים טובים ג'וליה, את יודעת, לשון הפנייה שלי היא They/Them". 

 
 
 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 
 
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Almost‎‏ (@‏‎almost.co‎‏)‎‏

הארטלי-ברואר בחרה שלא להתנצל ולתקן את עצמה, אלא להתנגח מול הבקשה המנומסת של דייב. "אני לא גסת רוח, את יכולה לבחור את לשון הפנייה המועדפת עלייך ולבחור איך את רוצה לקרוא לעצמך, אבל את לא יכולה לדרוש ממני להשתמש בדקדוק שגוי", היא אמרה. "את לא רבים, את אדם יחיד, נקבה - אז אני אעשה שימוש בכינויים 'היא' ו'שלה', תודה רבה". 

בתגובה לכך, דייב לא יצאה מהכלים או נעלבה ואמרה למגישה "תעשי מה שאת רוצה", שהשיבה בחזרה "אז לא היית צריכה לציין זאת, נכון?". דייב השיבה בחזרה כי היא הבהירה מה לשון הפנייה המועדפת עליה במידה ואנשים אחרים ירצו "להתייחס אלי בכבוד", ולכך השיבה המגישה ישירות ושאלה: "האם זה חסר כבוד שאני משתמשת בדקדוק עובדתי נכון?". 

דייב השיבה, בצדק, כי השימוש בלשון פנייה They/Them כדי לתאר אדם יחיד, זכר או נקבה, אינו שגוי מבחינה דקדוקית כפי שטענה המנחה, והזכירה כי היא הגיעה לדבר על הסקירה, מה שגרם למנחה לעקוץ: "אבל את בחרת להעלות את הנושא". דייב השיבה: "את בחרת להשתמש בלשון פנייה לא נכונה", ובתגובה המנחה התעקשה: "אני בחרתי להשתמש בדקדוק הנכון לאישה יחידה שמופיעה בתוכנית שלי". 

"אבל אני לא אישה יחידה, אני אדם א-בינארי טרנס מאוד מיוחד, בדיוק כפי שאת אמרת", השיבה דייב בנימוס ועוקצנות, בהתייחס להתבטאות של הארטלי-ברואר הנוגעת לאנשים שמבקשים להזדהות בצורה "מיוחדת". לכך השיבה הארטלי-ברואר: "אוקיי, אני לא מיוחדת. אני סתם אישה זקנה הטרוסקסואלית נשואה משעממת. אני מתנצלת על כך, אסור לנו לעשות את זה יותר". 

על אף חוסר ההסכמה בין הצדדים והעקיצות ההדדיות, השיח הקולח בין הארטלי-ברואר ודייב התנהל בחיוך ונימוס, אם כי בהמשך אמרה דייב ל-PinkNews כי לפנות לאדם "פעם אחר פעם במכוון" בלשון פנייה שגויה הוא מעשה "חסר כבוד". "חשוב להשתמש בלשון פנייה נכונה כי זו דרך קטנה ופשוטה להראות כבוד בסיסי זה לזה", אמרה דייב. "כל האיגודים המקצועיים הגדולים של פסיכולוגיה ופסיכיאטריה אמריקאית מכירים בכך כי שימוש בשפה כוללנית לאנשים להט"בקים מפחיתה באופן דרסטי דיכאון, חרדה חברתית, מחשבות אובדניות וגורמים שליליים אחרים של בריאות הנפש". 

בישראל, הארטלי-ברואר זכתה לתשומת לב חיובית רבה מאז תחילת המלחמה, משום שהיא מביעה בתוכניתה עמדה פרו-ישראלית חד משמעית. בין הקטעים הזכורים ביותר הוא הסרטון בו שאלה את הפרשן הבריטי דאגלס מאריי האם התגובה הישראלית לטבח 7 באוקטובר "סבירה, פרופורציונלית ומוסרית", הסרטון בו היא תוקפת עיתונאית פלסטינית מעזה, וקטע נוסף שבו היא תוקפת את תומך חמאס מנואל חססיאן.